Panca Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 chyba wystarczy - dziekuje Martka, w poniedzialek wysle komplet informacji i zdjecia Koli ,majac nadzieje ze w Niemczech ktos ja pokocha.Moja znajoma robi wyjatek ( za co jestem jej dozgonnie wdzieczna)ze bedzie rekomendowac psa ktorego nie zna i dlatego mam nadzieje ze Kola jak by co nie da plamy;-) Quote
Panca Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 aaa Martka, rozumiem ze to Ty jestes jej opiekunem wiec prosze wyslij mi do siebie kontakt Quote
Panca Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 mam kolejne kluczowe pytania potrzebne do niemieckiej fundacji- oto one: jak wyglada w praktyce to nietrzymanie moczu u Koli? Musze to dokładnie opisać Czy leje sie z niej cały czas - kropelkuje? Czy wylewa się raz na jakiś czas? Quote
martka1982 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Wylewa raz na jakiś czas. Tak jakby po prostu pęcherz był już na tyle pełen,że musi się wysikać. Ponieważ tego nie kontroluje to sika np idąc ale nie cały czas. Dziękuję Ci bardzo Panca,że zaangażowałaś się dla Koli. A jak będzie z tym niemieckim? Quote
Panca Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Pani Malgosia( moja znajoma od niemieckiej fundacji) przetlumaczy tekst Quote
Panca Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 jeszcze jedno pytanie dotyczace nie trzymania moczu: - cytuje: A, czy zdiagnozowano przyczynę? Atonia pęcherza, czy sprawy neurologiczne? Quote
martka1982 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Z tego co mi wiadomo to nietrzymanie moczu jest ściśle związane z wypadkiem Koli, więc są to sprawy neurologiczne. Dr Kaczor powiedział,że jest szansa,że to się cofnie ale osobiście w to nie wierzę:( Quote
Panca Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 pozwole sobie zacyttowac co dostalam od znajomej wolontariuszki, ktora pomaga w adopcjach psow do Niemiec: ok spytam Hundehilfe i poproszę Diune o kontakt z fundacją 4animals ( pomogli Itusiowi). Mogę też przesłać lek Striverden- wspomaga przewodnictwo nerwowe. Lek ten nie jest dostępny w Polsce ale pani która miała psa po paraliżu ( na cztery łapy) spowodowanym upadkiem może przekazać za darmo to co zostało. Weci sugerowali uśpienie psa ale po podaniu leku sunia odzyskała władze w łapach. Skutkiem ubocznym tego leku może być problem z oddychanie a nawet zatrzymanie oddechu więc pierwsza dawkę należy podać u weta i poczekać jeszcze około 1 godziny, w razie problemu z oddechem podaje się adrenalinę i tlen. Takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko ale lepiej być zabezpieczonym. W innych krajach ten lek jest powszechnie stosowany i daje bardzo dobre efekty. P.S. jeżeli chcecie to mogę zrobić bazarek dla Koli. Quote
martka1982 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Panca już przekazuję wieści schronisku Quote
martka1982 Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Nikt mi ze schronu jeszcze nie odpowiedział,więc chyba nie chcą... Quote
Panca Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 no wlasnie...lek jest wiec moze zaproponuje go dla Promyka ? Quote
martka1982 Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Dowiedziałam się dziś,że ktoś pytał o Kolę, może to ta Twoja koleżanka zbiera na jej temat informacje? Quote
Panca Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 a moze ktos zainteresowany?moze w koncu sie cos ruszy....a o co pytala? Quote
martka1982 Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Panca napisał(a):no wlasnie...lek jest wiec moze zaproponuje go dla Promyka ? jutro będzie w schronisku pani weterynarz, skonsultują z nią użycie leku i wtedy dam znać Quote
martka1982 Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Panca napisał(a):a moze ktos zainteresowany?moze w koncu sie cos ruszy....a o co pytala? pytali ogólnie o nią ale się rozmyślili:( Quote
AgusiaP Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Hop hop do góry na sam początek Koluniu nasza kochana Quote
rita60 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='AgusiaP']Koluniu, ale tu cichutko u Ciebie...[/QUOTE] Cichutko:shake:biedna malenka.... Quote
AgusiaP Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 To ja jeszcze raz. Tak się martwię o Ciebie maleńka... Quote
AgusiaP Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Koleńko kochana ty moja niech cię ktoś wypatrzy Quote
Recommended Posts