Jump to content
Dogomania

Czarny i Kitka dzięki Wam, u Murki . Czy ich los się odmieni?MAJA DOM

Recommended Posts

Posted

Pocieszające jest to że przynajmiej ktoś pyta o niego, w przyszłym tygodniu odnowię część ogłoszeń Czarnemu, musi w końcu ktoś odpowiedzialny zadzwonić .

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie cieszy fakt, że ktokolwiek dzwoni.
Dzisiaj znów dzwonił pan z Lublina, ale znów rozczarowanie wiekiem Czarnego... bo właśnie stracili psa i nie chcą za rok znów tego przeżywać... tłumaczę, że Czarny może pożyć jeszcze drugie tyle co ma... Pan stwierdził, że porozmawia z resztą rodziny, ale jakoś nie sądzę, aby się jeszcze odezwał :shake:

A Czarny coś nam pokasłuje, musimy to sprawdzić, bo możliwe, że złapał zapalenie gardła po ostatnich mrozach.

Kitka jak puściły mrozy od razu poczuła się lepiej i nie kuleje. Ale dzisiaj znów mróz zaczyna łapać :( Pokombinujemy i postaramy sie przenieść parkę do wewnętrznych boksów, tam nawet w największe mrozy jest temperatura w plusie, bo ogrzewamy piecykiem.

Posted

Czarny był dzisiaj w lecznicy i faktycznie się przeziębił, ma trochę podwyższoną temperaturę i szmery w oskrzelach :( Dostal antybiotyk i coś tam jeszcze.
Jutro jeszcze raz z nim pojedziemy do lecznicy, bo dzisiaj wet jakiś szmer dosłyszał w sercu, ale potem nie mógł go już wyłapać. Jutro spróbuje znów go osłuchać i dostanie jeszcze kolejną dawkę antybiotyku.

Posted

Wczoraj psiowóz się nam zbuntował, więc nie zabraliśmy Czarnego do lecznicy, ale byłam osobiście drugim samochodem, wybrałam dla Czarnego antybiotyk w tabletkach do podawania do końca tygodnia. I potem przywieziemy Czarnego na kontrolę. Jak ustąpią szmery w oskrzelach będzie klarowniejsza sytuacja co do serducha i będzie łatwiej wychwycić czy coś tam słychać.

Czarny nadal pokasłuje, ale sporadycznie. Mam nadzieję, że do końca kuracji problem zniknie.

Koszty wizyty u weta będą znała na tygodniu jak odbiorę rachunki.

Posted

Koszty leczenia Czarnego niemałe :( 64 zł pierwsza wizyta (Czarny dostał wtedy jakieś zastrzyki, antybiotyk i chyba przeciwzapalnego coś) i 35 zł antybiotyk w tabletkach.
http://img20.imageshack.us/img20/7176/czarnyrachunek.jpg
http://img502.imageshack.us/img502/3257/czarnyrachunek1.jpg

O tyle dobrze, że nie słyszałam od weekendu aby kaszlał. Po Kuracji pojedziemy na kontrolę.

Będę niedługo bazarek robić na leczenie moich podopiecznych (tych w płatnych i bezpłatnych), na parkę też mam nadzieję coś się uda odłożyć.

Posted

Najważniejsze że mu przechodzi i że to tylko przeziębienie . Biedak :( oby na kontroli było już wszystko w porządku. Odnowiłam mu parę ogłoszeń , jeszcze mu trochę dorobię i oby znów rozdzwoniły się telefony . A jak się ma Kitka?

Posted

Wpłaty
- 20 zł - Monika z Kat.
- 60 zł Zachary
- 30 zł -P. Jola
- 50 zł - Ketunia
- 15 zł - Nikuś
- 15 zł - Jolanta 08
- 60 zł - KrystynaS
- 20 zł - Selenga
----------------------
270 zł

1388 zł + 270 zł = 1658 zł

Posted

Z Kitką dla odmiany dobrze, nawet jej nie podaję Dolagisu, tylko same witaminki. Ale nigdy bym nie pomyślała, że się tak przyzwyczai i będzie chętnie zjadać parówki ;)
Jak jej podawałam coś w parówce, np. tabletki na robale, to musiałam za nią biegać i zbierać wyplute resztki ;) A teraz nie ma problemu, sama się domaga codziennie rano swojej porcji witaminek :p

Czarny nie kaszle, więc chyba dobrze. Na kontrolę podjedziemy chyba dopiero po weekendzie, bo dzisiaj nie daliśmy rady, a jutro wet jest tylko do 12.00 i nie wiem czy się wyrobimy.

Przyszedł czas na rozliczenie:

Stan konta na 15 listopad wynosił -646,70 zł.
Wpłaty:

647 zł kaa
Razem: 0,30 zł

Koszty:
630 zł hotelowanie
28 zł szczepienie na wściekliznę Kitki + częściowe koszty dojazdu weta
64 zł wizyta Czarnego w lecznicy (zastrzyki)
35 zł antybiotyk dla Czarnego (w tabletkach)
Razem: 757 zł

0,30 zł - 757 zł = -756,70 zł
Stan finansowy na 15 grudzień wynosi -756,70 zł.

Posted

Może te witaminki są smaczne :) Zauważyłam to u moich psów - niektóre lekarstwa nawet z pasztetu jakoś wygrzebią i wyplują a inne jedzą bez niczego :) Traktują to nawet jako swoistą nagródkę :D

Posted

Cieszę się że chociaż Kitka zdrowa. Justyna bardzo dziękuję za pomoc w ogłoszeniach .

Rozliczenie
włyneło
- 15 zł - Rodzice
- 30 zł - Ag2709
--------------------
45 zł

1658 zł + 45 zł = 1703 zł - 757 zł ( hotel grudzień ) = 946 zł

Posted

[FONT=Tahoma]Jest taki czas co łzy w śmiech zmienia,[/FONT]
[FONT=Tahoma]
jest taka noc co smutek w radość przemienia,[/FONT] [FONT=Tahoma]
jest taka siła co spełnia marzenia.[/FONT] [FONT=Tahoma]
To właśnie magia Nocy Bożego Narodzenia.

Wszystkiego najlepszego ode mnie dla Was.
Pogodnych i radosnych Świąt. :tree1:

[/FONT] [FONT=Georgia]
[/FONT]

Posted

Kitka powinna być parę stron wcześniej (z kokardką ;)).
Teraz wrzucam zdjęcia przez imageshacka, tam nic nie ginie...
Postaram się jeszcze dzisiaj przejrzeć zdjęcia Czarnego i Kitki i powrzucać te najlepsze.
Może jutro dorobię też trochę aktualnych :)