Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

26.10.2009 we Włocławku znaleziono Doga de Bordeaux - sukę.Przebywa w Schronisku dla Zwierząt we Włocławku- informacje 054 233 20 21; 0602 587264,
od 10.11 będziemy szukać dla niej nowego domu

dziewczyna ma ok3-4 lat.
Jest już po sterylce
szukamy już nowego domu
Dziewczyna - widać -skrzywdzona przez człowieka -ciągle chodzi przy nodze i można wszystko zrobić.

Maja....

dostała tak na imię!!!
Przyjechała do naszego hoteliku biedna, przerażona i w bardzo złym stanie. Można było policzyc wszystkie żebra!!! Ważyła tylko 32 kg...o jakieś 10 kg za mało.
Łapy też nie wygladaja dobrze...stawia je w dziwny sposób.
Przypuszczam, że całe życie spędziła w jakimś zamknięciu, niekarmiona, bez witamin i słońca- ma widoczna krzywicę!
Została przebadana dokładnie- badania krwi nie wykazały niedoborów, badania moczu- podniesiony lekko mocznik, usg wykazało płyn w jamie brzusznej i powiększone nerki.
Miała tez chore uszy...
Dostała serie antybiotyków, leki na ściągnięcie płynu...
w miniona sobotę pojechała z nia na rtg ...
zrobiłam 5 zdjęć- serca, jamy brzusznej, przednich łokci- które sa dziwnie powyginane i tylnych nóg- na dysplazję....

Maja ma powiększona prawa komorę serca, nerkę, dysplazję tylnych i przednich nóg!!!

Jest stan nie jest więc bardzo dobry. :(

Czeka ja jeszcze drugie usg i podanie dobrych preparatów stawowych...leczenie uszu i nerek...
Na razie to wszystko , łącznie z kosztami hoteliku opłaciło bordoże forum....dziekujemy!!!
Ale koszty rosną...niestety :(

Wczoraj (23.11.) udało nam sie umiescić Maję w domu tymczasowym u bardzo fajnej osoby, dzięki temu nie marznie - to spędzało mi sen z powiek!!!

Nadal będziemy ja leczyć i diagnozować- nie zostało juz wiele do zrobienia....
Stan ogólny poprawia się- Maja przytyła i jej ogonek częściej sie porusza z radości.
W domu tymczasowym chodzi za swoją panią i nie spuszcza jej z oka...uwielbia dzieci...jest oaza spokoju...
niestety załatwia sie w
domu- jak to pies kennelowy :(

JEST CUDOWNYM STWORZENIEM, KTÓRE ZAUFAŁO NAM , A MY JEJ NIE ZAWIEDZIEMY!!!!!

ZA KAZDĄ POMOC SERDECZNIE DZIEKUJEMY.....!!!!!

FOTKI SA PONIŻEJ, PONIEWAŻ NIE MOGĘ WSTAWIĆ Z KOMPUTERA W PRACY!!!

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fotki potrzebne, aby ją poogłaszać...
A coś wiecej o charakterze? Jaka jest dla psów, dla suk?
...a wobec ludzi?
Mamy dwa psy pod opieka finansową i jak na razie brak DT...

Posted

fotki prześlę w czwartek bo mam w pracy
co do warunków w schronisku- siedzi w pojedyńczym boksie- pomimo przepełnienia -zresztą dotyczy to każdego schronu
dostają gotowaną karmę - mięso mielone z wupełniaczem

co do zachowania- lubi bardzo towarzystwo ludzi,chodzi za człowiekiem jak cień (stąd problem ze zrobieniem zdjęć) - niestety chodząc i się ciesząc robi tzw jamnika czyli szoruje brzuchem po ziemi,ale pomaleńku się podnosi.Nie wiem w jakich warunkach była trzymana ,ale ma strasznie wyrośnięte pazury więc pazury są dość długie (długie rdzenie)
można bez problemu zrobić przy niej wszystko - czyszczenie uszu,obcinanie pazurów,oglądanie

bardzo fajna dziewczyna

jest w trakcie kuracji odrobaczającej-bardzo duże zarobaczenie

Posted

wysłałam dwie fotki na maila doduni-guciuni obiecała,że wstawi ja nie mogę -kiedy będę mogła je wstawiać???:mad:

tak jak pisałam nie reaguje na inne psy - na szczeniaka sukę nie zwróciła uwagi,ale jaka jest naprawdę w stosunku do psów i suk sprawdzę jutro:lol:

mam nadzieję ,że nie będzie agresywna - nie zapowiada się na to

Posted

w moim publicznym profilu jest jej zdjęcie i w albumie są dwa jej zdjęcia - tylko tyle udało mi się wymyśleć - jak uda się Wam te zdjęcia zobaczyć to napiszcie
:oops:

Posted

wjkeljam fotki...potrzebna jest pomoc finansowa, transportowa ...musimy jej pomóc!!!
wyglada strasznie...

proponuje tez zmienic tytuł na taki, aby przyciagał ludzi do pomagania tej suni....
Ją koniecznie trzeba zabrać!!

potrzebne wpłaty na hotelik!!!

Posted

Janka-zmień prosze tytuł na : Bordożka w potrzebie, albo Bordożka potrzebuje wsparcia finansowego, albo pomózmy bordożce, bo sami nie damy rady jej pomóc finansowo!!
Ona potrzebuje badań i weta i hoteliku!

Posted

Witajcie
Dziewczynie apetyt dopisuje,chodzi już też trochę wyżej
pomału się rozkręca
przesłałam dzisiejsze fotki - mam nadzieję ,że dojdą i będzie można je wstawić

co do zachowania - na psy nie reaguje ,owszem podchodzi do innych psów ale tylko w celu poznania się - jak których warczy czy szczeka -ogon pod siebie i odchodzi

lubi dzieci - byli dzisiaj gimnazjaliści i dzieci z klas II i III -machała ogonem podchodziła do głaskania

bardzo fajnie

Wołam na nią "Malutka" siedzi ze mną cały dzień- na kupkę wychodzi z siusiu różnie a poza tym leży na kocyku,chyba,że ja się ruszę to wędruje za mną

super dziewczyna:razz:

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
demi a Ty po akcji z Agisem nie masz dobrego domku???

cholera, miałam świetny! taki, z domkiem z ogródkiem, człowiekiem, który jest cały czas w domu i wogóle cud miód malina! Ale jak mi psisko telefon zalało jakiś czas temu to straciłam wszystkie nr-y i taka lipa:shake:

Posted

Patia napisał(a):
Poślę ją do Wyborczej .

jesteś pewna? to dopiero psycholi sie nadzwoni jak trzeba:shake: ja tak z Agiem miałam, myślałam, ze zwariuje, takie bezmózgi :shake:
ale trzeba próbować, bo może akurat;)

Posted

Wszystkie bordogi , oprócz Denis , które miałam na tymczasie + Askar , który był u Kasi w Bielsku znalazły super domki po ogłoszeniu w Wyborczej . No i nie tylko bordogi ;)
Tak żałuję , że nie mogę jej wziąć na tymczas ...