Aga-33-76 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 wrzesien-1 napisał(a)::shake:Naprawde nikt nie zachwycil sie pieskami? Piesiaki są cudne!!! Coś poradzimy na tą ich niedolę. Uszy do góry :lol:. Quote
Trusia Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Legionowo-Przyjmę-małego-pieska > ogloszenia drobne > ojej.pl Przeczytajcie to ogłoszenie ;) może tu trzeba zadzwonić i zapytac. Quote
Aga-33-76 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Wysłałam maila informacyjnego do powyższego ogłoszenia; niestety nie podano w nim kontaktowego numeru telefonu. Quote
Trusia Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Dobrze,miejmy nadzieję że pani się odezwie. Przez komórkę lepiej by szło się dogadać Quote
obraczus87 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Na miejscu była dzisiaj Aga-33-77. Nie miała gdzie wyłożyc im słomy i kocyków :( Według Agnieszki Matka jest w kiepskiej formie, nie wiem z czego to może wynikać. Dzisiaj Aga zostawiła ryż i mokrą karmę, jutro po pracy zawiezie suchą karmę dla maluchów i mamusi. Na CITO trzeba napisać szczeniakom ogłoszenia i umieszczać wszędzie. Uważam, że dla mamusi tez trzeba napisać ogłoszenia. Później będziemy myśleć jak je zaszczepić, odrobaczyć i odpchlić. Czy ktoś z WAs ma jakiegoś weta który mógłby taniej policzyć za szczepienia, odrobaczenia i odpchlenia?? Ile na oko mogą ważyć pieski i mamusia?? Myślę, że odpchlić można je już teraz. Każda kasa się przyda. Ja osobiście nie jestem za wydawaniem szczeniaków bez szczepienia. Tutaj jest spis stron ogłoszeniowych. Trzeba napisać ładny i wzruszający tekst. Pieski są cudne!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/ Quote
wrzesien-1 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Suczka którą wzielam do siebie waży 3.5kg,najmniejsza z miotu.Reszta ok 4kg.Moja nie miała pcheł,czyste uszy.Wet był zaskoczony że ma taką ładną siersc.Była tylko bardzo brudna,po odrobaczeniu wylazly robale.Mamusia Sarenka(tak ma na imię) jedzie w poniedziałek na sterylizacje do mojego weta .Właściciel jej nie odda.Myśle,że da radę zająć sie dwiema sukami.Nie grozi im juz ciąża.!A ja bedę tam zaglądać.Sukcesem bedzie znalezienie domów dla maluchów.Bardzo dziękuje za zainteresowanie. Quote
obraczus87 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Tak wiec musimy: - zrbić tekst do ogłoszen i porobic ogloszenia w bardzo duzej ilosci! - zaszczepić -odrobaczyc -odpchlic Quote
olalolaa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 śliczne maluchy, jesli ta Twoja miala robale to pewnie wszystkie mają.. jest mozliwosc zeby je wszystkie odrobaczyc? napisz na watkach prtzygarne psa, duzo tam osob szuka szczeniorow, napisz ze pilnie bardzo bo sa na dworze, a jest coraz zimniej itd Quote
obraczus87 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 możliwość zawsze jst ale sterylki pochłonęły finase, dlatego każdy grosz potrzebny.. A może by tak na allegro zakupić taniej coś na odpchlenie?? Nie wiem, może Fiprex w sprayu.. Quote
olalolaa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 ja polecam wykapanie szczeniakow w szamponie na pchly, tylko trzeba znalezsc warunki do tego.. jest tani bo kosztuje jakies 8 zl ja odpchlilam swoje dwa psy i dziala super -nazywa sie Akim firmy pess, wystarczy dwa razy wetrzec jak zwykly szampon tyle ze poczekac kilka minut, a tabletki na odrobaczenie to chyba jedna na 10 kg kosztuje 5 zl, moze postaralabym sie kupic u mojego weta i przeslac, zobacze co da sie zrobic, ile jest w koncu tych szczeniakow nieodrobaczonych? Quote
koosiek Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 A co z suką? Odrobaczenie szczeniąt nie ma sensu, jeśli nie zajmiecie się też innymi psami z którymi mieszkają :roll: Quote
