Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Romka napisał(a):Ten wątek to chyba najbardziej odpowiednie miejsce,żeby powiedzieć,ze szelki z bazarku juz doszły i bardzo mi się podobają.Mam nadzieję,ze Romce też.Jutro postaram się zrobić Romce zdjęcie w szeleczkach! Bardzo się cieszę, że szelki doszły! Ponieważ moja mama z własnej kieszeni pokryła koszty wysyłki wszystkich bazarkowych zakupów, na konto Balbinki przeleję 104 złote (100 zł połowa zysków z bazarku + 24zł połowa wpłat na przesyłkę) - 20zł, które Romka dała mamienabank. Chy ba nic nie pokręciłam. Proszę o numer Balbiniastego konta Quote
Florentynka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Z tą różnicą, że Romka koniecznie chciała oddawać za przesyłkę i w sumie przekazała do skarbonki Balbinki 25 zł. Ale poza tym chyba się zgadza. Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Florentynka napisał(a):Z tą różnicą, że Romka koniecznie chciała oddawać za przesyłkę i w sumie przekazała do skarbonki Balbinki 25 zł. Ale poza tym chyba się zgadza. No to się nie zgadza... Quote
Florentynka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 To proponuję zrobić Romce awanturę, bo namieszała ;) Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Florentynka napisał(a):To proponuję zrobić Romce awanturę, bo namieszała ;) Namieszałam ja, bo to ja jej kazałam nie kombinować z przelewami. To może Ty zrób awanturę Romce, a ona miech zrobi mi. Potem jeszcze ktoś się może w to wtrącić i będzie fajnie. Wg rozliczenia Balbiny w pierwszym poście widzę, że Romka wpłaciła 20 zł. Czyli za przesyłki mamy o 6 zł mniej niż myślałam. I żeby już nie kombinować, to ja to 6 zł dorzucam od siebie i się zgadza. A jak Romka się czuje winna, to niech też wpłaci Balbinie 6 złotych i już. Quote
Florentynka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Siostra, kombinujesz jak koń pod górę... Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Florentynka napisał(a):Siostra, kombinujesz jak koń pod górę... Ach tak? To zaproponuj lepsze rozwiązanie - proszę bardzo. Potem niech się rozpęta dyskusja na ten temat... Skończy się tak, że wszyscy obecni na wątku zobowiążą się do wpłacenia Balbinie po 6 złotych ;-) Quote
majuska Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 .....albo jak Łucja ciągnąca wózek z kamieniami :) Asiu są tłumy i korki w Krakowie??.... bo mnie stary jutro na koncert ciągnie.... Quote
Romka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Namieszałam ja, bo to ja jej kazałam nie kombinować z przelewami. To może Ty zrób awanturę Romce, a ona miech zrobi mi. Potem jeszcze ktoś się może w to wtrącić i będzie fajnie. Wg rozliczenia Balbiny w pierwszym poście widzę, że Romka wpłaciła 20 zł. Czyli za przesyłki mamy o 6 zł mniej niż myślałam. I żeby już nie kombinować, to ja to 6 zł dorzucam od siebie i się zgadza. A jak Romka się czuje winna, to niech też wpłaci Balbinie 6 złotych i już. Żeby było weselej to dodam,że wpłaciłam 5zł do skarpety Balbiny wg wskazówek Florentynki:lol:Jak to Wy mówicie?Już wiem!Wpłaciłam 5zł,Ty torbo jedna!:lol: Quote
majuska Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Ej! no to umówmy się... torby, czy wieśniary?? :) Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Romka napisał(a):Żeby było weselej to dodam,że wpłaciłam 5zł do skarpety Balbiny wg wskazówek Florentynki:lol:Jak to Wy mówicie?Już wiem!Wpłaciłam 5zł,Ty torbo jedna!:lol: Ale w rozliczeniu na pierwszej stronie tych pięciu złotych nie ma - musimy zrobić awanturę mamienabank ;-) Kto torba? Ja? Quote
