Aga-33-76 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Oby... Malutka, zaprezentuj się ładnie :) A chętni państwo niech się w suni zakochają i zabiorą do domku ! Quote
wrzesien-1 Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 "Malutka"zaprezentowała sie w całej okazałości(conajmniej 7,5 kilo )Bardzo się zmieniła,wesoła i przytulaśna. Pan mocno zniechęcany z mojej strony(wszystkie blaski posiadania szczeniaka!)z miejsca zadzwonił do żony i opowiadał jaka jest śliczna. Pierwszy raz miałam wątpliwości,bo w kolejce jeszcze dwa domy.Czym większy wybór tym trudniej! Facet cieszył sie jak dziecko -zapakowaliśmy psa do samochodu i odwiezliśmy na Wolę. Będę ich męczyc telefonami - od jutra. Quote
Aga-33-76 Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 HUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAA !!! Wielkie podziękowania dla wszystkich zaangażowanych !!! Bez Was nie udałoby się znaleźć domków dla tych cunych stworzeń. Oby więcej było wątków jak ten, zakończonych pełnym sukcesem :)!!! Jak będę w pobliżu, na bank zajrzę do Sarny - mamy i Brzyduli - babci. Im też od czasu do czasu przyda się pomoc. Quote
obraczus87 Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UDAŁO SIĘ!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
wrzesien-1 Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 :loveu: dzięki pomocy i cennym radom,Ja taka "zielona" na dogo przetrwałam.Szukanie domów dla tej rodzinki-niezapomniane(.Bardzo stresujące.) To dobry czas,żeby zakończyc ten wątek! Wielkie dzięki!!!!! Bez waszej pomocy nie ruszyłabym z miejsca! 7 szczeniaków w cieplutkich domach!! SUKCES Napewno cenne doświadczenie.(teraz troszeczke podszkolona spróbuje się przydać) Pozdrawiam GORĄCO Justyna Quote
obraczus87 Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Justynko, ciesze się, że zareagowałaś. Zauważyłas i nie przeszłaś obojetnie :) super. Oby wiecej takich ludzi na tym świecie! 7 szczeniorów we własnych nowych wspaniałych domach. Nie mialy nic. Miały tylko siebie. A teraz maja prawdziwe wspaniałe życie! To jest WIELKI SUKCES!!!!!!!!!!!!!! PS. Justynko, zmień tytuł na taki który pokaże że psiaki w nowych domkach :) wątek zostanie przeniesiony do innego działu :) Quote
koosiek Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Cieszę się, że szczeniaki już w domach, ale myślę, że na ogłaszanie końca wątku jeszcze nie pora. Co z suniami, które tam zostają? Czy mają jakieś porządne, ciepłe miejsce na zimę (chociażby i buda). I czy druga suczka też zostanie wysterylizowana? Quote
wrzesien-1 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Obie sunie które tam zostały są już wysterylizowane. Mieszkają z p Jasiem w domu(co prawda nie pali w piecu bo nie ma kasy ale dziewczyny spią na kanapie i mają pełna miskę-byłam tam wczoraj) Wszystkie szczeniaki zamieniły dziurawą lodowatą szklarnię na ciepłe domki!!!! Wszyscy nowi właściciele są uprzedzeni,że w razie jakichkolwiek kłopotów napewno pomogę. Będę sprawdzała co się dzieje z całą gromadą -ostatecznie to rodzina mojego pieska;) Quote
Kinia1984 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 a moze by zrobic zrzutke na wegiel dla tego pana? Na dogo jest tez dzial pomocy dla ludzi:) Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Kinia, super pomysł. Może by porposić o pomoc ludzi - na pewno odzew byłby :) Quote
Aga-33-76 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Kinia1984 napisał(a):a moze by zrobic zrzutke na wegiel dla tego pana? Na dogo jest tez dzial pomocy dla ludzi:) Pan Janusz "ogrzewa" dom koksem. Jeśli temperatura w domu wynosi do osmiu stopni - Pan Janusz nie rozpala w piecu :-( Dopiero gdy temperatura w pomieszczeniach spada poniżej siedmiu stopni piec jest uruchamiany (na dodatek piec jest uszkodzony - cieknie) :shake:. Stara się nie gotować za często, żeby nie było wilgoci od pary. Nie stać go nawet na opłacenie podstawowych świadczeń. To dobry człowiek. Dzieli się ze swoimi zwierzaki tym co ma, w chłodne noce nawet kołdrą. Quote
