Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak sie jej przygladam i przygladam i sorry, ale ja w niej nic z wyzla nie widze, tylko duzo zagrubego Mixa-dalmata :))))), no ale musze przyznac ze nie jestem znawca ras.Sliczny ma ten pyszczek :)))

Posted

Ona przypomina mi troche moja Lady, pierwsza dalmatke , byla tez taki grubasek, no moze troche mniej :))) , biegala, plywala, extra Dieta od Weta i nic . Wystarczylo ze sie Lady na jedzenie popatrzyla to juz tyla :)))). Miala 34 kg i to ja napewno 2 lata jej zycia kosztowalo , robilam wszystko zeby schudla i nic ;((((

Posted

Kropka ogólnie jest jakaś smutna, kiedyś jak wchodziłyśmy do schroniska pierwsza stała przy kratach i szczekała, żeby ją pogłaskać, a teraz wyszła tylko, jak czekałyśmy na mamę Pauli i to po długich namowach. Biedna psinka :(

Posted

Romka napisał(a):
Ja tez to zauwazyłam.Ale wokół w boksach psiaki zmieniają się bo znajdują dom a ona musi na nowo przyzwyczajać się do zmian.

Też tak to widzę, jak na jakimś filmie, gdzie naokoło ktoś ciągle bierze psiaka w potrójnym tempie a Nasza Kropeczka nadal siedzi smutna!

Posted

Prześledziłam wątek i temat adopcji do Niemiec - czy ZAWSZE sprawdzacie domki dla wszystkich psów ze swojego schroniska ? Czy ZAWSZE robicie wizyty po-adopcyjne?

Posted

bea_m napisał(a):
1. odchudzić
2. odzwyczaić od obrzarstwa
A jak schron wpłyną pozatym na jej psychikę to okaże się dopiero nowym domu.

Zgadzam sie ,ze Kropke trzeba odchudzic jest za gruba, Nie zgadzam sie ,ze się obżera-je tyle samo co inne psiaki jej wielkości.Psy karmione kasza z mięsem przy małej ilosci ruchu tak czasami reagują jesli maja predyspozycje organizmu.Problem ten dotyczy w schronisku kilku psiaków i nie sa to wyłącznie suki. Od złych wpływow schroniska nie sa wolne zadne psiaki(schroniska nie zapomina się) ale ufamy,ze przy zrównowazonym charakterze Kropki(co obserwujemy w kontaktach z ludzmi) problem ten dotyczyć je bedzie w minimalnym stopniu.