kaa Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Pocieszające jest to że przynajmiej ktoś pyta o niego, w przyszłym tygodniu odnowię część ogłoszeń Czarnemu, musi w końcu ktoś odpowiedzialny zadzwonić . Quote
Murka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 No właśnie cieszy fakt, że ktokolwiek dzwoni. Dzisiaj znów dzwonił pan z Lublina, ale znów rozczarowanie wiekiem Czarnego... bo właśnie stracili psa i nie chcą za rok znów tego przeżywać... tłumaczę, że Czarny może pożyć jeszcze drugie tyle co ma... Pan stwierdził, że porozmawia z resztą rodziny, ale jakoś nie sądzę, aby się jeszcze odezwał :shake: A Czarny coś nam pokasłuje, musimy to sprawdzić, bo możliwe, że złapał zapalenie gardła po ostatnich mrozach. Kitka jak puściły mrozy od razu poczuła się lepiej i nie kuleje. Ale dzisiaj znów mróz zaczyna łapać :( Pokombinujemy i postaramy sie przenieść parkę do wewnętrznych boksów, tam nawet w największe mrozy jest temperatura w plusie, bo ogrzewamy piecykiem. Quote
Murka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Czarny był dzisiaj w lecznicy i faktycznie się przeziębił, ma trochę podwyższoną temperaturę i szmery w oskrzelach :( Dostal antybiotyk i coś tam jeszcze. Jutro jeszcze raz z nim pojedziemy do lecznicy, bo dzisiaj wet jakiś szmer dosłyszał w sercu, ale potem nie mógł go już wyłapać. Jutro spróbuje znów go osłuchać i dostanie jeszcze kolejną dawkę antybiotyku. Quote
rodzice Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 trzymamy kciuki za przystojniaka . oby to bylo tylko przejćiowe przeziebienie . Quote
Monika z Katowic Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Trzymajcie się, kochane psiaki, tej zimy! Quote
KrystynaS Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 No i jak po wizycie u weta?? Jak Czarny się dziś czuje po antybiotyku??? Quote
Murka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Wczoraj psiowóz się nam zbuntował, więc nie zabraliśmy Czarnego do lecznicy, ale byłam osobiście drugim samochodem, wybrałam dla Czarnego antybiotyk w tabletkach do podawania do końca tygodnia. I potem przywieziemy Czarnego na kontrolę. Jak ustąpią szmery w oskrzelach będzie klarowniejsza sytuacja co do serducha i będzie łatwiej wychwycić czy coś tam słychać. Czarny nadal pokasłuje, ale sporadycznie. Mam nadzieję, że do końca kuracji problem zniknie. Koszty wizyty u weta będą znała na tygodniu jak odbiorę rachunki. Quote
KrystynaS Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Żeby to było tylko przeziębienie, a nie pokasływanie z powodu zaburzeń krążenia (tzw. kaszel od serca). Zdrowiej nam piesku. Dzięki Murko. Quote
Murka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Koszty leczenia Czarnego niemałe :( 64 zł pierwsza wizyta (Czarny dostał wtedy jakieś zastrzyki, antybiotyk i chyba przeciwzapalnego coś) i 35 zł antybiotyk w tabletkach. http://img20.imageshack.us/img20/7176/czarnyrachunek.jpg http://img502.imageshack.us/img502/3257/czarnyrachunek1.jpg O tyle dobrze, że nie słyszałam od weekendu aby kaszlał. Po Kuracji pojedziemy na kontrolę. Będę niedługo bazarek robić na leczenie moich podopiecznych (tych w płatnych i bezpłatnych), na parkę też mam nadzieję coś się uda odłożyć. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Zapisuję Czarnego i Kitkę! Quote
kaa Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Najważniejsze że mu przechodzi i że to tylko przeziębienie . Biedak :( oby na kontroli było już wszystko w porządku. Odnowiłam mu parę ogłoszeń , jeszcze mu trochę dorobię i oby znów rozdzwoniły się telefony . A jak się ma Kitka? Quote
