Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kaja10014']Świetnie! Blaneczko, jesteś bezpieczna!

Tak jest bezpieczna bo już siedzi w domu:) A na dowód wrzucamy zdjęcia:)
Nadal trochę przerażona ale bezpieczna. Przynajmniej bardziej niż na zewnątrz. Zwłaszcza, że burze u nas szaleją, a Blanka najwyraźniej się ich boi.

Zdjęcie żółte bo nie chciałem jej dodatkowo stresować lampą.
P.S. Od jutra szelki:) Na obrożę nie damy się już nabrać:P

" class="ipsImage" alt="">

Posted

Gdzie zdjęcia? Jakiś kłopot?

Tylko uważajcie z szelkami, bo są też takie, z których pies bez trudu wychodzi, najbezpieczniejsze chyba są takie

[FONT=comic sans ms,sans-serif]

bo z takich, zapinanych na karku pies potrafi się uwolnić, wtedy trzeba dodatkowo, trzymac na obroży

[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]

Posted

Witam:) zdjęcia będą wieczorkiem bo wczoraj nie poszły. Blanka okazała się psem pościelowym :) sypia tylko na łóżku i calą noc spałam na ścianie ponieważ resztę łóżka zajmowała Blanka:). Na spacery wychodzi spokojnie więc mam nadzieję że z szelek nie ucieknie . A jej ulubionym zajęciem jest lizanie po stopach Miłoszka który ma dopiero 2 miesiące i po czułosciach z Blanką jest caly mokry :)

Posted

Witam cos cicho u Blanki sie zrobilo . A jest co pisac poniewaz Blaneczka juz zaklimatyzowala sie u nas :)
nie ucieka ( no chyba ze z szelek :) woli luzem za mna chodzic a jak przez chwile sie nie widzimy to leci
merdajac ogonem i prosi o pieszczoty. Apetyt ma spory :) i jak tylko poczuje jedzonko natychmiast zjawia
sie w domu .Nasz pies pokazal jej jak sie szczeka i Blanka teraz wieczorami cwiczy swoj glos:) pod oknem
sasiadow.Jest kochana i madra :) od poczatku wiedziala gdzie jest jej domek i tylko potrzebowala troche
czasu zeby do nas przyjsc.Mysle ze nie zaluje bo kochamy ja bardzo mocno i cieszymy sie ze jest juz z nami:).
Wiem ze wszyscy czekaja na zdjecia ale Blanka w domu ucieka jak widzi aparat wiec prosimy o cierpliwosc
pare zdjec zrobilismy wczesniej ale to bylo na poczatku jak przyszla do domu i byla trosze przestraszona.
Pozdrawiam i dziekuje za Blanke:)

Posted

Miarą miłości do nowych ludzi będzie moja wizyta we wrześniu. Pamiętacie dzieci Didi, Rudego i Demi? Odwiedziłam ich w nowym domu (są razem) po 3 miesiącach. NIE POZNAŁY MNIE!
I to jest najlepsza wiadomość, bo miłość do nowej rodziny jest najważniejsza.
A takie zachowanie oznacza, że mają dobre życie.

• 2 weeks later...
Posted

Witam :)
Dawno nie było wiadomości co u Blaneczki :) więc trzeba coś napisać i pochwalić jak świetnie sobie radzi w nowym domku :).
To juz miesiąc jak jest z nami i naprawde bardzo duże zmiany w zachowaniu , już nie jest takim dzikuskiem jak wołam ją do domu
to leci szybciutko merdając ogonem i prosi o pieszczoty. W domu łazi za mną wszędzie a rano jak tylko mąż wyjdzie do pracy to włazi
do łóżka i zaczepia żeby ją pogłaskać i pyszczydło wycałować . Widać że czuje się coraz swobodniej i że nic złego jej nie spotka z naszej
strony . Zazdrosna jest o drugiego psa :) i odgania go odemnie żeby go nie głaskać tylko ją :). Blaneczka to najspokojniejszy pies jakiego
znam za to Sticz nadrabia za całe stado :) . Niestety nadal ucieka na sam widok aparatu i ciężko o jakieś zdjęcia ale pare podesłaliśmy
Kahoonie . Teraz czekamy na odwiedziny i na to co powie Kahoona jak zobaczy Blaneczke:) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za opieke
nad Blanką.

Posted

No dziewczyny - odwiedziłam Blankę. Mieszka sobie suczydło na szczycie góry w małym domku, z kochaną rodziną, kolegą Stitchem i dwoma kotami. Mało mnie szlag nie trafił, bo mnie nie poznała i nie dała się pogłaskać. Już nie pamięta i dobrze bo to przecież nie o mnie chodzi - to bardzo dobrze - ona ma swoich ludzi i ich kocha, mnie nie musi. Przez całą wizytę zachowywała zdrowy dystans.
Jest absolutną panią na włościach - nawet szczeka ( ja nigdy nie słyszałam). Łazi z kotami po dachu szopy i z całej okolicy znosi kochanej pani prezenty np śmieci od sąsiadki.

No a teraz trochę fotek:

BLANKA LIVE:

KOT BLANKI W MISCE BLANKI:

PIES KUMPEL BLANKI:

WŁOŚCI BLANKI:

BLANKA OBSERWATOR: