MagdaNS Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 To, że pies mieszka na zewnątrz nie oznacza przecież, że jest całkowicie odcięty od człowieka, nie histeryzowałabym z tym tematem. Np. moja sąsiadka ma psa takiego, że choćby nie wiem co, to nie ma ochoty mieszkać w domu, pokręci się, powącha i chce na dwór, nawet jak dostanie jedzenie to zje i chce z powrotem na wolność. Na podwórku lubi się pobawić z ludźmi, owszem, ale ceni sobie swoją wolność i swoje terytorium. Oczywiście nie chodzi, żeby wypychać psy na siłę, ale jeśli facet będzie odpowiedzialny, a jeszcze zechciałby w duecie Kitkę na kanapę, to byłoby super. Ktoś napisał, że psy mają duży zapas kasy, więc sobie mogą posiedzieć w hotelu u Murki - nie sądzicie, że to jednak egoistyczne podejście nieco? Spójrzcie, ile psów czeka w kolejce, żeby ze schronu przez hotelik Murki trafić do własnego domu. Czarny i Kitka są u Murki głownie dzięki temu, że od Murki do mnie pojechał Red - też miał zapas kasy na koncie w dniu wyjazdu :) Quote
katarzyna005 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Witam. Pieniążki wpłaciłam na konto. Czarnego i Kitki. Duże mizianko dla wspaniałej parki. Quote
Poker Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Z przykrością muszę odwołać deklarację na 10 zł miesięcznie , które wpłacałam w imieniu p.Anety. Pani wróciła z zagranicy i ma spore problemy.Bardzo przepraszam.W miarę swoich możliwości będę wspomagać Władzia,ale nie deklaruję stałej kwoty. Quote
Nikus Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Czarny i Kitko:) i Droga Kaa : Rusałka bardzo dziękuje za podzielenie się wpływami z bazarku:) Prawdziwi z Was przyjaciele i nie zapominacie o tych którzy jeszcze zostali w schronie:) Dziękuję w imieniu wszystkich na wątku Rusałki:multi::multi::multi: A chętnych zapraszam do odwiedzenia smutnej suni czekającej na naszą pomoc http://www.dogomania.pl/threads/1771...2#post13842152 Quote
kaa Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Ech, przecież wszystkim trzeba pomagać , a Czarny z Kitką mają wystarczająco, żeby się ździebko podzielić ;) Quote
Monika z Katowic Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kastor też bardzo, bardzo dziękuje za podzielenie się pieniążkami!!! Quote
Ra_dunia Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Mi się też wydaje, że Czarny męczył by się w mieszkaniu... Pies na podwórku na prawdę może być szczęśliwym psem, byleby jego rodzina była mądra i kochająca :) Quote
kaa Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Poker napisał(a):Z przykrością muszę odwołać deklarację na 10 zł miesięcznie , które wpłacałam w imieniu p.Anety. Pani wróciła z zagranicy i ma spore problemy.Bardzo przepraszam.W miarę swoich możliwości będę wspomagać Władzia,ale nie deklaruję stałej kwoty. Nie ma za co , rozumiem, mam nadzieję że nadal będziesz wiernie i do szczęśliwego końca, kibicować naszej parce, ;) , ( a kto to ten Władzio? :razz: ) Wpłaty - MagdaNS - 30 zł - Ketunia - 50 zł - Kaa - 15 zł - Jolanta 08 - 10 zł - Katarzyna 005 - 105 zł -------------------------------- 210 zł 1800 zł + 210 zł = 2010 zł Quote
UBOCZE Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Odkąd Czarny i Kitka są już w hoteliku? Pytam, bo nie wiem, czy nie będzie późno, jeśli w poniedziałek wpłacę trzeci raz to, co miesięcznie zadeklarowałem... Quote
kaa Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Od 21 - tego listopada , o ile coś nie pokręciłam , nic się nie martw , nie będzie późno :) Quote
Ra_dunia Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 na wpłaty nigdy nie jest za późno ;) najważniejsze, żeby były :D Quote