kaa Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Wpłaty - 20 zł - Monika z Kat. - 60 zł Zachary - 30 zł -P. Jola - 50 zł - Ketunia - 15 zł - Nikuś - 15 zł - Jolanta 08 - 60 zł - KrystynaS - 20 zł - Selenga ---------------------- 270 zł 1388 zł + 270 zł = 1658 zł Quote
Murka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Z Kitką dla odmiany dobrze, nawet jej nie podaję Dolagisu, tylko same witaminki. Ale nigdy bym nie pomyślała, że się tak przyzwyczai i będzie chętnie zjadać parówki ;) Jak jej podawałam coś w parówce, np. tabletki na robale, to musiałam za nią biegać i zbierać wyplute resztki ;) A teraz nie ma problemu, sama się domaga codziennie rano swojej porcji witaminek :p Czarny nie kaszle, więc chyba dobrze. Na kontrolę podjedziemy chyba dopiero po weekendzie, bo dzisiaj nie daliśmy rady, a jutro wet jest tylko do 12.00 i nie wiem czy się wyrobimy. Przyszedł czas na rozliczenie: Stan konta na 15 listopad wynosił -646,70 zł. Wpłaty: 647 zł kaa Razem: 0,30 zł Koszty: 630 zł hotelowanie 28 zł szczepienie na wściekliznę Kitki + częściowe koszty dojazdu weta 64 zł wizyta Czarnego w lecznicy (zastrzyki) 35 zł antybiotyk dla Czarnego (w tabletkach) Razem: 757 zł 0,30 zł - 757 zł = -756,70 zł Stan finansowy na 15 grudzień wynosi -756,70 zł. Quote
jusstyna85 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Wrzuce Kitke potem na parę stron ogłoszeniowych Quote
jusstyna85 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Kitka; gumtree alegratka szerlok oferty adopcjapsa nasipupile hiperogloszenia kusprzedaj kupiepsa przygarnijzwierzaka Quote
Ra_dunia Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Może te witaminki są smaczne :) Zauważyłam to u moich psów - niektóre lekarstwa nawet z pasztetu jakoś wygrzebią i wyplują a inne jedzą bez niczego :) Traktują to nawet jako swoistą nagródkę :D Quote
kaa Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Cieszę się że chociaż Kitka zdrowa. Justyna bardzo dziękuję za pomoc w ogłoszeniach . Rozliczenie włyneło - 15 zł - Rodzice - 30 zł - Ag2709 -------------------- 45 zł 1658 zł + 45 zł = 1703 zł - 757 zł ( hotel grudzień ) = 946 zł Quote
jusstyna85 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Czarny ogłoszenia: szerlok gumtree oferty alegratka przygarnijzwierzaka gieldaogloszen kupiepsa kupsprzedaj Quote
KrystynaS Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 [FONT=Tahoma]Jest taki czas co łzy w śmiech zmienia,[/FONT][FONT=Tahoma] jest taka noc co smutek w radość przemienia,[/FONT] [FONT=Tahoma] jest taka siła co spełnia marzenia.[/FONT] [FONT=Tahoma] To właśnie magia Nocy Bożego Narodzenia. Wszystkiego najlepszego ode mnie dla Was. Pogodnych i radosnych Świąt. :tree1: [/FONT] [FONT=Georgia] [/FONT] Quote
kaa Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Zdrowych, pogodnych i spokojnych Świąt, dla Wszystkich, :tree1: świąteczne uściski dla Kitki i Czarnego . :calus: Quote
Monika z Katowic Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Świąteczne buziaki dla wszystkich! Mizianko dla Czarnego i Kitki! Quote
Murka Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Czarny i Kitka dostały prezent, 100 zł od p.Joli :) Doliczę to do następnego rozliczenia. Wpłata od kaa (757 zł) oczywiście doszła. Quote
Pianka Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Murka wywaliło twoje zdjecia z tinypica, nic nie widac na allegro, wrzucisz na inny serwer jakieś takie ładniejsze zdjecia Kitki i Czarnego? Quote
Murka Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Kitka powinna być parę stron wcześniej (z kokardką ;)). Teraz wrzucam zdjęcia przez imageshacka, tam nic nie ginie... Postaram się jeszcze dzisiaj przejrzeć zdjęcia Czarnego i Kitki i powrzucać te najlepsze. Może jutro dorobię też trochę aktualnych :) Quote
Recommended Posts