Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chyba wystarczy - dziekuje Martka, w poniedzialek wysle komplet informacji i zdjecia Koli ,majac nadzieje ze w Niemczech ktos ja pokocha.Moja znajoma robi wyjatek ( za co jestem jej dozgonnie wdzieczna)ze bedzie rekomendowac psa ktorego nie zna i dlatego mam nadzieje ze Kola jak by co nie da plamy;-)

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam kolejne kluczowe pytania potrzebne do niemieckiej fundacji- oto one:
jak wyglada w praktyce to nietrzymanie moczu u Koli? Musze to dokładnie opisać
Czy leje sie z niej cały czas - kropelkuje? Czy wylewa się raz na jakiś czas?

Posted

Wylewa raz na jakiś czas. Tak jakby po prostu pęcherz był już na tyle pełen,że musi się wysikać. Ponieważ tego nie kontroluje to sika np idąc ale nie cały czas.
Dziękuję Ci bardzo Panca,że zaangażowałaś się dla Koli.
A jak będzie z tym niemieckim?

Posted

Z tego co mi wiadomo to nietrzymanie moczu jest ściśle związane z wypadkiem Koli, więc są to sprawy neurologiczne. Dr Kaczor powiedział,że jest szansa,że to się cofnie ale osobiście w to nie wierzę:(

Posted

pozwole sobie zacyttowac co dostalam od znajomej wolontariuszki, ktora pomaga w adopcjach psow do Niemiec:

ok spytam Hundehilfe i poproszę Diune o kontakt z fundacją 4animals ( pomogli Itusiowi). Mogę też przesłać lek Striverden- wspomaga przewodnictwo nerwowe. Lek ten nie jest dostępny w Polsce ale pani która miała psa po paraliżu ( na cztery łapy) spowodowanym upadkiem może przekazać za darmo to co zostało. Weci sugerowali uśpienie psa ale po podaniu leku sunia odzyskała władze w łapach. Skutkiem ubocznym tego leku może być problem z oddychanie a nawet zatrzymanie oddechu więc pierwsza dawkę należy podać u weta i poczekać jeszcze około 1 godziny, w razie problemu z oddechem podaje się adrenalinę i tlen. Takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko ale lepiej być zabezpieczonym. W innych krajach ten lek jest powszechnie stosowany i daje bardzo dobre efekty.
P.S. jeżeli chcecie to mogę zrobić bazarek dla Koli.