Jump to content
Dogomania

Czarny i Kitka dzięki Wam, u Murki . Czy ich los się odmieni?MAJA DOM

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikus napisał(a):
Ja myślę,że skoro nas stać to każda forma jest dobra:)

Dzięki Nikuś, ja też tak myślę że jeśli nie spróbujemy dać ich do gazety to nie ma sensu ich dłużej razem ogłaszać, takie sa realia, ogłaszałam piękną sukę owczarka 2 letniego na Wa-wę, był tylko jeden telefon, ludzie zrezygnowali w końcu, ogłaszałam Kumpla Brodnickiego na Wa-we ( ogłoszeń miał tyle samo co Kitka i Czarny) pies dużo młodszy niż nasza para , tylko jeden telefon , potem zrezygnowali . Myślę że to nie jest kwestia poddawania się lub nie, tylko realiów w których żyjemy.

Posted

Poker napisał(a):
a dawaliście ogłoszenie do Wyborzej ? w weliu województwach są bezpłatne. Adres listy@ tu nazwa miasta.agora.pl

Ale w wyborczej można dodać ogłoszenie drobne, bez zdjęcia , myślę że takie ogloszenie wiele nie zdziała.

Posted

Nieprawda, u nas można właśnie ze zdjęciem.Nie zawsze natychmiast je drukują, ale można posyłać ogłoszenie mejlem codziennie, żeby nie zapomnieli.
Zdecydowanie bym psiaki ogłaszała osobno.Na dogo jest kilka przykładów rozdzielenia psów po wielu latach wspólnego życia i było wszystko oK.
To my myślimy kategoriami ludzkimi , nie można psów uczłowieczać.

Posted

Poker napisał(a):
Nieprawda, u nas można właśnie ze zdjęciem.Nie zawsze natychmiast je drukują, ale można posyłać ogłoszenie mejlem codziennie, żeby nie zapomnieli.
Zdecydowanie bym psiaki ogłaszała osobno.Na dogo jest kilka przykładów rozdzielenia psów po wielu latach wspólnego życia i było wszystko oK.
To my myślimy kategoriami ludzkimi , nie można psów uczłowieczać.

Ok. dzięki za wyjaśnienie, i opinię. :)

Posted

I cisza, :( , co robimy dalej? Dajemy ogłoszenia do gazety ? Do której? Robić osobne ogłoszenia?

Wpłaty

- Kaa - 15 zł
- Nikuś - 15 zł
- Ketunia - 50 zł
- P. T. Borcz + P. Joasia - 40 zł
- Mamamuminka - 20 zł ( za marzec i kwiecień)
--------------------------------------
140 zł

1903 zł + 140 zł = 2043 zł

Posted

jak wejdziesz na skrzynkę odbiorczą to naciśnij ctrl i - parę razy zmniejszysz ekran i otworzysz bardzo małe ale przeczytasz...ale na dłuższa metę to lepiej wrócić do wersji poprzedniej

Posted

sonikowa napisał(a):
Kaa, pisalam o tym, ze sie zagapilam i jestem spozniona z wplatami, ale zaraz wplacam za luty i marzec. Przepraszam.

Nic się nie stało, tylko ja wygląda na to ,że zostałam bez skrzynki odbiorczej :(

Posted

mamamuminka napisał(a):
Chciałam nieśmiało sprostować że 20 zł które wpłynęło ode mnie jest za marzec i kwiecień ( deklarowałam 10 zł mies ).

Dziękuje za zwrócenie uwagi, i przepraszam za błąd już poprawiam.

Posted

trzymam caly czas kciuki za psiaki, niestety musze sie chwilowo (miesiac-dwa) wstrzymac z wplata, pomagam nieco finansowo kolezance z malym dzieckiem a nie dam rady wszystkiego naraz

Posted

Spróbujcie ogłaszać psiaki na zmianę - raz jako dwupak, a drugi raz oddzielnie. Albo i tak i tak na raz. Ale to tylko internetowo oczywiście i najlepiej na darmowych portalach.
Co do gazet - to też mi się wydaje, że w wyborczej są ze zdjęciami... Ale ja sama gazet w ogóle nie czytuję, więc mogę się mylić.

Posted

Parę fotek z dzisiejszego spacerku :)

Hania wypasa Czarnego i Kitkę :evil_lol:
Nie pomyślcie, że ganiała za psiakami z patykiem, po prostu chodziła sobie i psiaki się kręciły w okolicy, a razem to wyglądało jak poniżej :)

Kitka wygrzewa się w wiosennym słoneczku :)

Końskie pieszczoty Czarnego :evil_lol:

Posted

Murko - a Ty jak sądzisz? Psiaki poradziłyby sobie osobno, czy jednak bardzo przeżywałyby rozstanie?
Jasne, że najlepiej gdyby razem do adopcji poszły, ale takie domki dla dwupaków to bardzo ciężko znaleźć :(

Posted

Na pewno by sobie poradziły osobno, choć oboje przeżyją rozstanie, zwłaszcza Kitka będzie bardzo zagubiona jeśli Czarny znalazłby dom pierwszy. Może zaprzyjaźniłaby się z innym psem...

Czas pędzi nieubłaganie i przyszedł czas na kolejne rozliczenie :(

Stan konta na 18 luty wynosił -630 zł
Wpłaty:

630 zł kaa
Razem: 0 zł

Koszty:
630 zł hotelowanie

Stan konta na 20 marca wynosi -630 zł.