Romka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 amikat napisał(a):Prześledziłam wątek i temat adopcji do Niemiec - czy ZAWSZE sprawdzacie domki dla wszystkich psów ze swojego schroniska ? Czy ZAWSZE robicie wizyty po-adopcyjne? Wszystkie adopcje ,które nie sa dokonywane bezpośrednio ze schroniska (na to nie mamy wpływu) sa poprzedzone wizyta przedadopcyjna ,prosze przesliedzic nasze watki.Status wolontariusza daje nam ograniczone mozliwości ,jedynie dzieki dobrej współpracy próbujemy miec wpływ na adopcje psiaków.Ten sam ograniczony status wolontariusza nie pozwala nam zawsze na wizyty poadopcyjne.Ale mam nadzieje ,ze to sie zmieni! Wszystko na to wskazuje! Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Kto stoi niech teraz usiądzie!Kropka poszła dzis do domu!Adopcja bezposrednio ze schroniska.Będzie mieszkała na zewnątrz z mozliwoscią wejścia do mieszkania.Pan zobaczył nasza Kropke i nie chciał juz innej suczki.Zaprosił nas na wizyte poadopcyjną i podał adres!Kropka najwyższy czas ,zebys miała domek!Oby to był domek szczęsliwy!Odwiedzimy cię na pewno! Quote
Pies Wolny Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Dziewczyny jesteście WIELKIE !!! DZIĘKUJĘ WAM, WSZELKIEGO POWODZENIA ŻYCZĘ KROPCE. :modla::modla::modla: Padam przed Wami na kolana. SUPER :loveu: Quote
mamanabank Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 [quote name='Romka']Kto stoi niech teraz usiądzie!Kropka poszła dzis do domu!Adopcja bezposrednio ze schroniska.Będzie mieszkała na zewnątrz z mozliwoscią wejścia do mieszkania.Pan zobaczył nasza Kropke i nie chciał juz innej suczki.Zaprosił nas na wizyte poadopcyjną i podał adres!Kropka najwyższy czas ,zebys miała domek!Oby to był domek szczęsliwy!Odwiedzimy cię na pewno![/QUOTE] Ja pier..... nie wierzę!!!!!!!! To najpiękniejszy prezent na dzień kobiet!!!! A ja juz sobie w głowie ustawiałam, ze pod koniec marca zaczynam bieganie z Kropką!!!! REWELACJA!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Juhuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
mamanabank Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 [quote name='Pies Wolny']:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Dziewczyny jesteście WIELKIE !!! DZIĘKUJĘ WAM, WSZELKIEGO POWODZENIA ŻYCZĘ KROPCE. :modla::modla::modla: Padam przed Wami na kolana. SUPER :loveu:[/QUOTE] Wolny Psie, dla Ciebie też podziękowania :kiss_2: i dla wszystkich zaangażowanych - uściski! Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ja tez sciskam wszystkich zaangazowanych!Relacja z domu Kropki bedzie na pewno! Quote
amikat Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Gratuluje Kropce i nowemu włascicielowi! Super Quote
kajkoowa Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Nie wierzę! Kropeczko, żeby ten dom wynagrodził Ci wszystkie psie smuteczki!:sweetCyb::B-fly::klacz: Quote
argusiowa Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 :) brawo:) ależ dzień kobiet :) niespodziankowy:) Quote
dalmibea Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 To napawde wspaniale wiesci, ciesze sia bardzo , tak bardzo bylo mi jej zal. A mozna wiedziec gdzie bedzie mieszkac , w jakiej miejscowosci ? Quote