Romka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Ale w rozliczeniu na pierwszej stronie tych pięciu złotych nie ma - musimy zrobić awanturę mamienabank ;-) Kto torba? Ja? Jak awantura to Mamanabank jest ta torba!;)I ona jutro to napisze bo ja gdzieś to napisałam. Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 majuska napisał(a):Ej! no to umówmy się... torby, czy wieśniary?? :) Najlepiej i jedno i drugie - zaleznie od okoliczności. Torba jest nieco subtelniejsza i bardziej wyrafinowana, idealna w dyskusji, wieśniara za to świetnie nadaje się do prawdziwych awantur. Quote
Florentynka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Jest jeden wielki korek, bo wszystko jest totalnie rozkopane. Wszystkie zasadnicze ulice w remoncie. Zależy gdzie ten koncert - sa miejsca, gdzie żywcem nie idzie dojechać i są znośniejsze. Edit: to powyżej t odpowiedź na pytanie Majuski, sprzed dyskusji o torbach i wieśniarach. Romka - o torbach możesz poczytać na wątku Matyldy, w moich wizjach wyjazdu na wakacje. Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Jest jeszcze torba po kwaśnych cukierkach - tak zwykła mnie nazywać moja siostrzyczka, od czasu do czasu. Quote
Romka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Romka napisał(a):Jak awantura to Mamanabank jest ta torba!;)I ona jutro to napisze bo ja gdzieś to napisałam. Napisałam post 980.;) Quote
majuska Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Koncert jest w Nowej Hucie. Koniecznie zaglądnijcie do Matyldy i do Łucji, ja dziś rano cały dom obudziłam ze śmiechu. Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Romka napisał(a):Napisałam post 980.;) No to teraz masz pełne podstawy do awantury. Takiej storbami i wieśniarami. Nie wiem tylko, czy bardziej nalezy się mamienabank, za to, że nie zmieniła zapisu w pierwszym poście, czy mnie za to, że nie zauwazyłam, że napisałaś... Quote
Romka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Podrzućcie mi linki bo dawno tam nie byłam,chyba od adopcji mojego Pakunia.A kiedyś zaczynałam lekturę dogo od Twoich wątków Florentynko.:lol: Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='majuska']Koncert jest w Nowej Hucie. Koniecznie zaglądnijcie do Matyldy i do Łucji, ja dziś rano cały dom obudziłam ze śmiechu. Do Huty przecież możesz wjechać prosto z drogi, jadąc przez Niepołomice - raczej za wiele korków Ci nie grozi... ale się upewnij, bo mnie tam od dawna nie było i pewnie nic nie wiem... wątek Matyldy i wątek Łucki Quote
majuska Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Do Huty przecież możesz wjechać prosto z drogi - raczej za wiele korków Ci nie grozi... ale się upewnij, bo mnie tam od dawna nie było i pewnie nic nie wiem... Wiemy jak dojechać ale tam pół Polski będzie pewnie jechać i niestety nie unikniemy jakiś korków chyba... Quote
Dzika_Figa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 majuska napisał(a):Wiemy jak dojechać ale tam pół Polski będzie pewnie jechać i niestety nie unikniemy jakiś korków chyba... pół Polski? A co to za koncert? Bo ja w błogiej nieświadomości żyję. I gdzie dokładnie? Quote
Florentynka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 gdzie to się domyślam - naprzeciwko byłego Geanta + - , widziałam jak ustawiali tam plastikowe kible, no i rzesze ochroniarzy tam koczują. A co to nie wiem - ja ze wsi. Quote
Becia66 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dzika_Figa napisał(a):pół Polski? A co to za koncert? Bo ja w błogiej nieświadomości żyję. jakichś oszołomów, wyjców nieposkromionych, a następne pół Polski oszołomów jedzie słuchać tego wycia......i wśród nich niestety nasza majuska...:diabloti: Quote
majuska Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 To jest "coke live music festival 2010" i ma być gwiazdą zespól Muse ( amerykancka gwiada Dzika Figo ) i na ten właśnie spęd mnie drze TZ...:shake: Quote
Recommended Posts