Jump to content
Dogomania

Czarny i Kitka dzięki Wam, u Murki . Czy ich los się odmieni?MAJA DOM

Recommended Posts

Posted

To, że pies mieszka na zewnątrz nie oznacza przecież, że jest całkowicie odcięty od człowieka, nie histeryzowałabym z tym tematem. Np. moja sąsiadka ma psa takiego, że choćby nie wiem co, to nie ma ochoty mieszkać w domu, pokręci się, powącha i chce na dwór, nawet jak dostanie jedzenie to zje i chce z powrotem na wolność. Na podwórku lubi się pobawić z ludźmi, owszem, ale ceni sobie swoją wolność i swoje terytorium.
Oczywiście nie chodzi, żeby wypychać psy na siłę, ale jeśli facet będzie odpowiedzialny, a jeszcze zechciałby w duecie Kitkę na kanapę, to byłoby super.
Ktoś napisał, że psy mają duży zapas kasy, więc sobie mogą posiedzieć w hotelu u Murki - nie sądzicie, że to jednak egoistyczne podejście nieco? Spójrzcie, ile psów czeka w kolejce, żeby ze schronu przez hotelik Murki trafić do własnego domu. Czarny i Kitka są u Murki głownie dzięki temu, że od Murki do mnie pojechał Red - też miał zapas kasy na koncie w dniu wyjazdu :)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z przykrością muszę odwołać deklarację na 10 zł miesięcznie , które wpłacałam w imieniu p.Anety.
Pani wróciła z zagranicy i ma spore problemy.Bardzo przepraszam.W miarę swoich możliwości będę wspomagać Władzia,ale nie deklaruję stałej kwoty.

Posted

Poker napisał(a):
Z przykrością muszę odwołać deklarację na 10 zł miesięcznie , które wpłacałam w imieniu p.Anety.
Pani wróciła z zagranicy i ma spore problemy.Bardzo przepraszam.W miarę swoich możliwości będę wspomagać Władzia,ale nie deklaruję stałej kwoty.

Nie ma za co , rozumiem, mam nadzieję że nadal będziesz wiernie i do szczęśliwego końca, kibicować naszej parce, ;) , ( a kto to ten Władzio? :razz: )

Wpłaty
- MagdaNS - 30 zł
- Ketunia - 50 zł
- Kaa - 15 zł
- Jolanta 08 - 10 zł
- Katarzyna 005 - 105 zł
--------------------------------
210 zł

1800 zł + 210 zł = 2010 zł

Posted

Odkąd Czarny i Kitka są już w hoteliku? Pytam, bo nie wiem, czy nie będzie późno, jeśli w poniedziałek wpłacę trzeci raz to, co miesięcznie zadeklarowałem...

Posted

Okazuje się, że Kitka i Czarny co prawda kotów nie lubią, ale dzieci, nawet małe i owszem ;)
Z naszą Hanią koniecznie chciały się przywitać i wycałować. Kitka była bardzo zaintrygowana, machała ogonkiem, obwąchiwała, lizała po rączkach (a właściwie po rękawiczkach) i chciała dać buzi :lol:
Czarny był nieco bardziej wylewny i trzeba było być zawsze blisko, bo za punkt honoru powziął sobie wylizanie nie tylko rączek Hani, ale i buzi :) Problem polegał na tym, że jest mało delikatny i parę razy omal Hania omal nie znalazła się pod jego łapami ;)
Tarcza przed Czarnym :evil_lol:

Posted

O tak i Czarny i Kitka dzieci bardzo lubią, mój synuś jest trochę starszy , ale Czarny nie zostawił na nim suchego miejsca, :evil_lol: , szkoda że nie zdążyliśmy zrobić przed wyjazdem zdjęć z Kitką , ale cieszę się że Kitka też już ma fotki z dzieckiem. :lol:

Wpłaty

- Nikuś- 15 zł
- Krystyna S - 30 zł
- Selenga - 20 zł
- P. T. Borcz + P. Joasia - 40 zł
------------------------------------
105 zł

2010 zł + 105 zł = 2115 zł

Posted

Minął kolejny miesiąc, więc czas na rozliczonko...

Stan konta na 20 grudnia wynosił -420 zł
Wpłaty:

420 zł kaa
Razem: 0 zł

Koszty:
612 zł hotelowanie
(karmy w tym miesiącu starczyło na 6 dni, więc 6 dni liczona jest po 18 zł, a reszta po normalnej stawce 21 zł)

Stan konta na 19 września wynosi -612 zł.

Posted

Dziękuję Murko, zaraz wysyłam należność :)

Wpłaty
- Kuba P. - 10 zł
- Rodzice - 15 zł
-----------------------
25 zł
2115 zł + 25 zł = 2140 zł

2140 zł - 612 zł ( hotel) = 1528 zł

Stan konta - 1528 zł

Posted

Ostatnie noce Kitka i Czarny spędzają u nas w domu. Mrozy są straszne, dziś nad ranem było -30...
Warunki mają w domu dość prymitywne, bo to składzik na opał przy kotłowni, ale musimy każdej nocy pomieścić 12 psów w domu ("zgarniamy" wszystkie psy z zewnętrznych boksów) no i dbać o bezpieczeństwo naszego kota ;)
Ale przynajmniej psiakom jest ciepło, mają tam legowisko z kołder, wodę i jedzonko. Są grzeczne i chętnie do domu wchodzą, wiec chyba im pasuje. Trochę hałasują nad ranem, ale wiadoma sprawa: domagają się spaceru ;)

Nikt niestety o nie nie pyta :(