Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnia niedziela stycznia 2006, jednodniowa wystawa regionalna w Kaliningradzie, polska obsada sedziowska E.Bukland i Z.Jakubowski. informacje pod telefonami 779-719 lub 8-9022-166228. Mozna wysylac zgloszenia i niezbedne pliki z rodowodem i championatem na adresy mailowe zrkf@mail.ru lub absolut_union@mail.ru (UWAGA! Na wykazie wystaw regionalnych rosyjskiego zwiazku kynologicznego jest blednie podany nr maila do oddzialu w Kaliningradzie, ten co podaje jest wlasciwy). Odpisuja po kilku dniach mailem czy zgloszenie do nich dotarło. Oplata na miejscu 25 euro, tylko trzeba im napisac ze oplata podczas wystawy.
Jeden zdobyty CAC na tej wystawie, przy posiadaniu krajowego, polskiego championatu daje mozliwosc uzyskania championa Rosji (oczywiscie za oplata).
Wkrotce podam termin ostateczny przyjmowania zgloszen, bo zapomnieli mi podac w ostatnim mailu.

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wybieram się do Kalningradu od pół roku i wybrać się nie mogę.
Więc spróbuje raz jeszcze. Może wybiera się ktoś na tę wystawe z 3miasta i miał by miejsce dla jednej osoby i jednej suczki???

Posted

Dorotal ja Cię podziwiam za wiedzę :)
Ja nawet szukają nic nie znajduję! Szczególnie jak ktoś używa innych znaczków ;)

Dzięki wielkie :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

przejrzalam jeszcze raz wystawy w Kaliningradzie w 2006
CAC
25-26.03. tel. 0112-332101, 322779, e-mail: baffi73@list.ru
29-30.04. 0112-514665
20-21.05. tel. 0112-712618, 700235, e-mail: law@wbt.ru
21.05. tel. 0112-779719, e-mail: zkf@mail.ru
10-11.06. tel. 0112-965658,364246,217960
16-17.09. tel. 0112-965658,364246
21-22.10. tel. 0112-514665
25-26.11. tel. 0112-332101, 322779, e-mail: baffi73@list.ru
CACIB
22-23.07 tel. 0112 71-26-18, 70-02-35, bonifatsy@tis-dialog.ru

Posted

A wiesz może jak to jest z championatami u nich teraz?

Za dwa CAC mozna zdobyć jakiś taki dziwny championat naEurasji + zw.Eurasji.

A czy na "zwykłego" Ch.Rus. też potrzeb teraz 2 CAC jak się ma Ch.Pl.?

• 4 weeks later...
Posted

Słuchajcie, wiem na razie tyle, że rzeczywiście jest jakaś zmiana dot. otrzymania Championatu Rosji, ale na naszą korzyśc. Nic więcej nie wiem; będę wiedziała dopiero jakoś na początku marca, jak przyjedzie moja koleżanka z Rosji lub jak nieco zelżeją mrozy, bo kontakt z Rosją się zerwał...
A wystaw w Kalince sporo i wcale tak mocno nie są obsadzone. Warto pojechać. Ja w tym roku będę chciała tam się wybrać z kilkoma psiakami, ale nie wiem jeszcze, kiedy. Trzeba obliczyć finanse, no i czas musi nam pasować.
Pzdr.

Posted

Ja planuję się wybrać na wystawę 22-23.07. W tym czasie będę pewnie na Mazurach więc będę mieć niedaleko.
Czy wiecie gdzie można znaleźć informacje na temat tej wystawy. A może ktoś się wybiera.
Ja w ogóle jestem początkującym wystawcą i trochę się boję zagranicznych wystaw.

Posted

witam!
Byłam z moimi DC dwa razy w Kalinigradzie. Wystawy same w sobie żadna rewelacja ale Championaty Rosji mam dla dwóch chłopaków.
Trzeba dobrze znać miejsce wystwy bo trafić cieżko - ostatnia była na terenie starego lotnista na krańcach miasta. Owszem dla mnie bardzo udana wystawa bo oprócz Ch.Rosji przwiozłam Zw.IIgr oraz II miejsce na BIS. Ludzie w Kalingradzie bardzo życzliwi. Trodno o dobry ale tani hotel jak tani to nora.
Jesli potrzebujecie informacji proszę na PW.
Wiem,że z Ch Rosji od tego roku maja być zmiany ale jakie to nie wiem.
Dlatego pojechałam tam w zeszłym roku bo już były przecieki, że coś się zmieni.

Posted

To juz drugi tekst dzisiaj o wystawie, bo porzedni za dlugo pisalem i mi wcielo.
Bylem tam tzn w Kaliningradzie wczoraj, mam CAC dla suki czyli Championat Rosji. Jak na razie zmian nie ma w zasadach przyznawania, a katalogu informacje o championatach sa takie same jak wczesniej. Wiec nic sie nie zmienilo.
Przestrzegam przed przejsciem granicznym w Bezledach, gdyby nie moj fart wczoraj i udawanie malo rozgarnietego, to bym tam stal w kolejce 24 godziny lub wiecej, a tak tylko stalem na granicy 4 godziny, w tym 3 godziny po stronie polskiej. Wystawa mala , 270 psow, polscy sedziowie olali organizatorow i do konca ich zwodzili. Wiec jedyna sedzina z Rosji musiala ocenic kolo 250 psow, trwalo do do pozna w nocy. Mnie oceniala po 19 w nocy, a final byl kolo 20.30 lub pozniej, nie czekalem na to bo mialem dosc.
Odbywalo sie to w malej salce gimnastycznej, ring na pol sali a dla wystawcow niewiele bylo miejsca.
To tyle.
Ciekaw jak inni uczestnicy z Polski ( bylo 4 lub 5 samochodow) przjechali granice, a moze Alaskany cos wygraly ??

Posted

limonka to bardzo "pocieszające". Co należy robić, żeby nie stać 24 godz. przed granicą? W wakacje, to może być jeszcze gorzej. I jakie dokumenty trzeba mieć dla siebie i psa, żeby przekroczyć granicę? Chcę wybrać się na wystawę w lipcową. To chyba jest międzynarodówka. Na razie nie znalazłam blizszych info o niej.

Posted

Limnolka to istny cyrk co piszesz o wystawie w Kaliningradzie.
Ja tez sie wybieram na CACIBowa w lipcu.
Jestem zaskoczona, bo bylam 2 razy u nich na wystawie i co prawda zawsze byly problemy na granicy ,ale nigdy dluzej niz 3-4 h nie stalismy.:shake: :shake: :shake: jestem zaskoczona :-o :-o :-o