doddy Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ulica jej domem, drzewa jej schronieniem przed śniegiem... czy w takich warunkach amstaff ma szansę przeżyć zimę? Niech każdy z Was sobie odpowie na to pytanie. Amstaffka mieszka w jednej ze wsi pod Starachowicami, błąka się garnąc się do napotkanych osób. Niestety na razie nikt z dobrych osób, które się nią zajmują, dokarmiają nie dał jej najważniejszego - domu, ciepła, poczucia bezpieczeństwa. Co roku, każdej zimy dział Tęczowy Most się powiększa o tematy tych psów, dla których pomoc nie nadeszła... Apelujemy do Was o pomoc dla tej suni, niech nie będzie jedną z setek tych, o których nikt nie chce pamiętać, niech dostanie szansę na nowe lepsze życie. Z uwagi na ogrom psów jakie mamy pod opieką nie damy rady wziąć suni na własne barki. Padł więc pomysł, aby uzbierać deklaracje na comiesięczny jej pobyt w hotelu. Koszt 450zł. Jestem pewna, że każdy z nas ma w portfelu choćby 2zł, które może przekazać dla niej. Lub choć 1zł. Zachęcamy Was do pomocy, dla nas podarowanie co miesiąc choćby 2zł to niewielki koszt, a dla psa szansa na normalne życie. Poniżej będziemy pisać deklarujące się osoby. Dopiero jak zbiorą się deklaracje, sunia zostanie zabrana. Teraz więc jej los jest w naszych wspólnych rękach. [IMG]http://img688.imageshack.us/img688/8186/ast.jpg[/IMG] [IMG]http://img39.imageshack.us/img39/3267/ast1.jpg[/IMG] [IMG]http://img200.imageshack.us/img200/8216/ast2.jpg[/IMG] [IMG]http://img686.imageshack.us/img686/3838/ast3.jpg[/IMG] Quote
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Kasia - i ty mówisz, że nie masz talentu do pisania:p Quote
doddy Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Oj daj Ty spokój. Strasznie nie lubię pisać tekstów. ;) Mamy pierwszą deklarację stałą na 20zł. Zapytałam Kasi, czy chce aby pisać z nicka, jeśli tak to napiszę która to dobra ciotka. Kto jeszcze pomoże? Quote
agaga21 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 czy można sprawdzić jej stosunek do psów i suk bullowatych? tak sobie pomyślałam....może przec by ją na dt mógł wziąć....(jeszcze go nie pytałam;) ) Quote
doddy Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Z tego co rozmawiałam z Łukaszem, to on dopiero w grudniu będzie myśleć o psiaku. ;) Ale pytaj. Quote
ania z poznania Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jaka piękna suńka! wygląda na młodziutką? Quote
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 z tego co Justysiek mówiła, to te tereny zamieszkiwane są przez...menelstwo:-( widziała ją miesiac temu tam chodzącą po ulicach, widziala ją wczoraj...nie umie powiedzieć czy ona ma gdzieś dom - a jeżeli już to pewnie to nie jest ciekawy dom skoro ona się tak włóczy po tej wsi...W porządnych domach to łyse psy siedzą na kanapach... Quote
Ada-jeje Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Dokladam 10 zl. co miesiac do momentu znalezienia DS przez sunie. Quote
OlaLola Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Hej podajcie mi prosze numer konta na który można wpłacać pieniązki na tą suńke, gdyż napisała do mnie osoba chętna pomóc... Ja osobiście jestem spłukana ale chętnie przekaże tamtej osobie :) Quote
doddy Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Czyli mamy 30zł deklaracji. Jola, dzięki Ci za dołączenie do akcji. :multi: Kasia - 20zł Ada-jeje - 10zł RAZEM: 30zł Brakuje 420zł. Co do nr konta. Podam na razie nasze: [FONT=verdana]AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02-143 Warszawa [/FONT] [FONT=verdana]Nr konta:[/FONT] [FONT=verdana]79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 [/FONT][FONT=verdana][/FONT] Z dopiskiem "Starachowice" [FONT=verdana][/FONT] Quote
doddy Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Mamy kolejne 10zł od Bluligt. :multi: Brakuje 410zł. Quote
doddy Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Dziękować Pani. :loveu::loveu::loveu: Myślę, że jednorazowe wpłaty możemy przeznaczyć na transport oraz szczepienia, sterylkę, chip. Co Wy na to? Czyli mamy 70zł. Brakuje 380zł. Quote
agaga21 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 doddy napisał(a):Z tego co rozmawiałam z Łukaszem, to on dopiero w grudniu będzie myśleć o psiaku. ;) Ale pytaj. zapytałam :cool3: jutro się okaże Quote
