Jump to content
Dogomania

Czarny i Kitka dzięki Wam, u Murki . Czy ich los się odmieni?MAJA DOM

Recommended Posts

Posted

Furosemid były dobry w takim przypadku bo ładnie odwadnia, tylko właśnie ta droga. Nie wiem o której wyjazd, ale furosemid działa niedługo (chyba coś 2 - 4 godz) to może kilka godzin przed wyjazdem gdyby dostał tabletkę. No i kierowca wiedziałby żeby zrobić kilka króciutkich przerw w trasie.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bianka0 napisał(a):
Rozmawiałam przed chwilą ze SzczepoNem, wiezie również moją suczkę.
Podróż przebiega spokojnie, nie ma problemów z Czarnym, teraz nawet trochę mniej kaszle.

Czy to jest ta suczka która jechała z Zamościa pod Częstochowe i w sprawie której pisałam z Sonią ? Czy inna ? Wysyłam wątek Szczeponowi . Jeśli chodzi o rozliczenie to może ja pokryję całość , a potem rozliczymy się między sobą . Koszt przejazdu będzie z konta 2 psów , więc może wy pokryjecie za połowę trasy w jedną stronę? Może tak być ? Nigdy się nie rozliczałam za kilka psów , więc nie bardzo wiem czy tak jest dobrze?

Zaraz jadę do Kitki i Czarnego , wieczorem jak wrócę napiszę co u nich i jak tam Czarny.

Posted

sonia71 napisał(a):
kaa.-ja i Bianka nie mamy wspólnej suni :) i nic o sobie nie wiemy :)masz PW

A to przepraszam, ale cieszę się że jeszcze przy nas ktoś skorzystał , :) w takim razie poczekamy na rozliczenie SzczepoN-a .

Posted

Kitka i Czarny w schronisku dostali własne M . Oczywiście cieszyły się że nas widzą , oboje się tuliły. Zrobiłam im kilka fotek w ich boksie jutro wstawie. Dziś psiaki były czipowane . Czarnego przebadał weterynarz , ma ten kaszel dość mocny. Płuca ma dośc zawalone , weterynarz mówił że tak mu tam chrzęści że słabo słychać serce , ale jakieś szmery w sercu też słychać . Czarny ma 2x dź Furosemid w zastrzyku + Vetmedin. Fundacja niemiecka została poinformowana . Psiaki wyjeżdźają w niedzielę o 10-tej . Zaraz po przyjeżdzie Czarny trafi do Kliniki i kardiologa. Tam mają wspaniale wyposażone kliniki i dużo lepszych fachowców. Zdarzało się że były wyleczone psy , z którymi jeździło się od Warszawy po Wrocław i wszędzie rozkładali ręce. Na razie będą przebywać w fundacji , czyli w domu będą mieszkać , ale nie w docelowym jeszcze.

Posted

Dzięki kaa za te inforacje na gorąco.
Czyli Czarny ma jednak jakiś problem z układem oddechowym (zapalenie?? infekcja??) i nie wykluczone, że problemy z sercem/krążeniem również.

Posted

KrystynaS napisał(a):
Dzięki kaa za te inforacje na gorąco.
Czyli Czarny ma jednak jakiś problem z układem oddechowym (zapalenie?? infekcja??) i nie wykluczone, że problemy z sercem/krążeniem również.

Tak z układem oddechowym ale to nie zapalenie czy infekcja , w płucach się zbiera woda , a przyczyną tego , jest chore serce , dlatego dostaje lek na serce -Vetmedin.

Posted

Czarny kaszlał tak intensywnie dopiero od ok. 2 dni. Wcześniej to było sporadyczne pokasływanie. Dobrze, że już jest zdiagnozowany i dostał leki.
Powodzenia psiaczki kochane :loveu::loveu::loveu:

Rozliczenie końcowe:

Stan konta na 14 stycznia wynosił -544,70 zł
Wpłaty:
545 zł kaa
Razem: 0,30 zł

Koszty:
273 zł hotelowanie (14-27.01)
30 zł Dolagis dla Kitki
60 zł badania i antybiotyk dla Czarnego
http://img510.imageshack.us/img510/7176/czarnyrachunek.jpg
Razem: 363 zł

0,30 zł - 363 zł = -362,70 zł
Pozostałość po hotelowaniu Kitki i Czarnego wynosi -362,70 zł.

Z tymże tak jak obiecałam wesprę psiaki bazarkiem, który się już zakończył. Uzbierało się trochę pieniędzy, tylko czekam aż wszystko wpłynie. Na badania i leki dla Kitki i Czarnego przekażę 100 zł, więc proszę o wpłatę tylko 262,70 zł.

