Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Malutka"zaprezentowała sie w całej okazałości(conajmniej 7,5 kilo )Bardzo się zmieniła,wesoła i przytulaśna.
Pan mocno zniechęcany z mojej strony(wszystkie blaski posiadania szczeniaka!)z miejsca zadzwonił do żony i opowiadał jaka jest śliczna.
Pierwszy raz miałam wątpliwości,bo w kolejce jeszcze dwa domy.Czym większy wybór tym trudniej!
Facet cieszył sie jak dziecko -zapakowaliśmy psa do samochodu i odwiezliśmy na Wolę.
Będę ich męczyc telefonami - od jutra.

Posted

HUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAA !!!

Wielkie podziękowania dla wszystkich zaangażowanych !!! Bez Was nie udałoby się znaleźć domków dla tych cunych stworzeń.

Oby więcej było wątków jak ten, zakończonych pełnym sukcesem :)!!!

Jak będę w pobliżu, na bank zajrzę do Sarny - mamy i Brzyduli - babci. Im też od czasu do czasu przyda się pomoc.

Posted

:loveu: dzięki pomocy i cennym radom,Ja taka "zielona" na dogo przetrwałam.Szukanie domów dla tej rodzinki-niezapomniane(.Bardzo stresujące.)
To dobry czas,żeby zakończyc ten wątek!
Wielkie dzięki!!!!! Bez waszej pomocy nie ruszyłabym z miejsca!
7 szczeniaków w cieplutkich domach!! SUKCES
Napewno cenne doświadczenie.(teraz troszeczke podszkolona spróbuje się przydać)
Pozdrawiam GORĄCO Justyna

Posted

Justynko,

ciesze się, że zareagowałaś. Zauważyłas i nie przeszłaś obojetnie :) super. Oby wiecej takich ludzi na tym świecie!

7 szczeniorów we własnych nowych wspaniałych domach. Nie mialy nic. Miały tylko siebie. A teraz maja prawdziwe wspaniałe życie!

To jest WIELKI SUKCES!!!!!!!!!!!!!!

PS. Justynko, zmień tytuł na taki który pokaże że psiaki w nowych domkach :) wątek zostanie przeniesiony do innego działu :)

Posted

Cieszę się, że szczeniaki już w domach, ale myślę, że na ogłaszanie końca wątku jeszcze nie pora.

Co z suniami, które tam zostają? Czy mają jakieś porządne, ciepłe miejsce na zimę (chociażby i buda). I czy druga suczka też zostanie wysterylizowana?

Posted

Obie sunie które tam zostały są już wysterylizowane.
Mieszkają z p Jasiem w domu(co prawda nie pali w piecu bo nie ma kasy ale dziewczyny spią na kanapie i mają pełna miskę-byłam tam wczoraj)
Wszystkie szczeniaki zamieniły dziurawą lodowatą szklarnię na ciepłe domki!!!!

Wszyscy nowi właściciele są uprzedzeni,że w razie jakichkolwiek kłopotów napewno pomogę.
Będę sprawdzała co się dzieje z całą gromadą -ostatecznie to rodzina mojego pieska;)

Posted

Kinia1984 napisał(a):
a moze by zrobic zrzutke na wegiel dla tego pana? Na dogo jest tez dzial pomocy dla ludzi:)

Pan Janusz "ogrzewa" dom koksem. Jeśli temperatura w domu wynosi do osmiu stopni - Pan Janusz nie rozpala w piecu :-( Dopiero gdy temperatura w pomieszczeniach spada poniżej siedmiu stopni piec jest uruchamiany (na dodatek piec jest uszkodzony - cieknie) :shake:.
Stara się nie gotować za często, żeby nie było wilgoci od pary. Nie stać go nawet na opłacenie podstawowych świadczeń.

To dobry człowiek. Dzieli się ze swoimi zwierzaki tym co ma, w chłodne noce nawet kołdrą.

Posted

Dobrze, że nie zostaną bez opieki :)

Dobry pomysł z tą zbiórka. Orientujecie się może, ile miesięcznie kosztuje tego pana węgiel? Mniej czy więcej niż 100 złotych?

Posted

Uważam, że warto byłoby pomóc Panu Januszowi.

Może założyć nowy wątek. uważam, że wiele rzeczy by sie przydało Panu Januszowi. Wiemy juz, że to droby człowiek. Warto teraz Jemu pomóc.

Posted

koosiek napisał(a):
Dobrze, że nie zostaną bez opieki :)

Dobry pomysł z tą zbiórka. Orientujecie się może, ile miesięcznie kosztuje tego pana węgiel? Mniej czy więcej niż 100 złotych?

Miesięcznie :crazyeye:? Pan Janusz korzysta z zasobów w których posiadanie wszedł (uwaga) 20 lat temu :-(.

Nie kupuje koksu (od kilkunastu lat), bo go nie stać :shake:

Posted

Ja tez sie nie znam...

Trzeba delikatnie z P.Januszem porozmawiać :) jesli wyrazi chęć otrzymania pomocy od nas - założe wątek w dziale: Pomoc dla Ludzi.

Warto pomóc Panu Januszowi. Wiem, że mało czasu zostało do świąt, ale może się uda.

Agnieszko, czy P.Janusz miesz tam sam??

Posted

Rozmawiałam dziś z p. Januszem (bardzo delikatnie).

To bardzo wrażliwy człowiek (zwłaszcza na krzywdę zwierząt).

Nie potrafił zrozumieć skąd się biorą tacy ludzie; nie dość że pieskom pomogli to jeszcze nim się interesują.

Mieszka sam + 4 psy. Dla piesków też przydałoby się wspomożenie :-(

Nie mam pojęcia ile pieniążków trzeba byłoby zorganizować na opał w skali m-ca :shake:

Posted

Może nie tylko koks. Może p.Janusz zgodziłby sie na pomoc rzeczową np.pościel, garnki przetwory na zimę itp. Mogę się podzielic tym co mam tylko nie chciałabym nikogo urazic .Proszę o ew.wiadomośc na pw.

Posted

Agnieszko - w takim razie pomożemy.

Kurcze nie wiem czy dzisiaj dam radę założyc nowy wątek dla Pana Janusza... ale jutro nawyżej wstanę wcześniej.

chyba, że są jacyś chętni do założenia wątku?? :) hihi

Posted

Wiesz co, Obraczus, ja myślę, że lepiej powiedzieć, że ktoś tam usłyszał o tych szczeniakach, że przejął się nimi i chciał podarować wegiel, żeby nie zmarzły w zimę i tak dalej.
Tak, żeby było jasne, że to dla psów, nie dla niego. Bo, nie znam tego pana, ale wielu, wielu ludzi w takiej sytuacji nie chce, by ktoś im pomagał, uważa to za poniżające. Gdy będzie to pomoc dla psa, inaczej będzie to wyglądało i większe będą szanse, że pan zgodzi się na pomoc.

No, ale nad tym musi się zastanowić ktoś, kto pana zna :)

Posted

Przydałby się też fachowiec do pieca, żeby wyeliminować ewentualne straty ciepła i zalanie pomieszczenia w którym jest zamontowany piec.

To bardzo skromny człowiek, więc każdą formę pomocy trzeba dozować z umiarem.

On sam doskonale zdaje sobie sprawę, że jest bardzo biedny :( ale nie śmiałby prosić o jakąkolwiek formę wsparcia dla samego siebie.

Temu człowiekowi warto pomóc a jego 4 (pozostałym dorosłym) zwierzakom przede wszystkim.