kora78 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 najpiękniejsza na świecie! co za śliczności, jejku Quote
pom-pon Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ja daję 20 zł na stałe, tylko znajdźcie jej jakieś sensowne lokum ;) Quote
togaa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Piromanka napisał(a):dziewczyny, a czy rozważacie taki dom, żeby Kola mieszkała na zewnątrz? Wyczytałam w książce o szkoleniu psów, że temperatura do -10 stopni nie jest dla owłosionego psa dokuczliwa. To w niczym nie ułatwi sytuacji ew.opiekunów. A ewidentnie pogorszy los Loli. Poniżej wątek Gralla, psa z podobnymi zaburzeniami .Grall 3 lata mieszkał w zewnetrznym ,hotelikowym kojcu. Codziennie trzeba było wymieniać w budzie podkłady, słomę a i tak wciąż były problemy z odbytem /rany/. Grall 2 tyg. temu trafił do DS .!!!Niebywały szcześciarz .!!! http://www.dogomania.pl/threads/59647-KrakA-w-Ligota-Grall-w-nowym-domu-zbieramy-na-kojec Quote
kora78 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 powiem szczerze, że mi się Kola śniła, że ds znalazł i żadneho hotelu nie trzeba było płącić :) Quote
rita60 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 kora78 napisał(a):powiem szczerze, że mi się Kola śniła, że ds znalazł i żadneho hotelu nie trzeba było płącić :) Mam nadzieje,ze to proroczy sen:lol: Quote
AgusiaP Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 kora78 napisał(a):powiem szczerze, że mi się Kola śniła, że ds znalazł i żadneho hotelu nie trzeba było płącić :) Oj...przepiękny sen oby się spełnił Quote
mmd Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 AgusiaP napisał(a):Oj...przepiękny sen oby się spełnił Jestem na zaproszenie. Śliczna jest i jak mój szczylek z maja 2009. Quote
Cajus JB Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Też jestem na zaproszenie. Kilka miesięcy ogłaszałem sunię z podobnym urazem i tak samo nie trzymała potrzeb. Trafiła do Holandii. Łatwo na pewno nie jest i nie będzie. Poczytam w domu dokładnie o Koli Quote
martka1982 Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 hop! napisał(a):Był podany ten numer - 0 513 252 632. Zresztą powiadomiłam SMS, że Kola ma ogłoszenie. W ogłoszeniu była o informacja o tym, że Kola nie kontroluje potrzeb fizjologicznych. To trudna adopcja. Nie będzie łatwo znaleźć suni dom. Potrzeba dużo szczęścia. aha, czyli numer to naszej prezeski, to jestem spokojna, bo ona zawsze odbierze a jak nie moze to oddzwoni:) Quote
martka1982 Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Cajus JB napisał(a):Też jestem na zaproszenie. Kilka miesięcy ogłaszałem sunię z podobnym urazem i tak samo nie trzymała potrzeb. Trafiła do Holandii. Łatwo na pewno nie jest i nie będzie. Poczytam w domu dokładnie o Koli Też myślę,że szybciej można znaleźć takim psiakom domy za granicą. Panca zajęła się już Niemcami a czy ktoś z Was zna jakieś organizacje sprawdzone, które współpracują z Holandią właśnie? Skoro innym psom się udaje to i dla Koli jest nadzieja. Jej ogromnym atutem są 1. młodość, 2. uroda Quote
martka1982 Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 I oczywiście dziękuję za nowe deklaracje, na dt/hotelik mamy w tej chwili zadeklarowanych 170zł. Kola nie ma allegro, z mojego doświadczenia z allegro wynika,że takie psiuty nie cieszą się żadnym zainteresowaniem:(( (n. pogłaszam 3łapka od bardzo dawna i nic) Quote
