Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To,że czarny piesek trafił w czwartek do wspaniałego domu uratowało mu życie!(mam nadzieje ze nie bedzie komplikacji)
Okazało sie że maluch miał kleszcza.Przez dwa dni miał gorączkę,dzisiaj odzyskał apetyt i humor.Jak narazie pieski trafiaja do fajnych domów-brakuje jeszcze czterech.
Zdjęcia na stronie 2.

Posted

Przebywają na dworze i nie są zabezpieczone, a to już daje duże prawdopodobieństwo złapania kleszcza, nawet w listopadzie. Dobrze byłoby jak najszybciej je obejrzeć, ale do tego nie potrzebny weterynarz. Oko zwykłego obywatela także dostrzeże kleszcza u takich psiaków ;) A nawet jeśli nie dostrzeże, to wet przed szczepieniem je przecież obejrzy (bo chyba miały jechać na szczepienie, tak?).

Posted

Fakt, że nie widać kleszczy u psiaków nie oznacza, że nie mogą zachorować na babeszjozę. Pasożyt może się namnażać przez kilka tygodni, a nawet miesięcy od ugryzienia kleszcza nie dając widocznych objawów.
Gdy pojawiają się objawy czasem jest już za późno. Niestety taki przypadek trafił mi się 2 lata temu. Pies- znajda miał kilkanaście kleszczy, zrobiliśmy badanie krwi, które nie dało wyniku stwierdzającego babeszjoze. niestety po dwóch tygodniach gonie powtórzyliśmy. Pies w międzyczasie trafił na SGGW, gdzie przed dniem adopcyjnym był oglądany przez kilku wetów i nic nie zapowiadało, że 3 dni później odejdzie :-(

Posted

W takim razie może dobrze by było zrobić im badania krwi - na wszelki wypadek (swoją drogą przed szczepieniami w ogóle dobrze by było je przebadać). Tylko kto za to zapłaci? Ja finansowo nie jestem w stanie pomóc :oops: Poza tym poprosić właściciela suczki o obserwowanie szczylków, tylko czy mu się będzie chciało:roll:

Posted

Najnowsze wieści:Jesteśmy umówione z Jayo na sobotę zeby zaszczepic pieski.ALE!mam nadzieje,ze do tego czasu wszystkie psy będą w nowych domach.
Dzisiaj RUDY odjechał mercedesem(serio).Zanosi się,ze w środę znowu kurs Konstancin-Targówek i odwiezienie malucha do Pruszkowa.(jestem wykończona-ludzie zajmuja sie adopcjami codziennie!-Podziwiam)
Aga-pan Jasio gotuje psom jedzenie i kupuje na bazarku skrawki mięsa.Suche i puszki trzyma gdy nie bedzie mial czasu ugotowac.
Zostały TRZY szczeniaki.biały piesek z czarną łatką,suczka z rudymi uszami i ...podobno biały ON z łata to ONa(potwierdzenie jutro).Z włascicielem jestem codziennie w kontakcie albo tel albo osobiscie - Stara sie.
Gdyby miały gdzie mieszkac...

Posted

Jeżuniu malutki, to fantastycznie!!! Co do pana Jasia - wierzę i widzę że sią stara.

Dzieciaki brykajcie już do nowych domków!!! Mam nadzieję, że jutro rozdzwonią sie telefony!!!

Wrzesień kobieto, z nieba tym biedactwom spadłaś. WIELKIE DZIĘKI!

Posted

Oj,jednak okazało się,że ON to ONA,więc jeden pies i dwie suczki.
Dostałam zdjęcia Rudego z nowego domu.Na swoim kocyku odrazu wygląda-nie wiem zadowolony kanapowiec?
Jutro może kolejny!
Zima na szczęście się nie spieszy...
Marinkaa-to dzięki Twoim ogłoszeniom.WIELKIE DZIĘKI!

Posted

Długi to był dzień.Piesio trafił do nowego domu.
Aga-33-76 znalazła dom dla kolejnej suni.To już w piątek-cudownie!
Jedna sunia biała z czarną łatą-mega pilnie(zostanie sama za dwa dni)