Romka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Balbina ma nową towarzyszkę w boksie naszą Lunę,śliczny mix husky"ego!Malutką 4 miesięczną suczkę. Quote
Figafiga Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Balbina cin ciong kopaciąg do Chinos hi hi hi Quote
Romka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Figafiga napisał(a):Balbina cin ciong kopaciąg do Chinos hi hi hi To tak na dobry poczatek Figa. Quote
mamanabank Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Balbina też była dzisiaj na spacerze :-) Quote
Paula03 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 A no była, ale potem mi jakoś znikła z oczu :) Quote
Figafiga Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 poszła w las ha ha ha...ale jest posłuszna i z wdzięcznością wraca, potem z uśmiechem na japce idzie do schronu i prosto do kojca...ehh lepiej by było domku...z ogrodem do spalania kalorii i z kopaniem dołków. Quote
mamanabank Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Serce mi pęka jak na nią patrzę i jak ona patrzy w oczy... Quote
Romka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Nasza zasapana Balbinka wygląda jak niedzwiadek!Śliczna mała! Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Jeszcze troche mała jestesmy na etapie wybierania karmy dla ciebie paróweczko-ma być pyszna ale nietucząca!A w sobote jak zwykle Balbinka wdzięczyła sie do każdej z nas.Śliczna mała! Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 A karmę oczywiście dostanie domek tymczasowy juz niedługo!I dołki tez będzie mozna kopac... Quote
mamanabank Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 a właśnie, dziewczyny od parów, jaka karmę polecacie na odchudzanie? Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Florentyko masz doświadczenie w odchudzaniu parówek,doradż nam proszę!Napisz wwzystko co i jak stosowałaś przyda sie jako wskazówka w domku tymczasowym. Quote
Florentynka Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Ja stosuję zwykłą, niskokaloryczną karmę dla psów mało aktywnych - w tej chwili Husse Prima Plus, wcześniej Acanę. Nie próbowałam na moich parówach takich ściśle odchudzających karm. Porcje dawałam takie w dolnej granicy normy na daną wagę psa, lub troszkę mniejsze. Najważniejszy jest ruch. Ja bym Balbinkę na początek na takiej dobrej jakości karmie dla mało aktywnych psów ( w dawkach minimalnych) potrzymała przez jakiś czas i zapewniła jej spacerki regularne i zabawy. Jeśli nie nastąpi spadek wagi to można myśleć o dietetycznych karmach weterynaryjnych. Quote
argusiowa Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/181624-KsiAE-A-ki-KsiAE-A-ki-Dla-Toli-i-Balbiny-na-hotelik-Zapraszamy-Do-21-03-2010r bazarek dla Toli i Balbiny :) Quote
Romka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Dziękujemy Florentynko!No to juz wszystko wiemy i pomyslimy w co wyposazyć naszą panne Balbinę do hoteliku. Quote
Romka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Florentyko przy okazji,Pako mój staruszek zaczyna cierpiec na stawy,co polecasz skutecznego?Preparat nie moze być dodatkiem do karmy,bo to u mojego Pako nie przejdzie.Poradz cos i podeślij jakis link jesli mozesz!Ja jak widzisz do Ciebie po radę jak do starej mądrej zielarki,takiej babki co za wsia mieszka i wszystkim pomaga! Quote
Florentynka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Jeśli chodzi o stawy - są preparaty w postaci tabletek - Rimadyl, Nutradyl - ale one są z czymś ( nie pamiętam co to) co przy dłuższym stosowaniu szkodzi na wątrobę. Poza tym ja podając to psu obserwowałam jedynie chwilową poprawę. Jeśli Pako preferuje tabletki to można mu podawać po prostu "ludzki" artresan. Natomiast z moich osobistych obserwacji wynika , że najlepiej działał ( w przypadku starej suki z poważnymi zmianami zwyrodnieniowymi kości i stawów) Gelacan Fast, produkowany przez Orling - (wpisz Orling w wyszukiwarkę, a potem szukaj w "preparaty dla psów"). Tylko że Gelacan ma postać proszku - trzeba z czymś mieszać, ale chyba nie jest niesmaczny - ja używałam kilku odmian, na różnych psach i wszystkie bez problemu jadły, wymieszany np. z twarożkiem lub naturalnym jogurtem. Quote
Florentynka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Ej! mam pomysł na bazarek dla Balbiny! Sprzedawać cegiełki - bilety do spa - dla Balbinki! Quote
Recommended Posts