Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

poszła w las ha ha ha...ale jest posłuszna i z wdzięcznością wraca, potem z uśmiechem na japce idzie do schronu i prosto do kojca...ehh lepiej by było domku...z ogrodem do spalania kalorii i z kopaniem dołków.

Posted

Jeszcze troche mała jestesmy na etapie wybierania karmy dla ciebie paróweczko-ma być pyszna ale nietucząca!A w sobote jak zwykle Balbinka wdzięczyła sie do każdej z nas.Śliczna mała!

Posted

Florentyko masz doświadczenie w odchudzaniu parówek,doradż nam proszę!Napisz wwzystko co i jak stosowałaś przyda sie jako wskazówka w domku tymczasowym.

Posted

Ja stosuję zwykłą, niskokaloryczną karmę dla psów mało aktywnych - w tej chwili Husse Prima Plus, wcześniej Acanę. Nie próbowałam na moich parówach takich ściśle odchudzających karm. Porcje dawałam takie w dolnej granicy normy na daną wagę psa, lub troszkę mniejsze. Najważniejszy jest ruch. Ja bym Balbinkę na początek na takiej dobrej jakości karmie dla mało aktywnych psów ( w dawkach minimalnych) potrzymała przez jakiś czas i zapewniła jej spacerki regularne i zabawy. Jeśli nie nastąpi spadek wagi to można myśleć o dietetycznych karmach weterynaryjnych.

Posted

Florentyko przy okazji,Pako mój staruszek zaczyna cierpiec na stawy,co polecasz skutecznego?Preparat nie moze być dodatkiem do karmy,bo to u mojego Pako nie przejdzie.Poradz cos i podeślij jakis link jesli mozesz!Ja jak widzisz do Ciebie po radę jak do starej mądrej zielarki,takiej babki co za wsia mieszka i wszystkim pomaga!

Posted

Jeśli chodzi o stawy - są preparaty w postaci tabletek - Rimadyl, Nutradyl - ale one są z czymś ( nie pamiętam co to) co przy dłuższym stosowaniu szkodzi na wątrobę. Poza tym ja podając to psu obserwowałam jedynie chwilową poprawę.
Jeśli Pako preferuje tabletki to można mu podawać po prostu "ludzki" artresan.
Natomiast z moich osobistych obserwacji wynika , że najlepiej działał ( w przypadku starej suki z poważnymi zmianami zwyrodnieniowymi kości i stawów) Gelacan Fast, produkowany przez Orling - (wpisz Orling w wyszukiwarkę, a potem szukaj w "preparaty dla psów"). Tylko że Gelacan ma postać proszku - trzeba z czymś mieszać, ale chyba nie jest niesmaczny - ja używałam kilku odmian, na różnych psach i wszystkie bez problemu jadły, wymieszany np. z twarożkiem lub naturalnym jogurtem.