Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest nadal w schronie, mrozy trochę mniejsze, więc miewa się nienajgorzej.

Kropka mieszka w pojedynczym dużym boksie adopcyjnym, ale to jej nie pociesza zbytnio, ponieważ nie ma swojego jedynego człowieka.

W czwartek była z nami na spacerze w lesie (nie wiem czy w sobotę też, bo mnie nie było), strasznie zdenerwowała się na mojego psa, rozpoznała, że jest poza schroniskowy i trzeba było trzymać ich w pewnej odległości, uznała raczej, że mojego Hyźka nie powinno na tym spacerze być, bo z pozostałymi psami i suczkami schroniskowymi spacerowała bez spięć, a może nienawidzi psów rasowych, bo sama jest ofiarą pseudo...

Posted

to zdjęcie jest piękne....ujęła mnie Kropencja...najpierw spojrzała się na mnie a potem na kłódkę i zapięcie kojca....ludzie zauważcie ja i się w niej zakochajcie...zaadoptujcie...

Posted

Tak jak napisała Mamanabank KRopula zdenerwowała sie na Hyzia i pokazała swój charakterek.Jakim prawem Hyziek jest na spacerze wlesie z psiakami ze schroniska?Wymienili poglądy a własciwie Kropka nawrzucała Hyziowi!

Posted

[quote name='dalmibea']super !!!! pytaja sie , robia nadzieje, a potem cichutko sie zmywaja[/QUOTE]
No, nie do końca i niekoniecznie. Dziś jest sprawdzany dom w Niemczech dla Kropki.
Ile macie do granicy? O to tez pytają.

Posted

Andrea sprawdziła dom dla Kamy ( tak ją nazywamy bo Kropek jest dużo i trudno identyfikować sunie) . Umowa adopcyjna będzie z Fundacją , dom jest pewny , zbierajcie na transport albo szukajcie transportu ,do granicy ,prawdopodobnie będzie to Frankfurt nad Menem. Wiesci o Kamie beda przesyłane przez Fundację na Waszego maila . :lol:

Posted

Dorota napisał(a):
Andrea sprawdziła dom dla Kamy ( tak ją nazywamy bo Kropek jest dużo i trudno identyfikować sunie) . Umowa adopcyjna będzie z Fundacją , dom jest pewny , zbierajcie na transport albo szukajcie transportu ,do granicy ,prawdopodobnie będzie to Frankfurt nad Menem. Wiesci o Kamie beda przesyłane przez Fundację na Waszego maila . :lol:

Dorota dziekujemy za pomoc ale ja nadal mam mnóstwo watpliwości!Proszę odpowiedz jakie są wyniki wizyty przedadopcyjnej,czy jest to dom stały czy tymczasowy,jaki jest adres tego domku i jaki jest nr telefonu do tego domku.W Niemczech przebywają osoby ,które mogłyby sprawdzic nam ten domek.Musimy miec pewność ,że pies nie trafi,np:do hotelu,który niczym nie będzie róznił się od warunków w naszym schronisku.Chcemy takżę otrzymać treść umowy zanim podejmiemy jakiekolwiek rozmowy,najlepiej jakby była przetłumaczona na język polski.Nie wiemy nić o tym co i jak załatwiacie a chcemy nie mieć zadnych watpliwości!

Posted

W kwestii formalnej Proszono o dom dla Kropki. Nie było innych chętnych, podjęła się tego Dobermann Nothilfe.
Znaleźli dom stały, przeprowadzili wizytę przed adopcyjną - wypadła bardzo dobrze. W tej chwili pracują nad logistyką transportu.
Do DNH mamy tak samo duże zaufanie, jak do Dalmatiner SOS. Wiem, kto sprawdzał dom - osoba, która znalazła i pilotuje domy dla 4 naszych psów. Mamy o nich pełna informację.
Nie spodziewajcie sie tutaj na watku nazwiska, telefonu i adresu domu docelowego. Dalmibea, mam nadzieje, potwierdzi, że nie ma takiej procedury - na watkach dalmatyńczyków, które znalazły domy przez Dalmatiner SOS również nie ma pełnych danych osobowych - dostęp do tych danych ma tylko fundacja.
Kropka znalazła dom stały, bo taka była nasza prośba do DNH.
Proszę o potwierdzenie, ze Kropka skorzysta z tego domu. Jeśli nie jestescie zainteresowane, to również prosze o takie oświadczenie.

Posted

Jak napewno wiecie naleze do sos-dalmatinerrettung i skoro bierze ja Dobermanhilfe to nie moge sprawdzic domku , bo jedna Fundacja nie miesza sie do drugiej.

Oczywiście, wiemy.

Prosimy tylko o konkretne informacje, ponieważ poszukujemy dla Kropki DS. DT poszukujemy tylko dla psiaków zagrożonych, starszych, chorych lub nadto podobającym się właścicielom łańcuchowym. Kropka mieszka w pojedynczym, dużym boksie, ma porządną i ładną budę, nie choruje i nie grozi jej łańcuch. Dlatego nie ma sensu zabierać jej, np. do hotelu, bo równie dobrze na DS może czekać u nas.

Posted

malibo57 napisał(a):
W kwestii formalnej Proszono o dom dla Kropki. Nie było innych chętnych, podjęła się tego Dobermann Nothilfe.
Znaleźli dom stały, przeprowadzili wizytę przed adopcyjną - wypadła bardzo dobrze. W tej chwili pracują nad logistyką transportu.
Do DNH mamy tak samo duże zaufanie, jak do Dalmatiner SOS. Wiem, kto sprawdzał dom - osoba, która znalazła i pilotuje domy dla 4 naszych psów. Mamy o nich pełna informację.
Nie spodziewajcie sie tutaj na watku nazwiska, telefonu i adresu domu docelowego. Dalmibea, mam nadzieje, potwierdzi, że nie ma takiej procedury - na watkach dalmatyńczyków, które znalazły domy przez Dalmatiner SOS również nie ma pełnych danych osobowych - dostęp do tych danych ma tylko fundacja.
Kropka znalazła dom stały, bo taka była nasza prośba do DNH.
Proszę o potwierdzenie, ze Kropka skorzysta z tego domu. Jeśli nie jestescie zainteresowane, to również prosze o takie oświadczenie.

Oczywiście nikt nie oczekuje danych na wątku forum, jednak aby adopcja odbyła się zgodnie z umową, którą schronisko podpisuje z adoptującym wszelkie dane muszą być przekazane schronisku. W umowie jest punkt o informowaniu oddającego do adopcji o zmianie właściciela, miejsca pobytu z podaniem adresu.