koosiek Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Dobrze, że nie zostaną bez opieki :) Dobry pomysł z tą zbiórka. Orientujecie się może, ile miesięcznie kosztuje tego pana węgiel? Mniej czy więcej niż 100 złotych? Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Uważam, że warto byłoby pomóc Panu Januszowi. Może założyć nowy wątek. uważam, że wiele rzeczy by sie przydało Panu Januszowi. Wiemy juz, że to droby człowiek. Warto teraz Jemu pomóc. Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Takim ludziom tzreba pomagać. Ida święta. Na pewno zrobiłoby sie miło Panu Januszowi. Tylko w jaki sposób my możemy Mu pomóc, oprócz zakupu węgla?? Quote
Aga-33-76 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 koosiek napisał(a):Dobrze, że nie zostaną bez opieki :) Dobry pomysł z tą zbiórka. Orientujecie się może, ile miesięcznie kosztuje tego pana węgiel? Mniej czy więcej niż 100 złotych? Miesięcznie :crazyeye:? Pan Janusz korzysta z zasobów w których posiadanie wszedł (uwaga) 20 lat temu :-(. Nie kupuje koksu (od kilkunastu lat), bo go nie stać :shake: Quote
koosiek Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 No, dlatego się pytam, jaki jest koszt. Musicie to wiedzieć, jeśli chcecie robić zbiórkę :razz: Ja się zupełnie w tym temacie nie orientuję. Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ja tez sie nie znam... Trzeba delikatnie z P.Januszem porozmawiać :) jesli wyrazi chęć otrzymania pomocy od nas - założe wątek w dziale: Pomoc dla Ludzi. Warto pomóc Panu Januszowi. Wiem, że mało czasu zostało do świąt, ale może się uda. Agnieszko, czy P.Janusz miesz tam sam?? Quote
Aga-33-76 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Rozmawiałam dziś z p. Januszem (bardzo delikatnie). To bardzo wrażliwy człowiek (zwłaszcza na krzywdę zwierząt). Nie potrafił zrozumieć skąd się biorą tacy ludzie; nie dość że pieskom pomogli to jeszcze nim się interesują. Mieszka sam + 4 psy. Dla piesków też przydałoby się wspomożenie :-( Nie mam pojęcia ile pieniążków trzeba byłoby zorganizować na opał w skali m-ca :shake: Quote
AnnaA Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Może nie tylko koks. Może p.Janusz zgodziłby sie na pomoc rzeczową np.pościel, garnki przetwory na zimę itp. Mogę się podzielic tym co mam tylko nie chciałabym nikogo urazic .Proszę o ew.wiadomośc na pw. Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Agnieszko - w takim razie pomożemy. Kurcze nie wiem czy dzisiaj dam radę założyc nowy wątek dla Pana Janusza... ale jutro nawyżej wstanę wcześniej. chyba, że są jacyś chętni do założenia wątku?? :) hihi Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Anno - tez o tym pomyślałam. Głównie o porządnej pościeli, kołdrze, kocach i tych garnkach. Oraz o spożywce, tak żeby na święta nie miał P.Janusz pustej lodówki. :) Quote
koosiek Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Wiesz co, Obraczus, ja myślę, że lepiej powiedzieć, że ktoś tam usłyszał o tych szczeniakach, że przejął się nimi i chciał podarować wegiel, żeby nie zmarzły w zimę i tak dalej. Tak, żeby było jasne, że to dla psów, nie dla niego. Bo, nie znam tego pana, ale wielu, wielu ludzi w takiej sytuacji nie chce, by ktoś im pomagał, uważa to za poniżające. Gdy będzie to pomoc dla psa, inaczej będzie to wyglądało i większe będą szanse, że pan zgodzi się na pomoc. No, ale nad tym musi się zastanowić ktoś, kto pana zna :) Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Chmmm... masz rację. W takim razie wątek byłby w miejscu - Mają dom, ale potrzebuja pomocy. Bo wątek chyba nowy trzeba założyc.... Quote
Aga-33-76 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Przydałby się też fachowiec do pieca, żeby wyeliminować ewentualne straty ciepła i zalanie pomieszczenia w którym jest zamontowany piec. To bardzo skromny człowiek, więc każdą formę pomocy trzeba dozować z umiarem. On sam doskonale zdaje sobie sprawę, że jest bardzo biedny :( ale nie śmiałby prosić o jakąkolwiek formę wsparcia dla samego siebie. Temu człowiekowi warto pomóc a jego 4 (pozostałym dorosłym) zwierzakom przede wszystkim. Quote
Recommended Posts