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 byłoby dobrze...mam nadzieję, ze skoro ta sunia od miesiąca tam jest widywana to nie zginie nagle.... a dzisiaj dostałam informacje...ech -jest ast ok. 1,5 roczny zabrany z takiego łancucha, że nawet nie był w stanie do budy wejść:-( i oczywiście znowu u nas.... Quote
doddy Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Tak jak napisała Agata, jutro Łukasz potwierdzi przez nią czy weźmie sunię. Jeśli tak, to będzie musiał ktoś do niego zawieźć sunię w ok. Rypina. Quote
Freya73 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 40 zlotych niestety jednorazowo i to okrezna droga bo znowu przez kogos ...potwierdze jeszcze przez kogo. dobranoc Quote
doddy Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Podsumowanie deklaracji: Murzyńska Łydka 20zł Ada-jeje 10zł bluligt 10zł Kardoe - 30zł Arjuna - 20zł In_ - 20zł Ika77 - 20zł Razem: 130zł wpłat comiesięcznych Wpłaty jednorazowe: Kardoe - 70zł Freya73 - 40zł. Quote
Kana Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Podnosimy sunie! Bo pilnie pomoc potrzebna! :placz: Quote
agaga21 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 WIEDZIAŁAM:multi::multi::multi: wiedziałam że się zgodzi!!! jak ją tylko zobaczyłam, od razu pomyślałam o łukaszu i .......zgodził się ją wziąć na dt!!!:multi: trzeba tylko załatwić transport do rypina. będzie też trzeba pomóc w ogłaszaniu suni. myślę, że na sterylkę też by trzeba było uzbierać. sunia będzie pewnie kilka godzin dziennie spędzała w kennelu gdy łukasz będzie w pracy, bo tośka to strasznie wredna baba i pewnie by się dziewczynki pożarły bez nadzoru. w kadym razie sunia będzie bezpieczna!:lol::lol: Quote
justysiek Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 rozmawialam z moim Sebkiem na temat tej suni, poprosilam go zeby sie przeszedl po tej ulicy i zobaczyl czy jest tam jeszcze, byla zamknieta za ogrodzeniem niedaleko naszego domu:oops: ale co jakis czas, Ci ludzie "wlasciciele" ja wypuszczaja i biega samopas po wsi:-( napewno mieszka na dworze, tam nie ma takich ludzi, co to pies to zywa istota, pies to pies, buda, lancuch... w takim wypadku jesli jest faktycznie "czyjas" nie wiem co robic:shake: sunia do ludzi lagodna, jak ja glaskalam to lekko lapala mnie za reke zebami, chyba chcaial sie bawic, na psy sie nie rzucala( tam mnostwo psin biega):roll: ja sie mam tam wprowadzic dopiero za miesiac gdzies, narazie jestem tam sporadycznie. Ale jesli faktycznie ona tam mieszka, albo ktos ja tylko wzial do sibie na podworko to co mozna zrobic?:oops: Quote
agaga21 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 justysiek napisał(a):rozmawialam z moim Sebkiem na temat tej suni, poprosilam go zeby sie przeszedl po tej ulicy i zobaczyl czy jest tam jeszcze, byla zamknieta za ogrodzeniem niedaleko naszego domu:oops: ale co jakis czas, Ci ludzie "wlasciciele" ja wypuszczaja i biega samopas po wsi:-( napewno mieszka na dworze, tam nie ma takich ludzi, co to pies to zywa istota, pies to pies, buda, lancuch... w takim wypadku jesli jest faktycznie "czyjas" nie wiem co robic:shake: sunia do ludzi lagodna, jak ja glaskalam to lekko lapala mnie za reke zebami, chyba chcaial sie bawic, na psy sie nie rzucala( tam mnostwo psin biega):roll: ja sie mam tam wprowadzic dopiero za miesiac gdzies, narazie jestem tam sporadycznie. Ale jesli faktycznie ona tam mieszka, albo ktos ja tylko wzial do sibie na podworko to co mozna zrobic?:oops: to trochę komplikuje sprawę.... za chwilę sunia będzie w ciąży-jeśli już nie jest...i co teraz? justysiek, żaden z twoich banerków nie działa Quote
justysiek Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 agaga21 napisał(a):to trochę komplikuje sprawę.... za chwilę sunia będzie w ciąży-jeśli już nie jest...i co teraz? nie mam pojecia:shake: chyba nic sie nie da zrobic... Quote
andzia69 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 ja bym chyba po prostu tą sukę zgarnęła....no ale ja to ja:diabloti: skoro suka się błąka, trzymana jest na podwórku to ci ludzie nie zasługują na nazywanie ich "właścicielami":angryy: Quote
Recommended Posts