Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Banerek na stronie 12, post 111

Oto Kola

Kola trafiła do schroniska w Koninie 8 września 2009r. Została potrącona przez samochód a rentgen wykazał złamanie kręgosłupa w odcinku lędźwiowym.
Sunia trafiła na stół operacyjny w Gnieźnie.
Operował doktor Kaczor i operacja zakończyła się sukcesem.
Po operacji Kola szybko zaczęła dochodzić do siebie.
Jak widać na zdjęciach chodzi, i choć ma trochę niesprawną tylną, prawą łapkę i ogonek, to radzi sobie świetnie.
Niestety...nie kontroluje potrzeb fizjologicznych.
Lekarz stwierdził,że to może się zmienić, więc jakaś nadzieja jest.....
Kola jest z maja 2009r, więc to młodziutka psina (przed pierwszą cieczką a zatem przed sterylizacją)
Potrafi chodzić na smyczy.
Jest zaszczepiona przeciw wściekliźnie, parwowirozie i nosówce, odpchlona oraz odrobaczona.
Kola uwielbia biegać, bawić się z innymi psami.
Widać,że energia wręcz ją roznosi.
Urody też jej nie brakuje - jednym słowem cudo.
Koli brakuje domu...........
Będziemy wdzięczne za odwiedzanie wątku:)

marzec 2010r.
Kola została wysterylizowana i pojechała do domu pod Poznań:)

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kola poszła dzisiaj na długi spacer, to chyba był jej pierwszy tak długi od kiedy jest u nas. Miałam obawy czy nie przeforsuję jej ale okazało się,że Kola była tak spragniona spaceru,że najchętniej to by szła i szła i szła.
Las wydał jej się tak intrygującym miejscem,że zaczęła od jedzenia liści:roll:
Biegła do przodu nie zważając na to,że jest na smyczy i oczywiście wszystko ją interesowało. W ogóle się nie zmęczyła. Ona jest niezmordowana:)
Szła bardzo szybko czasem unosząc tylną łapkę do góry, sama końcówka ogonka jej lekko merdała ale i bez tego było widać,że zadowolona była.
Gdy coś ja zainteresowało to podskakiwała jak piłeczka - wysoko do góry i na czterech łapach równocześnie. Niestety podczas całego spaceru ani razu się nie załatwiła, więc nie mogłam się przyjrzeć jak to u niej wygląda.
Nie miałam aparatu ale z pewnością nagram filmik jak się porusza.

Posted

Dostałam dzis maila w sprawie malenkiej.

Jestem zaintersowana suczką,mialaby idealne warunki,czy ogloszenie jest
dalej aktualne?

Czekam na odpowiedz:roll:
Martka podaj mi na PW swoj adres mailowy,jak korespondencja sie rozkreci to przekieruje.

Posted

rita60 napisał(a):
Dostałam dzis maila w sprawie malenkiej.

Jestem zaintersowana suczką,mialaby idealne warunki,czy ogloszenie jest
dalej aktualne?

Czekam na odpowiedz:roll:
Martka podaj mi na PW swoj adres mailowy,jak korespondencja sie rozkreci to przekieruje.

no pewnie ze jest aktualne! Przesyłam Ci mój mail na PW:)

Posted

Niech to szlag. Trafiła do schronu w urodziny mojej córki. Żeby mi się czasem ta data nie kojarzyła wyłącznie dobrze, czy co? :shake:

Choć, jak widać, to był też dzień, kiedy dostała szansę na życie.
Przeczytałam wątek i cieszę się, że już się małą ktoś interesuje.

A jak to jest u niej: trzeba jej masować brzuszek, żeby się załatwiła, czy przeciwnie - wszystko z niej bezwiednie wylatuje?...

Posted

AgusiaP napisał(a):
Boziu a myślałam, że się uda :-( skoro pani wiedziała, że Kolcia ma problemy.
A foksik też jest pieskiem specjalnej troski?

No jest,to taki wychudzony,z przerzedzona sierscia piesek:roll:ja tez myslalam,ze zainteresuje sie malenka,jest taka słodka i sliczna.

Posted

Jeden plusik tego, że pani zdecydowała się na pieska, który też potrzebował domku od zaraz.
Kolcia tak bardzo ujeła mnie za serce. Jak patrze na jej zdjęcia to ryczec mi się chce.
A ona biedna siedzi w schronisku...

Posted

AgusiaP napisał(a):
Jeden plusik tego, że pani zdecydowała się na pieska, który też potrzebował domku od zaraz.
Kolcia tak bardzo ujeła mnie za serce. Jak patrze na jej zdjęcia to ryczec mi się chce.
A ona biedna siedzi w schronisku...

To piesek tez z dogo:roll:mnie tez ujeła,szkoda tylko,ze ten psi dzieciaczek ma tyle smutku w oczkach. Powinna byc w swoim domku,broic,byc kochana i rozpieszczana.

Posted

Dr Kaczor dał nam nadzieję, bo powiedział,że jest szansa aby odzyskała czucie i kontrolowała potrzeby fizjologiczne - czy tak się stanie....?

Jutro zabiorę ją na spacer i nagram filmik to zobaczycie jak śmiga.