mamanabank Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Tak przywieź mi, bo ja mam tylko dla szorstkowłosych i jeszcze Balbinie sierść zesztywnieje ;-) Quote
Romka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 mamanabank napisał(a):Właśnie miałam Cię do tego pomysłu przekonać :-D Jeszcze raz nazwij Balbinkę potworem, a będziesz stałą klientką ortodonty :angryy: Ale ja juz byłam u ortodonty na usilną prośbę mojego dentysty,który chciał być bardzo dobrym dentystą.Pani zapytała ile mam wiosen:cool3:...i powiedziała ,zebym sobie dała spokój co też uczyniłam.I mam bardzo ładnie wystające dwójki!;) Quote
Florentynka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Romka!!! Widzę, że jesteś online, to gadaj zaraz co u Balbiny! Quote
Romka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Wiemy ile waży!!!:diabloti:Ale tak jak z próbką na doping będzie drugie ważenie!Wagę ma słuszną!:lol:Balbina jest juz po kąpieli,czyszczeniu uszu i spacerku.Niekoniecznie w tej kolejności.Wie co znaczy leżakowanie na kanapie,nawet sama na nią wskoczyła!:cool3:Mamy mnóstwo zdjęć i wszystkie będą na wątku!Jedziemy ok godziny 17 30 !Pozostałe wieści po przyjeżdzie!Cierpliwości!:lol::eviltong: Quote
Lionees Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 No i co ja mam napisać? Balbina to po prostu cud miód i orzeszki:loveu:.Jest niesłychanie pogodna.grzeczniutka,przytulaśna i ...baaardzo grubaśna:roll:.No ale nic.Zrobimy z niej gwiazdę pierwsza klasa!;) O 23 poszliśmy siku.Bała sie zejść po schodach,ale mówiłam do niej,zachęcałam,trzymałam za obrożę dając poczucie bezpieczeństwa,że nie spadnie.I pięknie zeszła.Wolniutko,ale zeszła:multi:/Na dworku od razu ciągnęła do domu,nie chciała siku.Jednak znowu prosiłam,głaskałam,zachęcałam i zrobiła duuuże siku:),wygłaskałam ją za to,pochwaliłam,że jest śliczną dziewczynką,po czym w te pędy chciała iść z powrotem do domku;).Po schodach też szła wolniutko,ale z jaką radością,że już nie musi chodzić po dworze:cool3:.Jak przyszła,to od razu położyła się na podłodze i śpi aż chrapie.Zobaczymy co przyniosą kolejne dni.Balbinka jest bardzo kochaną dziewczynką.Czekam z niecierpliwością na fotki:loveu: Quote
Florentynka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 My też czekamy, my też!!! Renato, wygłaskaj tam Balbinkę w moim imieniu i wycałuj - ale Ci dobrze, że masz u siebie to cudo!!! Quote
Lionees Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Florentynka napisał(a):My też czekamy, my też!!! Renato, wygłaskaj tam Balbinkę w moim imieniu i wycałuj - ale Ci dobrze, że masz u siebie to cudo!!! Wygłaskam,wycałuję i wyklepię,bo Ona taką fajna pupcię do klepania ma;) Balbisia jest DEBEŚCIARA:D Quote
Lionees Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 :splat:Boszsze...:splat:Nie napisałam nic o dziewczynach:placz: Dziewczynki-Romka,Figa,Mamanabank,jesteście niesamowicie fajne,ciepłe i kochane.Bardzo się cieszę,że Was poznałam,proszę o częstsze wizyty:loveu::loveu::loveu: Quote
Dzika_Figa Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Och, Balbina już w swoim SPA. To teraz ją musisz głodzić... bardzo Ci współczuję, to będzie wyczerpujące psychicznie... Quote
Florentynka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Dziewczyny pewnie zmęczone... będzie trzeba zęby zacisnąć i cierpliwie czekać na wiadomości z ważenia. Quote
Lionees Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Och, Balbina już w swoim SPA. To teraz ją musisz głodzić... bardzo Ci współczuję, to będzie wyczerpujące psychicznie... Z tym głodzeniem nie będzie tak źle;).Porcja karmy-100gna jeden posiłek,wcale nie jest mała,a do tego rozpulchnia się w żołądku,także może Balbiniasta nie będzie czuła potwornego głodu:roll:.Na wszelki wypadek dzisiaj miseczki z jedzeniem moich psiaków postawiłam wysoko.Ale Balbisia była tak zmęczona całym dniem,że nawet nie zajrzała do misek,tylko pić jej się chciało.W następne dni też będę karmiła swoje psy na kanapach,żeby Balbinka nie przetrzepała im misek;)Damy radę.Musimy!:) Quote
