Romka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 W ten sposób czyli na forum udzielam Ci informacji Renatko!Preparat o,który pytałas kosztuje:mały 17zł ,duzy26zł.Dopiero dzis rozmawiałam z p.doktor! Quote
Lionees Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Życzę Wszystkim Zdrowych,Spokojnych Świąt Wielkanocnych Quote
mamanabank Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Oby Balbina niedługo śmigała jak zajączek! Quote
Florentynka Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Co tu tak cicho? Balbina uciekła z mężem Renaty? Quote
Lionees Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='Figafiga']Renatko pieniążki za kwiecień z góry przelałam ;-)[/QUOTE] Otrzymałam,dziękuję:) [quote name='Florentynka']Co tu tak cicho? Balbina uciekła z mężem Renaty?[/QUOTE] Nie uciekła,nie uciekła:evil_lol:,ale na spacerkach jest już coraz żywsza,po schodach fajnie schodzi,trochę się zasapie jak wchodzi na górę,ale ja też sapie,więc sapiemy obydwie i jest nam raźniej:p.Je te swoje chrupki z bólem,ale je bo nie ma innego wyjścia.Jest bardzo mądra,wszystko rozumie,a czego nie rozumie,to nadrabia uśmiechem:)Strasznie pocieszna jest ta nasza Balbisia:) Quote
mamanabank Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 udaje jej się wrąbać przewidziana dla niej porcję, czy wybrzydza i zostawia? Quote
Lionees Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='mamanabank']udaje jej się wrąbać przewidziana dla niej porcję, czy wybrzydza i zostawia?[/QUOTE] Wybrzydza,czasem zje,czasem troche zostawi.Ale generalnie z glodu nie umiera;) Natomiast martwie sie,zeby nowy dom od nowa nie zapasl Balbiny,bo niestety ona ma juz tendencje do tycia:shake: Quote
Dzika_Figa Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 będziemy szukać domu świadomego, który będzie dbał o figurę Balbinki. Quote
Romka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Oczywiście ! A na razie kibicujemy Balbince w męce odchudzania! Quote
Figafiga Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 no to jak ja zobaczymy kolejny raz to Balbiniasta będzie niczym modelka ;-) Quote
Romka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Nie poznamy jej!I o to chodzi!Balbina wytrzymaj to odchudzanie! Quote
Paula03 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Jestem ciekawa jak będzie wyglądać! Ale teraz trzymam kciuki żeby schudła :p Quote
Lionees Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='Romka']Nie poznamy jej!I o to chodzi!Balbina wytrzymaj to odchudzanie! No właśnie...i zaczyna się kryzys:sad:Balbisia smutna,pyszczek niby usmiechnięty,ale juz nie tak często,oczka smutne,ogonek opuszczony...eh znam ten ból,każdy odchudzający sie zna te męki.Tylko,ze my potrafimy sobie to wytłumaczyć,a psina nie rozumie tego,że to dla jej dobra,dla jej zdrowia.Zjada juz całą porcję chrupek,szuka wszędzie po kątach,bo może coś znajdzie,może jakiś pies zgubił jakis okruszek...marchewki nie chce,jabłuszko czasem chrupnie.Daję jej do memłania kość ze ścięgien wołowych,nie naje się,ale za to napracuje i trochę nudę zabije.Mam nadzieje,że kryzys wkrótce minie,bo aż żal patrzeć na taką smutną Balbisie:-(.My kobiety to mamy przerąbane :shake: Quote
mamanabank Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Renata, współczuję Ci, pewnie się czujesz jak kapo w obozie koncentracyjnym, ale NIE PODDAWAJ SIĘ! Proszę... tu naprawdę nie chodzi o wygląd ale o jakość życia i zdrowie, robi się co raz cieplej, może uda Ci się wynagrodzić Balbinie ten niedostatek smaków zabawą... a właśnie, jak ona z chodzeniem, nadal tak się kładzie i nie chce chodzić i sapie? Gdyby mogła pójść sobie na dłuuuugi spacer, tak jak chodzą wszystkie zdrowe psy... marzenie! A pewnie niedługo Was odwiedzimy, zrobimy nowe zdjęcia, dużo już tego wora zjadła, bo i karmę nową przywieziemy, ale już inną raczej, ale oczywiście light :-) Quote
majuska Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Balbinko bądź dzielna, tyle ciotek tu za Ciebie kciuki trzyma, że się uda zobaczysz!! Quote