wrzesien-1 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Za zimno na kąpiele nie ma ich gdzie przechowac.Nie ma zamkniętego pomieszczenia,rozłażą sie po wszystkich zakamarkach.Wychodzą przez dziury,Tam naprawde mają kiepskie warunki,maja jedzenie,do mrozów nic im nie grozi.Domki,domki cieplutkie poszukiwane. Quote
obraczus87 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 ja chcialabym odpchlic i odrobaczyc wszystkich, szczeniaki i sunie :) na kapiel nie ma szans. Quote
olalolaa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 tak tez mysle.. nie ma na to warunkow Quote
wrzesien-1 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Suki odrobacze.Nie ma sensu teraz bo złapią od szczeniąt ale biore to na siebie.Reszta razy 6(podobno już 5)Poza moimi możliwościami. Quote
obraczus87 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 prosze o zmiane tytulu watku na bardziej przejmujący i rzucający się w oczy. Ponadto musimy wiedziec które psy zostaly, ktore to sunie a ktore to psy. Trzeba koniecznie miec tekst do ogloszen! i robic ogloszenia.... Quote
Aga-33-76 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Resztą się zajmiemy. Ciężko będzie zawieźć je do veta, więc postaram się veta moich zwierzaków przywieźć do szczeniaków. Ale to dopiero w weekend do południa. Po południu nie ma szans ich tam namierzyć, jest zbyt ciemno. Co do suczki-matki. Jest zmęczona karmieniem i z uwagi na stosowanie diety ubogiej w potrzebne jej suplementy, wygląda na niedożywioną. Właściciel jest do nich przywiązany, dba o nie na miarę swoich możliwości finansowych. Quote
wrzesien-1 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Jeden szczeniak podobno ma pojechac do nowego domu,nie wiadomo który.Właściciel ma do mnie zadzwonic jak już odda malucha.Do tego czasu wszystkie można ogłaszać.Dwie suczki i 4 pieski.Zdjęcia z wczoraj są na stronie 2.I tak:Chłopak z plamą i biała dziewczynka zdj 1).Rudzielec i czarno biały to panowie zdj 2).Zdjęcie (4 biało ruda panienka.Drugi biały z plamą na oku-umknął (jest na drugim zdjęciu pierwsza strona)Zdjęcia mogę przesłać mailem. Quote
Aga-33-76 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 [quote name='Trusia']Legionowo-Przyjmę-małego-pieska > ogloszenia drobne > ojej.pl Przeczytajcie to ogłoszenie ;) może tu trzeba zadzwonić i zapytac. Pani z ogłoszenia poszukuje małego pieska, towarzysza dla jest yorka miniaturki. Napisała, że te są za duże ale pomoże szukać dla nich domku. Quote
obraczus87 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 super :) :cool3: każda pomoc jest super. Quote
wrzesien-1 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Ja wysłałam mnóstwo maili i znajomi też.Niestety odpowiedzi typu;jakie słodkie!żona się nie zgadza,wzielibyśmy rudego ale na wiosnę.W lecznicy ktoś pytał ale nie dzwonił do mnie.:-( Fajni weci postarają się.(do rachunku piesek gratis :lol: ) Quote
obraczus87 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 To nigdy nie jest tak, że uda się zorganizowac adopcje wśród znajomych. Wrzesień musisz napisac tekst do ogłoszeń, wtedy trzeba poogłaszać w ilościach bardzo dużych. Quote
Dada M Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Wczoraj zadzwonił do mnie Pan zainteresowany adopcją szczeniaka Marcela, który jest u mnie w DT. Pan mieszka w Siedliskach (jeśli dobrze zapamiętałam), położonych w drodze na Górę Kalwarię. Dom z ogrodem, pies miałby mieszkać w budzie - Pan zadeklarował, że okres szczenięctwa pies spędziłby w domu. "Mój" Marcel będzie docelowo małym psem, poza tym ma krótką sierść, więc zostanie wydany do adopcji tylko do mieszkania albo domu. Mogę podać temu Panu namiary na Was, jeśli takie warunki dla psa Wam odpowiadają. Oczywiście potencjalny dom jest do sprawdzenia. Quote
obraczus87 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f98/komu-sterylke-sa-fundusze-prosimy-o-zgloszenia-147384/ Quote
Recommended Posts