Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak sie spodziewałam Bakuś jest w złym stanie.
Jest kilka aspektów sparwy, pierwszy to taki, że poprzedni właściciele pewnie pseudo nie bardzo się nim zajmowali, psiak nie umie jeść, nie umie pić mleka z butelki, jest bardzo bardzo chudy.
Drugi aspekt to niestety załapal jakąś wirusówkę
Pasiak nie je troche pije wczoraj miał biegunkę w nocy doszły wymioty. Rano dla odmiany kupka była o niebo "lepsza" niestety nie na długo.
W chwili obecnej już ma wodotrysk, wymiotował już samą wodą.
Jesteśmy po wizycie w całodobowej klinice. Bakuś już wczoraj dostał witaminy i antybiotyki dziś doszedł środek na wymioty oraz kroplówka.
Teraz bida leży i odpoczywa. Jest dość słaby.

Niestety koszty leczenia spore , bagatela dziś zaplaciliśmy 95 zł. Jak tak dalej pójdzie to porażka.
Może ktoś wspomoże leczenia Bakusia , chociaż jakimś bazarkiem?

Tak wyglądal wczoraj....

A tak już dziś.

A to dzisiejszy wpis z lecznicy, w której spędziłam dziś upojny dzień ;)

Posted

Serdecznie dziękuję za pomoc.
Mały nie ma rozwolnienia już ale wymiotuje ma tez poczatki kaszlu i kataru.
lezy sobie teraz i jeczy, wczoraj ladnie jadl dzis zupelnie nic , zreszta wymiotuje.

Posted

Jest b zle, maly wymiotuje, biegunka, gil, kaszel minął, nic nie je, słabiutko już sie porusza.
Dostaje antybiotyki, witaminy, środki p wymiotne, środki p bólowe, maść na katar, kroplówki w tym glukoza,otrzymał końską dawkę surowicy, co 2 godz doustnie cm siemienia lnianego miał robiony 2 krotnie test na parwo, 3 krotnie test na nosówkę wszystko ujemny wynik. Objawy to typowa nosówka ale czy tak jest?, lekarze wet postawili taką diagnozę czy testy są miarodajne tego nie wiem? Temperatura jak skacząca nie przekraczała do wczoraj 39,3. Dziś po południu 38,6.
Kryzys widać gołym okiem, czy walczy? Trudno powiedzieć. Całe noce śpimy jak zające i całe dni patrzymy na jego stan niestety nie wygląda to dobrze.

Posted

Kurde no!
Pocieszające, że testy sa raczej miarodajne - tak na 99 %.
Trzymam kciuki za malucha.
Walcz mały i nie rób scen - masz wyrosnąć na prawdziwego byczka, a nie chorować!

Posted

Bakuś jest mocno wycieńczony chorobą ale walczy, bo chce życ.
Leczenie Bakusia jest dosc kosztowne dlatego prosimy wszystkich o pomoc. Nawet najmniejsze wplaty , bazarki czy rozsylanie linka po znajomych sa dla nas na wagę zlota.

Fundacja "POMAGAJMY RAZEM - ZWIERZĘTA W POTRZEBIE"
Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993
ul. Chłędowskiego 1/8

93-239 Łódż
z dopiskiem " BAKUŚ"

