Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
Co słychać u Balbinki?

A wszystko po staremu:) Obecna karma chyba bardziej jej smakuje,bo wsuwa,aż się kurzy;).Na dworku jak na dworku,Balbi sama sobie reguluje długośc pobytu,jak ma dośc biegania,to idzie pod drzwi,kładzie się i czeka,aż my do niej dojdziemy.dzisiaj nakreciłam fajny filmik,ja k Balbi szaleje na dworku z Manią,jak się bawią i wywracaja na trawie,ale niestety kreciłam pod słońce,bo akurat dziewczyny w tamtą stronę się bawiły,no i... wyszło samo światło:roll:.bedę musiała na wieczornych spacerkach krecic filmiki,jak słoneczko troszkę schowa się za horyzont.Mam za to fotki domowe,ale potem wrzucę.
A Mysie obcielim:)Na goluśko;)Ino pędzelek na ogonku został:evil_lol:.Wreszcie kobitka pozbyła się tej kupy futra i teraz wie,ze żyje:)

Posted

Renata!!! :diabloti:
"Zrobiłam filmik, śliczny i fajny, ale nie pokażę"! A my się tu mamy pożądliwie oblizywać i wyobrażać sobie , jak fajnie Balbiniasta wyglądała... Ech, dawaj te fotki przynajmniej!

Posted

Florentynka napisał(a):
Renata!!! :diabloti:
"Zrobiłam filmik, śliczny i fajny, ale nie pokażę"! A my się tu mamy pożądliwie oblizywać i wyobrażać sobie , jak fajnie Balbiniasta wyglądała... Ech, dawaj te fotki przynajmniej!

Figafiga napisał(a):
no właśnie jakaś fotka by się przydała ;-) np. jak wcina nową karmę

Juz dziewczynki daje fotki i filmik:)
Oj Figuś za duzo wymagasz:p.Balbi tak wcina tę karmę,ze nie zdążę zdjęcia cyknąć,bo juz jedzonka ni ma:cool3:No ale przynajmniej spróbuję uchwycic jedzacą Balbisie:)

Póki co inne fotki:)
Balbi po przyjściu z dworku:razz:

Coraz chudsza ta nasza Balbinka,prawda?:)

No i dzisiejszy filmik,oczywiście jakosc do du**,no ale cos tam widać...chyba...nieraz:roll::evil_lol:

[video=youtube;RoKe5yeI6as]http://www.youtube.com/watch?v=RoKe5yeI6as[/video]

Posted

Śliczna Balbinka! Widać, że ją rozpiera entuzjazm, wspaniałe suczydło.
A tego zdjęcia ostatniego to już nawet nie pokażę mojemu TŻ , jeszcze się chłop popłacze, że mu ideał okroili do połowy.

Posted

Romka napisał(a):
Śliczna mała,schudła chyba jeszcze bardziej od naszego pobytu.

Może i troszke bardziej schudła:)Chociaz Balbi nie będzie taka super szczupła laska,bo ona ma juz taka masywna budowę i grube kości.Ona naprawdę nie ma juz duzo tkanki tłuszczowej.ma sporo skóry rozciągnietej,ale to pomału się chyba ściagnie.Ona ma budowę taką bassetowatą.Jest niska,a masywna:)

Posted

No tak....krzyczą o fotki,a potem nie oglądają:-(.Jedna Romka co obejrzała:loveu:
A ja jeszcze wstawię Balbi sprinterkę;)...tak biega,że az jej ogon powiewa:mdrmed:

No i niespodzianka;) Tym razem Balbi nie była pierwsza pod drzwiami...Niuniek ją wyprzedził:)

No i opowiem co nieco o dziewczynce...
Balbi bała się krzyku,podniesionej reki,być może chłop nieraz skrzyczał ją i przylał jej za kopanie dołów:shake:.U mnie dołów nie kopie,bo nie ma czasu na nudę.Mój Rambo jak wyleci na działkę,to od razu zabiera sie za rozgrzebywanie kretowisk,natomiast Balbisia popatrzy,popatrzy i ma w nosie brudną robotę:evil_lol:Wcale ją nie interesują Rambowe rozkopy:p.Natomiast w domu muszę nie raz nie dwa krzyknąc na te moje chłopaczyska(znaczy się synów;)),coby mi sie nie rozbestwili za bardzo i balbi na początku reagowała strachem,kuliła ogonek,spuszczała główkę,tak samo było z podniesiona reką.jak miałam łapke na muchy i nia machałam żeby ubić stwory,to balbi robiła wielkie oczy ze strachu....Teraz juz wie,że to nie do niej ten krzyk,że podniesiona ręka jej nie uderzy.Zreszta łatwo poznac psiaki,które w swoim zyciu doznały w jakis sposób krzywdy od człowieka.mam psiaki,które nie znaja co to krzyk,co to bicie,bo nie reaguja jak podniosę głos,albo machnę reka.One po prostu nie kojarzą tego z czymś złym,albo z bólem.Ale mam tez psiaki,co doskonale wiedzą,że kiedys podniesiony głos oznaczał kare,a podniesiona ręka-ból:-(.Balbi jest nad wyraz posłuszna,jest poza tym radosnym psiakiem,chetna do zabawy i wygłupów,uwielbia głaskanie po brzuszku,swoja radosc wyraża radosnym szczekaniem,a i do zabawy zaprasza poszczekując:)Bardzo szybko sie uczy,wie,ze nie wolno zabierac innym psom jedzenia z miseczki,no wie,ale czasami jej sie uda cos zwędzic,ale robi to strasznie fajnie,tak z partyzanta i aby patrzy sie,czy ja nie patrze:evil_lol:.No i pięknie żebrze przy stole,no i nieraz coś wyżebrze,no przeca nie możemy byc takimi potworami,ze inne dostaja,a Balbi sie patrzy:razz:A ona wtedy jest cała happy:mdrmed:.Ale niestety w dalszym ciągu boi sie odkurzacza jak diabeł swięconej wody:roll:.I wcześniej się nie bała,bo nie wiedziała co to jest.Ale ponieważ Rambo i Mysza spindalają przed odkurzaczem gdzie pieprz rośnie,to i Balbi tak na wszelki wypadek spindala razem z nimi.Nie bierze przykładu z tych psów co sie nie boja(Niuniek,niunia,mania),tylko z tych co się boja.ona ucieka,bo one uciekają,ale sama tak naprawde nie wie dlaczego trzeba uciekać.
No strasznie fajna to suczynka jest,oby znalazła odpowiedzialny dom i świadomy tego,ze balbiniastej nie wolno karmić wszystkim i w dużej ilości,bo ona w mig przytyje i nasze i przede wszystkim JEJ wyrzeczenia i bóle pójdą na marne...
No to póki co tyle.Ale się napisałam....:D

Posted

No trochu się rozpisałaś...ale jak to się czyta :)

Balbinko ten domek w końcu żeby sie znalazł słoneczko dla Ciebie:roll:...chociaż i tak już bardzo szczęśliwa psinka z Ciebie, dzięki Reni:loveu:

Posted

Ja chciałam tylko powiedzieć, że zdjęcia oglądam, jak najbardziej. I zawsze czekam na nowe.
A sążnisty opis Balbiniastej bardzo słuszny - dla potencjalnych domów ważne są wszystkie informacje o psie im więcej wiadomo, tym łatwiej znaleźć odpowiedni dom i tym mniej grozi rozczarowanie, jak się okaże, że pies nie taki. Więc pisz Renatko, pisz ile wlezie!
A Balbinkę ucałuj w śliczny nosek.

Posted

Wchodzę w nocy do pokoju,świecę światło,no bo chcę się przygotować do spania,a tam co widzę?:cool3:

No i musiałam przesunąć Tz-ta i połozyć się od jego strony,bo Balbi nijak nie chciała zleźć z mojego miejsca:evil_lol:.No i się zrobiła łózkowa psica:D

Posted

no nie jakie rozpuszczanie Balbinki ;-) u mnie to by nie przeszło, choć Negra właśnie leży obok mnie i śpi, ale do czasu przyjścia z pracy męża hi hi hi...od czasu do czasu może posiedzieć w domu moja sucz ;-)

Posted

Juz wszystko wiem,Romka do mnie dzwoniła i powiedziała o co kaman.
Figuś,Balbinkę trzeba rozpuszczać,bo to Bardzo kochana sunia jest,bardzo proczłowiecza,no i do tego biedna,bo musi jeśc tą swoją karmę,podczas gdy inne psy jedzą to co ona lubi,a jeść nie może:-(.Dlatego wynagradzam jej ten ból w ten sposób,że oprócz zakazanego jedzenia wszystko jej wolno:)

A teraz juz ostatnie fotki Balbisi u mnie...