Daga&Maks Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 martka1982 napisał(a):I oczywiście dziękuję za nowe deklaracje, na dt/hotelik mamy w tej chwili zadeklarowanych 170zł. Kola nie ma allegro, z mojego doświadczenia z allegro wynika,że takie psiuty nie cieszą się żadnym zainteresowaniem:(( (n. pogłaszam 3łapka od bardzo dawna i nic) ogłaszać trzeba, może znajdzie się ktoś kto pokocha takiego psa, cuda się zdarzają i nawet ciężko adopcyjne psy znajdują domy Quote
anovip1 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Kola jest śliczna ,jej smutne oczka przebijają serce człowieka. Ktoś musi ją szybciutko pokochać . Quote
Hotel KADIF Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Kola jest prześliczna! :loveu: Niestety jestem zdania jak Cajus - nie jest łatwo i nie będzie. Ale cuda się zdarzają na dogo i trzeba wierzyć i walczyć! Będę zaglądać do suni! Quote
mmlasowice Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/141743-Sosnowiec-DAE-browa-GA-rnicza-ZaginAE-A-1-5-roczny-pies-NERO Quote
majqa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Na wątek wstawię jutro tekst ogłoszeniowy dla Koli. Mam nadzieję, że Dziewczyny, o których pisałam na PW z Agusią pomogą w ogłoszeniach i allegro. Brak mi do danych kontaktowych maila. Quote
xoxoo Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Witam wszystkich. Dzieki za zaproszenie. Narazie będę tylko śledzić bo już mam kilku zdeklarowanych "podopiecznych" ale jak tylko coś finanse podskoczą to przeleje kilka złotych na psinkę. Na jakie konto? Quote
E-S Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 martka1982 napisał(a):Też myślę,że szybciej można znaleźć takim psiakom domy za granicą. Panca zajęła się już Niemcami a czy ktoś z Was zna jakieś organizacje sprawdzone, które współpracują z Holandią właśnie? Skoro innym psom się udaje to i dla Koli jest nadzieja. Jej ogromnym atutem są 1. młodość, 2. uroda Wiem od przyjaciółki psiary z tzw. "zachodu", że takie psiaki: chore na przewlekłe schorzenia, po wypadkach, ze schorzeniami neurologicznymi są poszukiwane - przez pracowników laboratoriów testujących leki i że jest to bardzo sprytnie zorganizowane, stąd wysoki odsetek zagranicznych adopcji chorych, po wypadkach psów. Leczenie weterynaryjne na zachodzie kosztuje furmankę pieniędzy - jest dużo droższe niż w Polsce. Jedynie sporadycznie i rzadziej niż w Polsce znajdują się ludzie dysponujący warunkami osobistymi i finansowymi pozwalającymi im na utrzymanie psa wymagającego leczenia i opieki na stałe. Zaznaczam - wiedza ta nie pochodzi ode mnie, ale od osoby zamieszkałej od kilkudziesięciu lat za granicą, zajmująca się psami i czytającej dogomanię. Ewa Quote
AgusiaP Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 :iloveyou:Dobranoc i kolorowych snów maleńka Quote
martka1982 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Uzupełniłam trochę pierwszy post z informacjami o Koli. Kola to teraz wulkan energii, więc nie jestem pewna,czy dobrze by było aby trafiła do domu z kotem bo możliwe,że by go zamęczała swoją nieustającą chęcią do zabawy:) Natomiast gdyby miała do towarzystwa innego psiuta byłaby przeszczęśliwa. Ona jest bardzo towarzyska. Maila do schroniska nie podaję,ponieważ rzadko kto odpisuje. Lepszy jest kontakt telefoniczny. Nr konta również póki co nie podaję, ponieważ na razie zbieramy deklaracje na dt/hotelik. Jeśli się takowy znajdzie, numer konta zostanie zamieszczony w pierwszym poście. Quote
AgusiaP Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Dzięki wiedziałam, że można na Ciebie liczyc.:bye::bye::cool2::cool2::cool2: Quote
Recommended Posts