Paula03 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 No nie wierzę :multi::bigcool::Cool!: Ale się cieszę, dzisiaj same dobre wieści :loveu: Mam nadzieję, że Kropcia będzie szczęśliwa w nowym domku. Życzę jej tego z całego serca! Quote
Paula03 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Kropka jest jednym z pierwszych psów, jakie pamiętam z mojego pierwszego dnia w schronisku, wszystkie już dawno znalazły dom, a dzisiaj w Dzień Kobiet znalazła i ona :p A tak w ogóle czy imię Kropka zostaje czy nowi właściciele dali jej inne imię? Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Wszystkiego dowiemy się jak odwiedzimy Kropkę.Rozmawiałam z opiekunem Kropki telefonicznie,zawsze proszę schronisko,zeby jesli moga informowali nas o adopcjach ze schroniska.I najczęsciej wygląda to tak,ze rozmawiam z przyszłymi właścicielami przez telefon lub rozmawiamy z nimi w sobotę kiedy jestesmy w schronisku.W takiej rozmowie wskazujemy zawsze na warunki umowy i przypominamy o obowiązkach wobec psa.Mówimy takze ,zeby spodziewali się wizyty!Taka profilaktyka lub jak kto woli prewencja,gdyby nie daj Boze...Kropka będzie mieszkała pod Łowiczem. Quote
Dorota Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Kto stoi niech teraz usiądzie!Kropka poszła dzis do domu!Adopcja bezposrednio ze schroniska.Będzie mieszkała na zewnątrz z mozliwoscią wejścia do mieszkania.Pan zobaczył nasza Kropke i nie chciał juz innej suczki.Zaprosił nas na wizyte poadopcyjną i podał adres!Kropka najwyższy czas ,zebys miała domek!Oby to był domek szczęsliwy!Odwiedzimy cię na pewno! Jakież to dla Kropki szczęście , czasem wpuszczą ją do mieszkania , TO SUPER WIEŚCI , GRATULUJĘ < DZiEWCZYNY <DOKONAŁYŚCIE CUDU >TAKI DOM >JESTEM POD WRAZENIEM . A teraz zapytajcie Waszego przyjaciela dlaczego wysłał psa do adopcji do Niemiec .Niech nam to powie ?Czyżby pomylił kraje ? albo nie ma już oficjalnych granic i przejechał za daleko:shake: Quote
Panca Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 fantastyczny prezent na dzien kobiet Kropka dostala:multi::multi::multi: Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='Dorota']Kto stoi niech teraz usiądzie!Kropka poszła dzis do domu!Adopcja bezposrednio ze schroniska.Będzie mieszkała na zewnątrz z mozliwoscią wejścia do mieszkania.Pan zobaczył nasza Kropke i nie chciał juz innej suczki.Zaprosił nas na wizyte poadopcyjną i podał adres!Kropka najwyższy czas ,zebys miała domek!Oby to był domek szczęsliwy!Odwiedzimy cię na pewno! Jakież to dla Kropki szczęście , czasem wpuszczą ją do mieszkania , TO SUPER WIEŚCI , GRATULUJĘ < DZiEWCZYNY <DOKONAŁYŚCIE CUDU >TAKI DOM >JESTEM POD WRAZENIEM . A teraz zapytajcie Waszego przyjaciela dlaczego wysłał psa do adopcji do Niemiec .Niech nam to powie ?Czyżby pomylił kraje ? albo nie ma już oficjalnych granic i przejechał za daleko:shake:[/QUOTE] Dorota ,przestań to nie ma sensu!Spójrz na to z perspektywy współpracy wolontariuszy ze schroniskim.Pomysl i przyznaj czy często sie zdarza,ze schronisko pomimo,ze dokonuje adopcji ze schroniska pozwala jeszcze porozmawiać wolontariuszowi z przyszłym włascicielem?Pracownicy schroniska są wyczuleni na złe domki i nie pozwolą ,zeby pies poszedł w złe ręce.Po tylu latach pracy i odrobinie serca nie jest to trudne do oceny.Cieszymy sie ,ze pomimo,ze nie muszą pytaja jeszcze nas o zdanie i daja mozliwość podjęcia decyzji o wizycie poadopcyjnej!Pewnie gdyby inny dom był lepszy (nie ważne jaki polski czy zagraniczny)to wybrałybysmy ten inny,lepszy!Pewnie tak samo zrobił Pies Wolny!Nie ma w tym nic dziwnego.Ty pewnie myslisz ,ze lepszy jest ten zagraniczny i niech tak zostanie masz do tego prawo. Quote
aisaK Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Romka-wybrałybyście? Ale był domek, wspanialy i nie wybrałyscie, bo był NIEMIECKI! W Niemczech pies mieszkałby w domu, a nie mógł od czasu do czasu do niego wchodzić, wiec jak dla mnie był lepszy! Wybacz, ale pies jest przeciwny adopcjom zagranicznym, w ogóle. Teraz nagle zmienił zdanie? A może z powodu braku kasy zabrał się sam za handel, co zazucał innym? Quote
mamanabank Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Nie wybrałyśmy nie dlatego, że NIEMIECKI, ale dlatego, że ZASADY ADOPCJI były nie do przyjęcia. Mówiłyśmy o tym sto razy. A jeśli chodzi o Psa Wolnego, również nie był przeciwny adopcji Kropki do Niemiec (czyt. post 141) Quote
Charly Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 cieszę się, ze kropka znalazła dom. jest bardzo w typie dalmatyńczyka. ma krótką sierść...nie ma też podszerstka i zapewne goły brzuszek...(rozumiem, ze w nowym domu mieszka w budzie.....)poza tym te psy uwielbiają, wręcz potrzebuja jak powietrza do życia człowieka przy sobie. zawsze i wszędzie. największa dla nich karą to zamknięte drzwi... - piszę to dlatego, poniewaz sama mam dalmatyńkę.. No ale zawsze to lepsze niż schronisko;) Sprawdzcie ten domek dokladnie przynajmniej po....Generalnie irytują mnie ludzie, którzy wybierają te najdelikatniejsze wsród psów, po to aby zamieszkały w budzie. mało to kudłatych...ech. No ale może wizyta po adopcji pokaże coś innego. rozumiem jednak, ze nie macie wplywu na adopcje. Quote
dalmibea Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Mam tylko takie pytanie , czy ona bedzie na lancuchu przy budzie ? Bedzie chociaz w nocy mogla spac w domu ? Ciesze sie ze ma dom , ale smuci mnie to ze na dworze ,jak sobie o tym pomysle ze moja Sara spi ze mna w lozku a ona biedna na dworze taka sama to naprawde smutno mi sie robi. Quote
Romka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 aisaK napisał(a):Romka-wybrałybyście? Ale był domek, wspanialy i nie wybrałyscie, bo był NIEMIECKI! W Niemczech pies mieszkałby w domu, a nie mógł od czasu do czasu do niego wchodzić, wiec jak dla mnie był lepszy! Wybacz, ale pies jest przeciwny adopcjom zagranicznym, w ogóle. Teraz nagle zmienił zdanie? A może z powodu braku kasy zabrał się sam za handel, co zazucał innym? Jesli Dorota pozwoli to opublikuje jej maila z 17 grudnia 2009r.w którym proponuje nam domek tymczasowy !Bardzo chetnie udostępnimy tez jesli bedzie zgoda pozostałą korespondencję z ,której wynika tylko to,ze nie otrzymywałysmy odpowiedzi na zadawane i podstawowe pytania.Plus tego domku w,którym w tej chwili jest Kropka jest tez taki,ze znajduje sie on 10 km od Łowicza i w kazdej chwili,jesli bedzie potrzeba mozna skorygowac ewentualne niedociągnięcia nowego domku. Jesli czytacie nasze watki a mysle ,ze na 100% to widzicie jak dokładnie sprawdzamy nasze domki i zawsze sa zdjecia z nowego domku,w tej sprawie takze spróbujcie nam zaufac!Chcemy tylko dobrze dla Kropki.Przestańcie sie złoscić to do niczego nie prowadzi! Quote
Recommended Posts