Lionees Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 No właśnie,jestem kapo:-(.To ja jestem ta zła,co daje te głupie chrupki,zamykam Balbisie w innym pokoju,a jedzenie dla innych psów pachnie tak smakowicie:-(Jestesmy juz coraz dłużej na dworku,nawet do 20 minut,ale to są jeszcze męki dla Balbisi.Kładzie sie,sapie,mimo że wolniutko spacerujemy.Jeszcze trochę,a sie na mnie obrazi:roll:.Ciężko jest nam,ciężko,na początku było wesoło z Balbinką,teraz jest tak przygnębiająco.Jesssu,jak Balbina schudnie,a nowy dom ją zapasie na nowo,to pojadę tam i wpieprzę temu domowi:mad:.Nie można zaprzepaścić takiego trudu i bólu odchudzania:shake: Quote
mamanabank Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 O nie nie, nic takiego się nie zdarzy, nawet o tym nie myśl. Swoją drogą mam nadzieję, że po tym odchudzaniu wyrówna jej się trochę to zapotrzebowanie na kalorie i nie będzie odczuwała potrzeby ciągłego jedzenia i że nikomu już nie przyjdzie do głowy dawać jej michy jak dla ONka pełnej kaszy z tłuszczem. Edytowałam poprzedni post i dopisałam tam, ze pewnie niedługo Was odwiedzimy, zrobimy nowe zdjęcia, a następna karma będzie już trochę inna, po prostu premium light, może to ją zadowoli, chociaż z tego, co widzę, psy lubią marudzić przy jedzeniu, zwłaszcza suchej karmy, jak dobra by ona nie była... Quote
Lionees Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Bardzo się cieszę,że przyjedziecie:loveu:Zapraszam serdecznie:) A worku jest jeszcze tej karmy.Balbisia nie je więcej niż 200g/dziennie.Policzcie na ile taki worek powinien starczyć.Było w nim 12 kilo.Jak Balbisia wcześniej nie dojadała,to odstawiałam miseczkę,żeby moje psy się nie przypięły,bo one akurat odchudzania nie potrzebują,szczególnie Prysiowi ładnie pachniała ta karma,ale on to najbardziej z tego całego towarzystwa powinien przytyć Quote
mamanabank Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 mnie wychodzi, ze na jakieś 60dni, o mamo!!!! chyba jej pomogę to zeżreć, łaaaaaa!!! Quote
leni356 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Kupiłam dla mojej Acana light - bardzo jej smakowała, może Balbince też można urozmaicić. Nie wiem jak cenowo wychodzi, bo kupiłam małą paczkę za 11 zł Quote
mamanabank Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 ja myślę, że powinna zjeść najpierw tę, bo to karma weterynaryjna, a jak już się przemęczy to potem można kupić jej różne karmy i mieszać do woli, byle byłyby lajtowe :-) a cenowo to chyba każda karma jest tańsza niż royal, jak będzie trzeba to kupimy, zabierzemy Balbinę do sklepu i będzie degustować :-D Quote
Lionees Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 leni356 napisał(a):Kupiłam dla mojej Acana light - bardzo jej smakowała, może Balbince też można urozmaicić. Nie wiem jak cenowo wychodzi, bo kupiłam małą paczkę za 11 zł Moje staruszki miały Acana senior i ni kuta nie chciały jej jeść.Dobrze,że Antoś :-( nie był wybredny,to zjadł.Ale Balbisia jak nie ma nic innego,to tez zje Quote
mamanabank Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 a potem to może i mieszać można z domowym jedzeniem, znaczy zamiast miarki karmy można dac jajko, albo trochę białego sera, niech tylko kurna schudnie!!!! Quote
leni356 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 mamanabank napisał(a):ja myślę, że powinna zjeść najpierw tę, bo to karma weterynaryjna, a jak już się przemęczy to potem można kupić jej różne karmy i mieszać do woli, byle byłyby lajtowe :-) a cenowo to chyba każda karma jest tańsza niż royal, jak będzie trzeba to kupimy, zabierzemy Balbinę do sklepu i będzie degustować :-D Tak, to dopiero jak tą wepchnie do końca :D Chodziło mi o zmianę, urozmaicenie. Ja kupuję normalnie tą Purinę Proplan dla alergików, ale moje zaczęły wybrzydzać, więc dostały po paczce innej karmy przez jakiś czas (tez im smakowała) i teraz z chęcią jedzą tą wcześniejszą :) a ta purina proplan też jest super, nie drapią się po niej przynajmniej, jest w wersji light Quote
Recommended Posts