Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka napisał(a):
Ten wątek to chyba najbardziej odpowiednie miejsce,żeby powiedzieć,ze szelki z bazarku juz doszły i bardzo mi się podobają.Mam nadzieję,ze Romce też.Jutro postaram się zrobić Romce zdjęcie w szeleczkach!

Bardzo się cieszę, że szelki doszły!

Ponieważ moja mama z własnej kieszeni pokryła koszty wysyłki wszystkich bazarkowych zakupów, na konto Balbinki przeleję 104 złote (100 zł połowa zysków z bazarku + 24zł połowa wpłat na przesyłkę) - 20zł, które Romka dała mamienabank.
Chy ba nic nie pokręciłam.
Proszę o numer Balbiniastego konta

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Florentynka napisał(a):
Z tą różnicą, że Romka koniecznie chciała oddawać za przesyłkę i w sumie przekazała do skarbonki Balbinki 25 zł.
Ale poza tym chyba się zgadza.

No to się nie zgadza...

Posted

Florentynka napisał(a):
To proponuję zrobić Romce awanturę, bo namieszała ;)

Namieszałam ja, bo to ja jej kazałam nie kombinować z przelewami.
To może Ty zrób awanturę Romce, a ona miech zrobi mi.
Potem jeszcze ktoś się może w to wtrącić i będzie fajnie.

Wg rozliczenia Balbiny w pierwszym poście widzę, że Romka wpłaciła 20 zł.
Czyli za przesyłki mamy o 6 zł mniej niż myślałam.
I żeby już nie kombinować, to ja to 6 zł dorzucam od siebie i się zgadza.
A jak Romka się czuje winna, to niech też wpłaci Balbinie 6 złotych i już.

Posted

Florentynka napisał(a):
Siostra, kombinujesz jak koń pod górę...

Ach tak?
To zaproponuj lepsze rozwiązanie - proszę bardzo.
Potem niech się rozpęta dyskusja na ten temat...

Skończy się tak, że wszyscy obecni na wątku zobowiążą się do wpłacenia Balbinie po 6 złotych ;-)

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Namieszałam ja, bo to ja jej kazałam nie kombinować z przelewami.
To może Ty zrób awanturę Romce, a ona miech zrobi mi.
Potem jeszcze ktoś się może w to wtrącić i będzie fajnie.

Wg rozliczenia Balbiny w pierwszym poście widzę, że Romka wpłaciła 20 zł.
Czyli za przesyłki mamy o 6 zł mniej niż myślałam.
I żeby już nie kombinować, to ja to 6 zł dorzucam od siebie i się zgadza.
A jak Romka się czuje winna, to niech też wpłaci Balbinie 6 złotych i już.

Żeby było weselej to dodam,że wpłaciłam 5zł do skarpety Balbiny wg wskazówek Florentynki:lol:Jak to Wy mówicie?Już wiem!Wpłaciłam 5zł,Ty torbo jedna!:lol:

Posted

Romka napisał(a):
Żeby było weselej to dodam,że wpłaciłam 5zł do skarpety Balbiny wg wskazówek Florentynki:lol:Jak to Wy mówicie?Już wiem!Wpłaciłam 5zł,Ty torbo jedna!:lol:

Ale w rozliczeniu na pierwszej stronie tych pięciu złotych nie ma - musimy zrobić awanturę mamienabank ;-)
Kto torba? Ja?

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Ale w rozliczeniu na pierwszej stronie tych pięciu złotych nie ma - musimy zrobić awanturę mamienabank ;-)
Kto torba? Ja?

Jak awantura to Mamanabank jest ta torba!;)I ona jutro to napisze bo ja gdzieś to napisałam.

Posted

majuska napisał(a):
Ej! no to umówmy się... torby, czy wieśniary?? :)

Najlepiej i jedno i drugie - zaleznie od okoliczności.
Torba jest nieco subtelniejsza i bardziej wyrafinowana, idealna w dyskusji, wieśniara za to świetnie nadaje się do prawdziwych awantur.

Posted

Jest jeden wielki korek, bo wszystko jest totalnie rozkopane. Wszystkie zasadnicze ulice w remoncie. Zależy gdzie ten koncert - sa miejsca, gdzie żywcem nie idzie dojechać i są znośniejsze.

Edit: to powyżej t odpowiedź na pytanie Majuski, sprzed dyskusji o torbach i wieśniarach.
Romka - o torbach możesz poczytać na wątku Matyldy, w moich wizjach wyjazdu na wakacje.

Posted

Romka napisał(a):
Napisałam post 980.;)

No to teraz masz pełne podstawy do awantury. Takiej storbami i wieśniarami.
Nie wiem tylko, czy bardziej nalezy się mamienabank, za to, że nie zmieniła zapisu w pierwszym poście, czy mnie za to, że nie zauwazyłam, że napisałaś...

Posted

[quote name='majuska']Koncert jest w Nowej Hucie.

Koniecznie zaglądnijcie do Matyldy i do Łucji, ja dziś rano cały dom obudziłam ze śmiechu.

Do Huty przecież możesz wjechać prosto z drogi, jadąc przez Niepołomice - raczej za wiele korków Ci nie grozi... ale się upewnij, bo mnie tam od dawna nie było i pewnie nic nie wiem...

wątek Matyldy
i wątek Łucki

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Do Huty przecież możesz wjechać prosto z drogi - raczej za wiele korków Ci nie grozi... ale się upewnij, bo mnie tam od dawna nie było i pewnie nic nie wiem...

Wiemy jak dojechać ale tam pół Polski będzie pewnie jechać i niestety nie unikniemy jakiś korków chyba...

Posted

majuska napisał(a):
Wiemy jak dojechać ale tam pół Polski będzie pewnie jechać i niestety nie unikniemy jakiś korków chyba...

pół Polski? A co to za koncert? Bo ja w błogiej nieświadomości żyję. I gdzie dokładnie?

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
pół Polski? A co to za koncert? Bo ja w błogiej nieświadomości żyję.

jakichś oszołomów, wyjców nieposkromionych, a następne pół Polski oszołomów jedzie słuchać tego wycia......i wśród nich niestety nasza majuska...:diabloti: