togaa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Szarotka']Praktycznie nie da sie takiego psiaka w domu trzymac. Jak by miala geste futro to moglaby mieszkac na dworze w budzie, ale ona nie z tych. Szarotka ! TAKI pies jest najnormalniejszym psem pod slońcem.:lol::lol::lol: Może spać w łóżku, szaleć po kanapach,wylegiwać sie na kolanach, chodzić na spacery /wtedy bez pieluchy,bo po co sensacja/. :razz: Jedyny problem to ten że pieluche trzeba co jakiś czas zmieniać. Jak u dzidziusia. Czyli potrzebny jest dom, gdzie stale ktos jest. I to jest zasadniczy warunek! I tylko ten , prócz finansów na pieluchy oczywiście...... A mała jest cudowna ! Do zakochania !!!!! Quote
Guest Ryniu123 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Wiem, że dużo to nie pomoże, ale zawsze im więcej ogłoszeń tym lepiej. Założyłem temat suni tu http://labradory.info/viewtopic.php?p=599743#599743 i http://forum.labradory.org/viewtopic.php?p=138691#138691 Sunia jest bardzo urocza, jest młoda i wierzę, że się jej uda. Quote
Talcott Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Ja tez wierzę w zdolności regeneracyjne młodego organizmu - u starego psa sprawa byłaby beznadziejna Quote
kabaja Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 przecudna sunia .Znam trochę poblem jaki ma sunia co prawda u kota ,ale objawy są podobne to i może leczenie też . Mój kot miał pękniętą miednice i nie miał czucia w tylnej części ciała / nie panował nad swoimi potrzebami / . Wet spróbował leczenia stwierdzając ,że jest szansa na w miarę normalne funkcjonowanie. Założył mu cewnik ,dał leki ,które powodowału skurcz i rozkurcz pęcherza i jelit.Potem było też wyciskanie moczu i po jakimś czasie zaskoczyło .Kot nie ma czucia w ogonku ,ale ma odruch parcia a leki mu w tym pomagają .Dzięki lekom funkcjonuje już prawie 6 lat .Bierze Gasprid i Ubretid .Myśle ,że Kola ma o wiele większe szanse ,bo jest młoda a kot miał wtedy 9 lat. Koleńko będzie dobrze . Quote
Talcott Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Dzięki za ten post!!!! :loveu::loveu::loveu: Ja tez sądzę że jej młodość jest ogromnym atutem! Quote
martka1982 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Kola dostawała traumel i osteogenon ale to było jakiś czas temu. Teraz nic nie dostaje W schronisku ma zapewnioną taką opiekę na jaką schronisko stać, czyli głodna nie chodzi, śpi w pomieszczeniu razem z innymi psami a w ciągu dnia jest wypuszczana na podwórko,żeby mogła pohasać. Jeśli miałyby być zbierane dla małej pieniążki to np na płatny dt/ hotelik. Quote
Randa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Trzeba poważnie pozbierać deklaracje na DT Quote
martka1982 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 ale czy sądzicie ze Dt sie znajdzie? Quote
Randa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Myślę, że się znajdzie, ale potrzebna decyzja, deklaracje i popytanie tych, co DT prowadzą, na pewno ktoś da namiary Quote
Panca Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 domow tymczasowych jest calkiem sporo tylko czy beda stale deklaracje na sunie? Quote
Doda_ Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Teraz robię bazarek, czekam na odpowiedź czy wsparcie finansowe dla Koli jest potrzebne? Quote
togaa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='Doda_']Teraz robię bazarek, czekam na odpowiedź czy wsparcie finansowe dla Koli jest potrzebne? Kola,to w konińskim schronie nie jedyny psiak z 'problemem'. Poniżej wątek Promyka. Tam pomoc z zewnątrz bardzo sie przydała. Zreszta martka niech sama określi co jeszcze można dla małej zrobić w sensie medycznym i na co schron wyraził by zgodę? http://www.dogomania.pl/threads/135543-niegdyA-sparaliA-owany-dziA-chodzi-Promyk-nadal-szuka-domu Quote
Doda_ Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 to ja zrobię bazarek i podam link do Koli, ale mogę zmienić link jeśli okaże się ze inny piesek bardziej potrzebowałby wsparcia finansowego :) w takim razie czekam na martę :) Quote
Doda_ Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 proszę: bazarek http://www.dogomania.pl/threads/179522-A-YA-WY-ROLKI-Kola-prosi-o-pomoc-8-03?p=14061156#post14061156 :) Quote
nincia Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 co u pieknej Koli slychac ?? za chwilke podam linki do ogloszen :-) Quote
nincia Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 co u pieknej Koli slychac ?? za chwilke podam linki do ogloszen :-) Quote
AgusiaP Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Ja deklaruje 50zł miesięcznie na maleńką. Quote
AgusiaP Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Mamy 90zł. To już coś. Maleńka będzie dobrze. Musi być. Quote
nincia Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 obejrzalam filmiki Koli powiem szczerze ze mala bardzo dobrze daje sobie rade moja sunia Saba tez jako szczenie miala wypadek na prawa tylna lapke nie stwala w tej chwili ma juz lat 13 lapka doszla do siebie moze nie jest sprawna w 100% ale radzi sobie dobrze tak jak KOLA :-) Quote
AgusiaP Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Koleńko będzie dobrze musisz tylko troszkę poczekać. Quote
AgusiaP Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Mam nadzieje, że jutro po wekendzie więcej nowych cioteczek Cię odwiedzi;););) Quote
Recommended Posts