Figafiga Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 kochane wagi nie zdradzajcie, mamy zdjęcia więc wstawię ok. jak wrócę z Wawy będzie iście reporterka z wczorajszego dnia u Renatki ;-) Quote
mamanabank Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Hej, hej Wieczorem zaliczyłyśmy lecznicę, ważenie, tabletki na robale i pobranie krwi, tyle atrakcji miała Balbina wczoraj. Wcześniej kąpiel i czesanie, czesanie, czesanie, treaz ma piękną błyszczącą czarną sierść i cudne łapki w brązowo czarne cętki, jest taka kochana, nie mogłam się z nią rozstać. Renata, mówiłam Ci, że Balbinka szybko złapie gdzie jest domek i chętnie będzie wracać, schody nie schody, byle do domu. Jest jeszcze jedna istotna informacja, Balbinka nie ma lat 4 a 6-7 Karmy nie będzie dostawać tak bardzo mało 1 i 1/4 kubeczka na dobę, a kubeczek taki jak do 0,5l napoju chmielowego. Cieszę się, ze jest już w SPA, wszystkie psiaki zaakceptowały jej obecność, pan domy Rambo też, a na marginesie Rambo wygląda tak, jak powinna wyglądać Balbina, umaszczenie ma to samo i wyraz pyszczka podobny, dobrze nasza Balbina trafiła :-) Aparat ze zdjęciami dałam Fidze, na pewno wklei te zdjęcia, które było robione po południu, bo te sprzed południa zostały skasowane. Quote
mamanabank Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Figafiga napisał(a):kochane wagi nie zdradzajcie, mamy zdjęcia więc wstawię ok. jak wrócę z Wawy będzie iście reporterka z wczorajszego dnia u Renatki ;-) za późno już napisałam ale mogę edytować Quote
mamanabank Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Dobra, edytowałam, ale to chyba za długo czekać aż przyjedziesz z Warszawy... Quote
Romka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Mamanabank upowazniam Cię do podania wagi ,zdjęcia Figi to będzie dowód!Jadę do schroniska! Quote
Lionees Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 mamanabank napisał(a):Ok, Balbina waży 24kg :-) Chyba nikt nie obstawiał takiej wagi;) Jestesmy juz po siku:) Mąż zszedł z psiakami.Balbi znowu sie bała,ale trzymanie za obrożę podczas schodzenia uspokaja ją i dzięki temu pomalutku schodzi.Na dworku piękne siku i długa do domu.Jeszcze nie jadła,bo powąchała i odeszła.Napiła się trochę wody i teraz leży i obserwuje co się dzieje w domu:) Quote
mamanabank Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Może odmawiać suchej karmy, bo pewnie wolałaby przeterminowane pierogi z marketu, ale nie poddawaj się! Misiek też tak miał, a potem schudł pięknie w jeden miesiąc :-) To leonberger, wyglądał jak Twoja sofa :-) dostawał tę samą karmę co Balbina i teraz waży trochę ponad 50kg http://www.dogomania.pl/threads/173067-MICHU-dziadek-leonberger-w-hoteliku Quote
majuska Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 mamanabank napisał(a):Ok, Balbina waży 24kg :-) :crazyeye::crazyeye::crazyeye: a ja jej 15 chyba dawałam:shake:......no Balbinko trzymam kciuki za Twoje odchudzanko i pozdrawiam wszystkie oddane Tobie ciotki:loveu: Quote
ciapuś Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 przepraszam za offa ale sprawa bardzo pilna Bardzo proszę o pomoc SUNIA WALCZY O ŻYCIE pomóż nam ją uratować http://www.dogomania.pl/threads/182601-PRZEA-YJE-CZY-NIE-to-zaleA-y-teA-od-nas-Drastyczne-zdjecia Quote
Figafiga Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 w Wawie nie byłam, bo leżę normalnie zarzyg..... i źle się czuję....wiadomo, wkleiłam zdjęcia na wątek Opalika, teraz zapodam Balbinkę, oczywiście zdjęcia jakościowo do d...., nie brałam swojego nikona, bo lepsze by i tak nie wyszły...zbieram na lampę ;-) no więc tu u mamanabank po kąpieli Quote
Figafiga Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 a teraz UWAGA ważenie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Balbinka uciekła szybko z wagi, bo która z dam lubi się publicznie ważyć????? Quote
Figafiga Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 a teraz mozolne czekanie na swoją kolej..Balbinka mimo, że płeć piękna nie została wpuszczona jako pierwsza do pani wet, ale nasza Kachna to wychowana dama i dała dziadkowi Opalikowi pierwszeństwo, a tak się nudziła czekając na swoją kolej Quote
Recommended Posts