Posted

Wpłaty

- P. T. Borcz - 40 zł
- Kaa - 15 zł
-----------------------
55 zł

821 zł + 55 zł = 876 zł - 263 zł ( hotel + leczenie Czarnego) ) = 613 zł

Stan konta - 613 zł

Posted

Za transport zapłaciliśmy 300 zł. Po 150 od Plamy i Czarnego z Kitką. Poczekam aż dojdzie na konto część od Plamy i wstawię rozliczenie ostateczne.

Posted

to dla mnie i naszej Joanny wielka radość, a będzie jeszcze większa jak dojdą dobre wiadomości o ich dalszych dobrych losach w Niemieckim docelowym domu Mam nadzieję że nie pozostaną długo w fundacji i będa miały własne kochające je serducha!!!!

Posted

KrystynaS napisał(a):
Jak Czarny dziś po lekach, może wiesz kaa.

http://img705.imageshack.us/img705/155/p1080705.jpg Ale ma błyszczącą sierść. Piękny :loveu:

Wczoraj jeszcze wielkiej różnicy nie było widać , była minimalna , ale dziś rano czuł się znacznie lepiej . :) Psiaki już w drodze , życzę im szczęścia i wspaniałych kochających domów / domu. Serdecznie dziękuję Ci Kasiu za wspaniałą opiekę nad nimi :buzi: . Bardzo dziękuję również wszystkim darczyńcom , bez Was nie udało by się pomóc naszej parze i wysłać jej do lepszego jutra. Wszystkim Wam ogromne DZIĘKUJĘ :Rose::calus:.
Wieści będą na pewno znacznie rzadziej niż jak by były na miejscu, więc proszę o cierpliwość i wyrozumiałość , ale będą.

Dotarła na konto połowa kwoty za transport Plamy 150 zł , więc ostateczny rachunek tak wygląda :

613 zł - 150 zł ( transport) = 463 zł

Stan konta = 463 zł

Czekam na propozycje na jakiego psiaka/ psiaki mam przeznaczyć pieniądze. Ja mam jednego kandydata, to ślepnący staruszek Bruno , którego chcemy zabrać na hotel a nie ma jeszcze żadnych deklaracji.

http://www.dogomania.pl/threads/199108-Staruszek-Bruno-traci-wzrok-podupad%C5%82-na-zdrowiu-nie-radzi-sobie-w-schronisku

Posted

Kaa, jeśli o mnie chodzi, a płaciłam na parkę 60 zł /od razu piszę,że tę deklarację rozłożyłam już na potrzebujące psiaki/,to Tobie zostawiam decyzję co do dyspozycji z pozostałymi po nich pieniędzmi, rób jak uważasz za słuszne.Trzymam za nasze psinki kciuki, oby Czarny jeszcze trochę posmakował życia.....

Posted

Cieszę się,że psiaki w drodze do nowego życia:) co do kasy pozostałej Kaa to zrób tak jak uważasz-macie tyle psiaków w potrzebie i najlepiej wiecie gdzie pieniążki są najbardziej mile widziane:)

Posted

Ja też uważam, że najlepiej wiesz gdzie się najbardziej przyda kasa pozostała po naszej parce.
Jeśli chodzi o moja skromna deklarację, to muszę się zastanowić - tyle jest biedaków w potrzebie, że na prawdę trudno zdecydować :(

Posted

Czarny czuł się dziś lepiej, jak to dobrze :loveu:

Czy będziesz miała wieści kaa jak dojadą??? To napisz nam, będziemy czekać.

Szczęśliwej podróży ludziom i psom.

PS. A gdzie do Niemiec oni jadą, do jakiego miasta, w jaki rejon???

Posted

[quote name='KrystynaS']Czarny czuł się dziś lepiej, jak to dobrze :loveu:

Czy będziesz miała wieści kaa jak dojadą??? To napisz nam, będziemy czekać.

Szczęśliwej podróży ludziom i psom.

PS. A gdzie do Niemiec oni jadą, do jakiego miasta, w jaki rejon???[/QUOTE]

Ja tu jestem tylko pośrednikiem, z fundacją , nasza Justyna utrzymuje kontakt , głównie mailowi albo przez tłumacza . Z Andreą widziałam się kilka razy osobiście , ale ja po niemiecku umiem tylko ,,kocham Cię,, powiedzieć . Justyna umie słabo , mamy więc trochę trudności językowych i np. przez telefon się bardzo ciężko dogadać ,dlatego Andrea zawsze pisze kilka dni po przyjeździe psów i dopiero wtedy będą jakieś wieści. Co do miejscowości to mi całkiem umkneła już kiedyś mi mówili , ale nie pamiętam. Dopytam to napiszę .