Cobra Posted October 11, 2003 Posted October 11, 2003 jestem wlascicielem a dokladnie za 24h 9 tyg syberian Huskiego jego fotki http://opel70.fm.interia.pl/cobra1.jpg http://opel70.fm.interia.pl/cobra2.jpg http://opel70.fm.interia.pl/cobra3.jpg http://opel70.fm.interia.pl/cobra4.jpg http://opel70.fm.interia.pl/cobra5.jpg http://opel70.fm.interia.pl/cobra6.jpg co najlepiej dawac do jedzenia?? czy podczas pierwszej nocy w nowym domu powino caly czas z psem przebyc?? z malym powino se duzo czasu przebywac?? do jakich rzeczy(wybrykow) maluchy maja zdolnosci?? Quote
Kiki Posted October 11, 2003 Posted October 11, 2003 Na początku do jedzenia podawaj mu to co jadł wcześniej. Musisz się dowiedzieć co podawał mu hodowca. Bo jak podasz coś innego może dostać rozstroju żołądka. Jezeli chodzi o pierwszą noc, to ja nie miałam z Badim żadnego problemu. Bałam się że bedzie piszczał i tęsknił za swoją rodzinką, ale tak się nie stało. Oczywiście wstawałam co 4 godziny bo się budził i się chciał się bawić, albo słyszałam że leje i chodziłam sprzątać. Ale poza tym wszystko było ok. Ale byłam z nim non stop. Nie zostawiałam go nawet na chwilkę. Wogóle to ma teraz rok i zawsze z nim ktos jest. Ale akurat u mnie jest taka możliwość. Quote
Cobra Posted October 11, 2003 Author Posted October 11, 2003 thx za rady mam nadzieje ze ja Nayuki odnajdziemy wspolny jezyk i zostaniemy wspanialymi towarzyszami jak bede miec problemy to bede pytal!!!!!!!!!!!! Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 napewno bedzie ciekawie w koncu to husky pies wulkan ale to w nim kocham Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 tez se ciesze ze na necie tez ktos jest wczesnie. widocznie obudzil se w niej wulkan energii, to chyba dobrze. przeciez te psy kochaja wysilek. moj Nayuki jak tylk spadnie snieg bedzie mial codzien misje specjalna. dostanie saneczki i bedzie wozl do zlobka moja mala sasiadeczke automatycznie rozwiazalo to problam porannego spaceru. Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 do zimy urosnie :lol: a najbardziej cieszy se mala Ada taki transport do zlobka dla mnie wypas Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 jak juz teraz mam 9 tygodni wogule dzis o 17 jade po niego nie moge se doczekac Quote
Nat Posted October 12, 2003 Posted October 12, 2003 w zimie bedzie 6 miesieczny tak ? takie pieski jeszcze nie powinny ciagnac.. ich uklad kostny rozwija sie do nawet 1 roku (a juz napewno do 9 miesiaca), i nie powinien byc obciazany ciagnieciem (dla zdrowia). Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 aha dobrze wiedziec to Ada bedzie musiala poczekac dobrze ze jest to forum Quote
Nat Posted October 12, 2003 Posted October 12, 2003 bardzo dobrze :) ja przy wychowywaniu mojej Aquy (teraz ma 1,5 roku) korzystalam glownie z porad z tego forum :angel: Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 ja tez bede bo moja wiedza o huskich narazie ogranicza se do netu nigdy nie mialem takiego psa wiec jest ona dla mnie wyzwaniem Quote
mikzzz Posted October 12, 2003 Posted October 12, 2003 co do siusiania, to ja wyniosłem z domu wszystkie dywany i wykładziny, na klepce porozkładałem w kilku miejscach gazety(dość grubo) i zawsze jak się napił (masz jakieś 5min) stawiałem go na gazetę, jak siknął na nią wielka pochwała... po kilku dniach sikał tylko na gazety, tzn. były wypadki że nie zdążył do niej dojść, ale na ogół było ok. od momentu gdu może już wychodzić na dwór, to koniec z pochwałami za sikanie na gazetę, tylko za sikanie na dworzu. gorzej było z kupką, bo ją robił już gdzie chciał, ale potem też sie nauczył, że w domu ma być czysto... metod na wszystko jest sporo, ale najważniejsza jest konsekwencja. acha, pozabezpieczaj wszystkie kable, głównie te z prądem - bo 230V dla takiego malucha to bardzo duża dawka, ja musiałem jakiś czas temu wymienic całą instalację telefoniczną, bo była taka smaczna... Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 mam juz nia w chacie. mam w koncu swojego syberiana. mialem miec psa ale zdecydowalem se na suke. ta psina zawladnela moim sercem. niedlugo wystawie jej zdjecia NAYUKI jest juz w domu, zaklimatyzowala se blyskawicznie. polubila se z moim psem bedzie spoko......................... :D :D :D Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 wiem ale mam jeszcze kundel i nawet zrozumieli se choc Kajtek jest troche zazdrosny tera Nayuki spi jak aniolek Quote
Nat Posted October 12, 2003 Posted October 12, 2003 jeden Husky ot zdecydowanie za malo ;) eh, skad to znam 8) Cobra gratuluje psiaka, rob duzo zdjec i pokazuj :) happy friendship :angel: Quote
Cobra Posted October 12, 2003 Author Posted October 12, 2003 spoko obiecuje wspaniala sesje tylko musze moaj ksiezn a obczyszcic bo caly czas na dworze spedzla i naj bielsza to ona nie jest trza ja wyszczotkowa i jakas szmatka przemyc Quote
Cobra Posted October 13, 2003 Author Posted October 13, 2003 pierwsza noc spoko byla odstepowala mnie na krok porany spacerek to bylo wielkie odkrywanie ogrodka pieske wypas noc spokojna Quote
Asia i Yuki Posted October 13, 2003 Posted October 13, 2003 Gratuluje nowego pieska i strasnie Tobie zazdroszczę. Ech żeby reszta rodziny podzielała moja fascynacje psami no i wsparła finansowo to bym długo nie myślała nad drugim psiakiem. Jednak i tak jestem szcześliwa ze po 18 latach marudzenia nareszcie mam psiaka. Ciesz sie szczeniectwem swojego pieska rób zdjecia ile sie tylko da zapisuj co zrobił czego sie nauczył. Juz po dwuch miesiacach bedzie Tobie sprawiało wielka radość ogladanie tych pamiątek. Quote
Cobra Posted October 13, 2003 Author Posted October 13, 2003 juz pierwsze dniach mozna powiedziec ze huskie to inteligentne psiaki.juz w miare opanowla wchodzenie po schoda z chodzeniem troche gorzej ale nie wszystko naraz. juz 2 rzy zlala se w domu i za kazdym razem ja przylapalem daj jej do zrozumienia ze nie jestem zadowolony ale na spacerze dostala pochwale a zrobienie swojego. odkrylem jej slabosc jablka i marchewka dla tego zrobi wszystko. narazie se samochodow boi wiec musze znia chodzic na pola o wybieg dopiero jest w konstrukcji bo zostal zniszczony. narazie ok w pt idziemy na szczepienie Quote
Cobra Posted October 13, 2003 Author Posted October 13, 2003 co musze zrobic aby umiescis fotki bo ocs nie wychodzi mi?? Quote
PaYooK Posted October 13, 2003 Posted October 13, 2003 ELO!!! musisz miec adres internetowy obrazka np. http://www.lodowejezioro.poznan.pl/zawody3_4/wyniki/sieradz_03/PB096582.jpg i wstawic pomiedzy Quote
Cobra Posted October 13, 2003 Author Posted October 13, 2003 ale jak ten adres zrobic?? Jakie sa sposoby nauczenia czystosci mlodego huskiego???? Quote
LEO Posted October 16, 2003 Posted October 16, 2003 U nas poskutkował mix dwóch metod. Przerywanie i wynoszenie na dwór żeby dokończył i maraton, bo Leo zanim zszedł z 3 piętra to juz zapominał to on tam na górze tak własciwie chciał, a że świat do okoła taki ciekawy więc latał nawet i 2 godziny po dworzu zadowolony z zycia. Przełom nastąpił gdy pierwszy raz załatwił się na trawniku i dostał nadrodę. Wtedy załapał że na dworzu to dobrze a w domu to źle. Oczywiście zdażały się jeszcze wpadki ale to bardziej z naszej winy bo nie potrafiliśmy zrozumieć znaków które nam Leo dawał. Kolejny problem to to że jak mały sobie upatrzył jeden trawnik to nie chciał się nigdzie indziej załatwiać, więc w domu było ok ale juz u rodziców gorzej. Obecnie (jest u nas 4 tygodnie) możemy powiedziec że problem z czystościa mamy już rozwiązany w 100%:lol: Quote
Recommended Posts