Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='izulkabu']już się wszystkiego dowiaduję u ludzi jak z wydaniem ze schronu, czy da się jutro.
Byłam dzisiaj w schronisku,rozmawiałam z kierownikiem schroniska,nie bedzie problemu z wydaniem psa,nie bedzie tez opłaty schroniskowej za niego.
Bedzie mozna go zabrac w kazdej chwili.

Posted

[quote name='danka1234'][quote name='izulkabu']już się wszystkiego dowiaduję u ludzi jak z wydaniem ze schronu, czy da się jutro.
Byłam dzisiaj w schronisku,rozmawiałam z kierownikiem schroniska,nie bedzie problemu z wydaniem psa,nie bedzie tez opłaty schroniskowej za niego.

Danka, dziękuję za informację, więc pozostał nam tylko transport :(
Bardzo dziękuję megii1 za ofertę pomocy,kochani jesteście :loveu::loveu::loveu: jednak Szafirek jedzie do hoteliku gdzie znajduje się już jego kolega wyciągnięty z Celestynowa. Będzie tam miał "izolatkę" w ogrzewanym budynku i opiekę weterynaryjną. Sądzę, że to dla zwierzaczków megii1 będzie bezpieczniejsze. Kilometrowo podobnie.

Posted

danka1234 napisał(a):

To naprawdę dobre newsy:loveu:

Posted

Szafira trzeba szybciorem ze schronu zabierać, bo oni go tam już na prawdę nie chcą:placz: Podobno dostał jakąś szczepionkę na którą zareagował silną biegunkę (bidula nie dość że chudziak to jeszcze takie coś:shake:). Oficjalnie mówią, że nie uśpią, ale kto wie - przecież bez problemu któregoś poranka może sie okazać, że psa nie ma bo...zdechł.
Błagam, niech już auto wróci do zdrowia, bo bardzo, bardzo go potrzebujemy

Posted

niestety,na dzień dzisiejszy niczego nie moge obiecac,jutro dalsza cześc naprawy,okazało sie ze jest problem z elektryką :-(
Moze zacznijmy szukać w razie czego innej opcji transportu bo nie moge niczego obiecać a piszecie ze sprawa stała sie pilna.

znalazłam na dogomani osobe która wozi psiaczki,jest z Warszawy,moze sie zapytamy czy mogłaby pomóc jakby co..

Oferuję transport
Chętnie pomogę w transporcie na dalszych trasach za zwrot kosztów paliwa.
Mieszkam w Warszawie.
Kontakt mailem: pati-c@o2.pl
lub tel. 698 616 250

Posted

[quote name='danka1234'] znalazłam na dogomani osobe która wozi psiaczki,jest z Warszawy,moze sie zapytamy czy mogłaby pomóc jakby co..

Oferuję transport
Chętnie pomogę w transporcie na dalszych trasach za zwrot kosztów paliwa.
Mieszkam w Warszawie.
Kontakt mailem: pati-c@o2.pl
lub tel. 698 616 250

Rozmawiałam. Dziewczyna może pojechać, ale z racji gabarytów psa potrzebowałaby kogoś do pomocy w trakcie przewozu (pies musiałby jechać na tylnym siedzeniu, a auto bez kraty).
Czy ktoś może nam pomóc????????????????

Posted

izulkabu napisał(a):
tu ania tu rozmawiała z dziewczyną :( bez transportera nie da rady, dog za duży pies :( nie podejmie się sama przewozu :( ech....

no to się zdublowałyśmy

Pewnie znalazłby się w Warszawie ktoś,kto pożyczyłby transporter?...
Trzeba małego zabierać bo duże szanse,że "odejdzie"....

Posted

Kasia77 napisał(a):
Pewnie znalazłby się w Warszawie ktoś,kto pożyczyłby transporter?...
Trzeba małego zabierać bo duże szanse,że "odejdzie"....

Cholerka.... Tylko to by musiał być ogromny transporter :( ja nie wiem czy są takie gabarytowo na doga :roll:

Posted

Dziewczyny bardzo fajnie sprawdzają się takie pasy bezpieczeństwa dla psów. Kosz takiego przyłącznika bez puszorka to ok 20 zł. Można to przypiąć również do obroży.

Posted

podnosze,moze znajdzie sie ktos do pomocy w transporcie,szelki nie załatwia sprawy,to jest 7godzin jazdy,nie wiadomo jak Szafir zachowuje sie w aucie,koniecznie potrzebne jest druga osoba do kontroli sytuacji i pomocy kierowcy.

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Czekam na info w sprawie jeszcze innego hoteliku przy gabinecie weterynaryjnym znacznie bliżej niż stolica.
Jakby sie udało, to i transport w to miejsce by był

I jak wygląda sprawa hoteliku?-udało się załatwić?

Posted

Kasia77 napisał(a):
I jak wygląda sprawa hoteliku?-udało się załatwić?

Hotel owszem jest, jakieś 150 km od Słupsk,tylko koszty z kosmosu - 3 stówy na starcie za podstawowe zabiegi umożliwiające dalsze hotelowanie psa i potem 4 dychy za dobę. Dużo. A wieźć go tam na chwilę po to żeby do Wa-wy potem go ciągnąć?? - to zupełnie nie po drodze jest.
Myślimy, szukamy....
Światełko sie pojawia, zaraz potem gaśnie, ehhhh.....

Posted

zaczyna mi brakować pomysłów :( poruszyłam już niebo i ziemię:placz: Ania zresztą też
Może ktoś zna bliżej hotelik z weterynarzem ? Żeby nie męczyć chłopaka drogą. Poza tym podróż 1000 km dla jednej osoby to chyba tylko dla zawodowego kierowcy ... Bydgoszcz, Trójmiasto, Koszalin...

dziewczyna z Warszawy obliczyła koszt podróży 500 zł :( to miesiąc pobytu w hotelu :(

Boję się że w końcu będzie za późno ....