Posted

owe wieści o Bakusiu są troszke bardziej optymistyczne.
Bakuś jest zdecydowanie "wampirem energetycznym" jak jest dobrze ja ożywam i jakoś funkcjonuje jak jest źle jestem klapnięta jak kwiat bez wody.
Ponieważ ja rownież jestem chora Bakus ma moją opiekę 24 godz na dobę, caly czas jest obserwowany.
Hustawka zdrowotna psiaka buja się w zawrotnym tempie, jednego dnia biega jak szalony gryzie szczotkę, aby następnie paść bez chęci do życia.
Nadal przyjmuje pełen zestaw leków i witamin ma zmieniony antybiotyk obecnie dostaje oxywet co 12 godzin.
Infekcja bakteryjna górnych dróg oddechowych ( zapalenie płuc prawdopodobnie). Giluś jest nieco mniejszy niestety męczy go bardzo kaszel, którego ataki trwaja dość długo. W tak zwanym międzyczasie był problem z żyłą nastpił stan zapalny miejsca gdzie wbity był wenflon, ale wydaje mi się, że sytuacja opanowana w tym zakresie, niestety w przypadku potrzeby nie ma mowy aby w tą łapkę ponownie wbić wenflon, więc "modlimy" się aby nie bylo takiej potrzeby.
Malutki niestety dużo za malo je i nie bardzo jest mu jak wmusić więcej, pije prawidłowo.
Niestety nikt nie jest mi w stanie powiedzieć jaki jest stan malego każdy mowi czekamy..... wiadomo, że choroba ma nawroty temperatury oraz po ok 3 lub 4 tygodniach u części zwierząt występuję faza neurologiczna, więc czekamy i czekamy co dalej oby już nic !!!!
Dziś kupimy malemu jakieś popychacze na apetyt.

Gdyby ktoś chciał nas wspomóc bardzo proszę o wpłaty na podane poniżej konto konieczny dopisek "Bakuś":
Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"

KRS: 0000311656
NIP: 9820355770
REGON: 100563496

Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993
ul. Chłędowskiego 1/8
Łódź 93-239

Rozliczenie

Bakus wydatki
8.11 95 Lancet wizyta kroplowka i diagnozowanie
10.11 120 Dr .Wedraszkiewicz leki i kropówki
12.11 60 Dr .Wedraszkiewicz leki i kroplówki
13.11 75 Dr .Wedraszkiewicz leki i kroplówki oraz puszka Intestinal
14.11 60 Dr .Wedraszkiewicz leki i kroplówki
16.11 35 Dr .Wedraszkiewicz leki
17.11 40 Dr .Wedraszkiewicz leki
18.11 40 Dr .Wedraszkiewicz leki
19.11 40 Dr .Wedraszkiewicz leki
565

wpływy
Agnieszka Hojnacka 200 zł serdecznie dziekuje
Ewa Sikorska 50 zł serdecznie dziekuje

Cały czas śpię.....

Nie ma to jak ciepełko rodzinne....

Tak odbywa się inhalacja

Posted

A tu fala wznosząca dzisiejszej nocy .... jest godzina 2 !!!

Ciotka Hera ma się bawić !!!

Biedna Hera wie, że w noc służy do spania, Bakuś zupełnie tego nie rozumie ;)

• 2 weeks later...
Posted

Bakuś powolutku zaczyna jeść, coraz częściej próbuje biegać, nadal codziennie kłucie dupki u weta, kaszel ma straszny.

Śpi się.... ale ważne aby było na czym ;)

Posted

"Zajączkowi" troszkę lepiej, powolutku odstawiliśmy bolesne zastrzyki witaminowe na rzecz tabletek vit b complex, antybiotyk oxywet podawany jest raz dziennie w nieco zwiększonej dawce.
Gil ustąpił, pozostał kaszel, powoli też wraca apetyt.
Nadal czekamy wet mowi jeszcze 10 dni jak nic nas nie zaskoczy to wyjdzie ......
Ciągle ten termin dla nas jakby się oddala, ale jesteśmy coraz lepszej myśli, choć wczoraj maly nagle przestał chodzić na tylne łapy, natychmiastowa wizyta u weta wykluczyła wersję neurologiczną. poprostu mała dupina już tak Bakusia boli, że cięzko było mu ustać na łapkach, dziś już oki, dostał zastrzyk p bólowy oraz masujemy łapki z dupką. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Bakuś nadal przyjmuje antybiotyki to zapalenie oskrzeli przyplątało się nie wiadomo skąd, waży już ponad 6 kg ( jego waga na poczatku bytności u nas 2800). Choroba jednak nie przeszkadza zupełnie w rozrabianiu. Sami oceńcie. ;)

Nie ma to jak troskliwa ciotka, która pilnuje dociskając mnie do łóżka abym nigdzie nie poszedł....

Zdobywamy pierwsze szlify "mordercy" a co?