Hawanka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Witam potrzebuje waszej Pomocy otóż kończy mi sie worek karmy i musze kupić następny no i tu jest problem :shake:.Pies rasy Hawańczyk 7 miesieczny karmie go royal canin Junior mini .I właśnie nie wiem czy mam ta karmą karmić dalej bo zdarza sie ze pies raz na tydzień (rano) zwraca żółcią. Karma musiałabyć w miare drobna bardzo dobrej jakości Premium lub Superpremium . Czytała dużo o karmach ale nie wiem co mam muśleć Pomóżcie :roll: Co radzicie :-( Pozdrawiam :p Quote
Hawanka Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Dodam ze próbawałam Hilsa i Eukanuby ale pies nie toleruje.... No i nikt nie chce pomóc doradzić :placz: Quote
gayka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Hawanka napisał(a):Dodam ze próbawałam Hilsa i Eukanuby ale pies nie toleruje.... No i nikt nie chce pomóc doradzić :placz: To nie tak, że niekt nie chce pomóc. Poprostu z karmą to bardzo indywidulana kwestia. Najpopularniejsza na dogo jest Acana chyba, ma mnóstwo fanów a mój pies po niej chorował. Bo dobra karma to karma dobra dla danego psa. Mój pieknie się rozwija na Royalu. Teraz jest wielki wybór i wybór nie ejst łatwy. Dobra opinią cieszy się Pro Plan, Biomil, Nutram, Husse i całe mnostwo innych. Dużo zależy od indywidualnych potrzeb psa. Quote
Cudak Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Pytałaś się weta o te wymioty żółcią? Może trzeba zrobić psu jakieś badania...? Quote
Hawanka Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Cudak napisał(a):Pytałaś się weta o te wymioty żółcią? Może trzeba zrobić psu jakieś badania...? Pytałam i powiedziała że jest to objawy za tłustej karmy (ja podaje royala) Bo ponoć małe rasy mają taki problem.... Quote
karjo2 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Normalne domowe, gotowane, badz surowizne, zamiast przemyslowki. Quote
Autodiagnostyka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Najlepiej to tak jak Karjo2 pisze.Zadna karma nie będzie lepsza plus oczywiście uzupelnienie o potrzebne witaminki. Quote
seawoman Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 tez potwierdzam. jedzenie surowe wyproboj. Tu masz film jak zrobic http://www.youtube.com/watch?v=Koy-2_8gcEE Quote
Autodiagnostyka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [quote name='seawoman']tez potwierdzam. jedzenie surowe wyproboj. Tu masz film jak zrobic http://www.youtube.com/watch?v=Koy-2_8gcEE Ja na Twoim mijscu sprobowal bym Royala jesli Eukanube nie przyjmuje.Moj mial podobnie. Quote
Hawanka Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Pedruś już ma dobrano karme i jest już dobrze a karmie go acaną small puppy i royalem mini junior :D Quote
Recommended Posts