Murka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Okazuje się, że Kitka i Czarny co prawda kotów nie lubią, ale dzieci, nawet małe i owszem ;) Z naszą Hanią koniecznie chciały się przywitać i wycałować. Kitka była bardzo zaintrygowana, machała ogonkiem, obwąchiwała, lizała po rączkach (a właściwie po rękawiczkach) i chciała dać buzi :lol: Czarny był nieco bardziej wylewny i trzeba było być zawsze blisko, bo za punkt honoru powziął sobie wylizanie nie tylko rączek Hani, ale i buzi :) Problem polegał na tym, że jest mało delikatny i parę razy omal Hania omal nie znalazła się pod jego łapami ;) Tarcza przed Czarnym :evil_lol: Quote
eloise Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 super :) dobrze że polubiły cudnego Krasnalka :) Quote
kaa Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 O tak i Czarny i Kitka dzieci bardzo lubią, mój synuś jest trochę starszy , ale Czarny nie zostawił na nim suchego miejsca, :evil_lol: , szkoda że nie zdążyliśmy zrobić przed wyjazdem zdjęć z Kitką , ale cieszę się że Kitka też już ma fotki z dzieckiem. :lol: Wpłaty - Nikuś- 15 zł - Krystyna S - 30 zł - Selenga - 20 zł - P. T. Borcz + P. Joasia - 40 zł ------------------------------------ 105 zł 2010 zł + 105 zł = 2115 zł Quote
Cajus JB Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Przepraszam, ale w styczniu i lutym moja deklaracja przyjdzie pod koniec miesiąca. Quote
Murka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Minął kolejny miesiąc, więc czas na rozliczonko... Stan konta na 20 grudnia wynosił -420 zł Wpłaty: 420 zł kaa Razem: 0 zł Koszty: 612 zł hotelowanie (karmy w tym miesiącu starczyło na 6 dni, więc 6 dni liczona jest po 18 zł, a reszta po normalnej stawce 21 zł) Stan konta na 19 września wynosi -612 zł. Quote
kaa Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Dziękuję Murko, zaraz wysyłam należność :) Wpłaty - Kuba P. - 10 zł - Rodzice - 15 zł ----------------------- 25 zł 2115 zł + 25 zł = 2140 zł 2140 zł - 612 zł ( hotel) = 1528 zł Stan konta - 1528 zł Quote
Dzika_Figa Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 witam! Wrzuciłam Kitkę na parówy http://www.dogomania.pl/threads/173391-PARA-WKI-PARA-WY-PARA-WECZKI-WAE-TEK-ZBIORCZY-siAE-robi Jest na pozycji 81, z czarnym gratis. Może ktoś tam zajrzeć, sprawdzić czy bzdury nie walnęłam w kontakcie lub lokalizacji? Quote
Murka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 kaa napisał(a):Dziękuję Murko, zaraz wysyłam należność :) Wpłata już doszła, dziękuję :) Quote
Ra_dunia Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Czyli test na dzieci zaliczony pozytywnie :) Kochający domek dla zakochanej pary by się przydał... Quote
Zmysł Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 proszę o przypominanie na pw, kiedy powinienem wpłacać. mocno zakręcony jestem ostatnio Quote
Monika z Katowic Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Jak tam radzi sobie - romantyczna parka- mroźną zimą? :loveu: Czy zgłosił się po psiaki jakiś "ludź", u którego będą się wylegiwać w ciepłym domku na ciepłej kanapie?? :) Quote
Murka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Ostatnie noce Kitka i Czarny spędzają u nas w domu. Mrozy są straszne, dziś nad ranem było -30... Warunki mają w domu dość prymitywne, bo to składzik na opał przy kotłowni, ale musimy każdej nocy pomieścić 12 psów w domu ("zgarniamy" wszystkie psy z zewnętrznych boksów) no i dbać o bezpieczeństwo naszego kota ;) Ale przynajmniej psiakom jest ciepło, mają tam legowisko z kołder, wodę i jedzonko. Są grzeczne i chętnie do domu wchodzą, wiec chyba im pasuje. Trochę hałasują nad ranem, ale wiadoma sprawa: domagają się spaceru ;) Nikt niestety o nie nie pyta :( Quote
Recommended Posts