KrystynaS Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Furosemid były dobry w takim przypadku bo ładnie odwadnia, tylko właśnie ta droga. Nie wiem o której wyjazd, ale furosemid działa niedługo (chyba coś 2 - 4 godz) to może kilka godzin przed wyjazdem gdyby dostał tabletkę. No i kierowca wiedziałby żeby zrobić kilka króciutkich przerw w trasie. Quote
bianka0 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Rozmawiałam przed chwilą ze SzczepoNem, wiezie również moją suczkę. Podróż przebiega spokojnie, nie ma problemów z Czarnym, teraz nawet trochę mniej kaszle. Quote
Murka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Psiaki pojeeechały. Mam nadzieję, że dotrą bezpiecznie na miejsce. Quote
kaa Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 bianka0 napisał(a):Rozmawiałam przed chwilą ze SzczepoNem, wiezie również moją suczkę. Podróż przebiega spokojnie, nie ma problemów z Czarnym, teraz nawet trochę mniej kaszle. Czy to jest ta suczka która jechała z Zamościa pod Częstochowe i w sprawie której pisałam z Sonią ? Czy inna ? Wysyłam wątek Szczeponowi . Jeśli chodzi o rozliczenie to może ja pokryję całość , a potem rozliczymy się między sobą . Koszt przejazdu będzie z konta 2 psów , więc może wy pokryjecie za połowę trasy w jedną stronę? Może tak być ? Nigdy się nie rozliczałam za kilka psów , więc nie bardzo wiem czy tak jest dobrze? Zaraz jadę do Kitki i Czarnego , wieczorem jak wrócę napiszę co u nich i jak tam Czarny. Quote
sonia71 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 kaa.-ja i Bianka nie mamy wspólnej suni :) i nic o sobie nie wiemy :)masz PW Quote
kaa Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 sonia71 napisał(a):kaa.-ja i Bianka nie mamy wspólnej suni :) i nic o sobie nie wiemy :)masz PW A to przepraszam, ale cieszę się że jeszcze przy nas ktoś skorzystał , :) w takim razie poczekamy na rozliczenie SzczepoN-a . Quote
kaa Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Kitka i Czarny w schronisku dostali własne M . Oczywiście cieszyły się że nas widzą , oboje się tuliły. Zrobiłam im kilka fotek w ich boksie jutro wstawie. Dziś psiaki były czipowane . Czarnego przebadał weterynarz , ma ten kaszel dość mocny. Płuca ma dośc zawalone , weterynarz mówił że tak mu tam chrzęści że słabo słychać serce , ale jakieś szmery w sercu też słychać . Czarny ma 2x dź Furosemid w zastrzyku + Vetmedin. Fundacja niemiecka została poinformowana . Psiaki wyjeżdźają w niedzielę o 10-tej . Zaraz po przyjeżdzie Czarny trafi do Kliniki i kardiologa. Tam mają wspaniale wyposażone kliniki i dużo lepszych fachowców. Zdarzało się że były wyleczone psy , z którymi jeździło się od Warszawy po Wrocław i wszędzie rozkładali ręce. Na razie będą przebywać w fundacji , czyli w domu będą mieszkać , ale nie w docelowym jeszcze. Quote
KrystynaS Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Dzięki kaa za te inforacje na gorąco. Czyli Czarny ma jednak jakiś problem z układem oddechowym (zapalenie?? infekcja??) i nie wykluczone, że problemy z sercem/krążeniem również. Quote
kaa Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 KrystynaS napisał(a):Dzięki kaa za te inforacje na gorąco. Czyli Czarny ma jednak jakiś problem z układem oddechowym (zapalenie?? infekcja??) i nie wykluczone, że problemy z sercem/krążeniem również. Tak z układem oddechowym ale to nie zapalenie czy infekcja , w płucach się zbiera woda , a przyczyną tego , jest chore serce , dlatego dostaje lek na serce -Vetmedin. Quote
Murka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Czarny kaszlał tak intensywnie dopiero od ok. 2 dni. Wcześniej to było sporadyczne pokasływanie. Dobrze, że już jest zdiagnozowany i dostał leki. Powodzenia psiaczki kochane :loveu::loveu::loveu: Rozliczenie końcowe: Stan konta na 14 stycznia wynosił -544,70 zł Wpłaty: 545 zł kaa Razem: 0,30 zł Koszty: 273 zł hotelowanie (14-27.01) 30 zł Dolagis dla Kitki 60 zł badania i antybiotyk dla Czarnego http://img510.imageshack.us/img510/7176/czarnyrachunek.jpg Razem: 363 zł 0,30 zł - 363 zł = -362,70 zł Pozostałość po hotelowaniu Kitki i Czarnego wynosi -362,70 zł. Z tymże tak jak obiecałam wesprę psiaki bazarkiem, który się już zakończył. Uzbierało się trochę pieniędzy, tylko czekam aż wszystko wpłynie. Na badania i leki dla Kitki i Czarnego przekażę 100 zł, więc proszę o wpłatę tylko 262,70 zł. Quote
kaa Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Wpłaty - P. T. Borcz - 40 zł - Kaa - 15 zł ----------------------- 55 zł 821 zł + 55 zł = 876 zł - 263 zł ( hotel + leczenie Czarnego) ) = 613 zł Stan konta - 613 zł Quote
Monika z Katowic Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Więc psiaczki już w schronisku? Dobrze, że szybko wyjeżdżają... Mocno trzymam kciuki! Quote
kaa Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Za transport zapłaciliśmy 300 zł. Po 150 od Plamy i Czarnego z Kitką. Poczekam aż dojdzie na konto część od Plamy i wstawię rozliczenie ostateczne. Quote
KrystynaS Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Jak Czarny dziś po lekach, może wiesz kaa. http://img705.imageshack.us/img705/155/p1080705.jpg Ale ma błyszczącą sierść. Piękny :loveu: Quote
TERESA BORCZ Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 to dla mnie i naszej Joanny wielka radość, a będzie jeszcze większa jak dojdą dobre wiadomości o ich dalszych dobrych losach w Niemieckim docelowym domu Mam nadzieję że nie pozostaną długo w fundacji i będa miały własne kochające je serducha!!!! Quote
kaa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 KrystynaS napisał(a):Jak Czarny dziś po lekach, może wiesz kaa. http://img705.imageshack.us/img705/155/p1080705.jpg Ale ma błyszczącą sierść. Piękny :loveu: Wczoraj jeszcze wielkiej różnicy nie było widać , była minimalna , ale dziś rano czuł się znacznie lepiej . :) Psiaki już w drodze , życzę im szczęścia i wspaniałych kochających domów / domu. Serdecznie dziękuję Ci Kasiu za wspaniałą opiekę nad nimi :buzi: . Bardzo dziękuję również wszystkim darczyńcom , bez Was nie udało by się pomóc naszej parze i wysłać jej do lepszego jutra. Wszystkim Wam ogromne DZIĘKUJĘ :Rose::calus:. Wieści będą na pewno znacznie rzadziej niż jak by były na miejscu, więc proszę o cierpliwość i wyrozumiałość , ale będą. Dotarła na konto połowa kwoty za transport Plamy 150 zł , więc ostateczny rachunek tak wygląda : 613 zł - 150 zł ( transport) = 463 zł Stan konta = 463 zł Czekam na propozycje na jakiego psiaka/ psiaki mam przeznaczyć pieniądze. Ja mam jednego kandydata, to ślepnący staruszek Bruno , którego chcemy zabrać na hotel a nie ma jeszcze żadnych deklaracji. http://www.dogomania.pl/threads/199108-Staruszek-Bruno-traci-wzrok-podupad%C5%82-na-zdrowiu-nie-radzi-sobie-w-schronisku Quote
Poker Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Cieszę się , że psiaki pojechały po lepsze jutro. Quote
zachary Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Kaa, jeśli o mnie chodzi, a płaciłam na parkę 60 zł /od razu piszę,że tę deklarację rozłożyłam już na potrzebujące psiaki/,to Tobie zostawiam decyzję co do dyspozycji z pozostałymi po nich pieniędzmi, rób jak uważasz za słuszne.Trzymam za nasze psinki kciuki, oby Czarny jeszcze trochę posmakował życia..... Quote
Nikus Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Cieszę się,że psiaki w drodze do nowego życia:) co do kasy pozostałej Kaa to zrób tak jak uważasz-macie tyle psiaków w potrzebie i najlepiej wiecie gdzie pieniążki są najbardziej mile widziane:) Quote
Jolanta08 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dużo szczęścia kochane psinki :loveu: Quote
Selenga Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Ja też uważam, że najlepiej wiesz gdzie się najbardziej przyda kasa pozostała po naszej parce. Jeśli chodzi o moja skromna deklarację, to muszę się zastanowić - tyle jest biedaków w potrzebie, że na prawdę trudno zdecydować :( Quote
KrystynaS Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Czarny czuł się dziś lepiej, jak to dobrze :loveu: Czy będziesz miała wieści kaa jak dojadą??? To napisz nam, będziemy czekać. Szczęśliwej podróży ludziom i psom. PS. A gdzie do Niemiec oni jadą, do jakiego miasta, w jaki rejon??? Quote
Monika z Katowic Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Daj staruszkowi Brunowi tą kaskę - myślę, że to dobry pomysł. I czekamy na wieści oraz fotki z nowego, niemieckiego lokum Kitki i Czarnego.:loveu::loveu: Quote
kaa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 [quote name='KrystynaS']Czarny czuł się dziś lepiej, jak to dobrze :loveu: Czy będziesz miała wieści kaa jak dojadą??? To napisz nam, będziemy czekać. Szczęśliwej podróży ludziom i psom. PS. A gdzie do Niemiec oni jadą, do jakiego miasta, w jaki rejon???[/QUOTE] Ja tu jestem tylko pośrednikiem, z fundacją , nasza Justyna utrzymuje kontakt , głównie mailowi albo przez tłumacza . Z Andreą widziałam się kilka razy osobiście , ale ja po niemiecku umiem tylko ,,kocham Cię,, powiedzieć . Justyna umie słabo , mamy więc trochę trudności językowych i np. przez telefon się bardzo ciężko dogadać ,dlatego Andrea zawsze pisze kilka dni po przyjeździe psów i dopiero wtedy będą jakieś wieści. Co do miejscowości to mi całkiem umkneła już kiedyś mi mówili , ale nie pamiętam. Dopytam to napiszę . Quote
Recommended Posts