justynaz87 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Byłam dziś z Aresem. To nie był ten sam pies, ten sam spacer. Jakoś Areniu posmutniał, chodzi wolniej (na szsczęście je równie chętnie co zwykle). Myślę, że zima to nie jego ulubiona pora i bolą go pokaleczone (?), chore (?) łapki a może po prostu się starzeje albo ma dość tego miejsca. Płakać się chce jak wchodzę do niego a on zawieszony, smutny, taki nie obecny siedzi lub leży w posłanku. Dopiero jak go zacznę wołać lub otworzę klatkę to wraca do niego życie. Oby ktoś Go odnalazł i zobaczył w nim Swojego psa. Nie mogę myśleć o tym, że miałby tam zostać do końca życia, bo co to za życie... Quote
APSA Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 [quote name='Dada M']mój niewidomy owczarkowaty podopieczny - adoptowany :) Muszę się tylko dowiedzieć, czy chodzi o tego: Quote
APSA Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 W niedzielę do adopcji poszedł niewidomy owczarkowy podopieczny Gosi z rej 13. Od teraz nosi imię Homer :) Za geriatrium jest jeszcze taki niewidomy owczar: Quote
morisowa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dostałam pod opiekę dwa nowe psiaki. 1.Na jedno oko nie widzi, z drugim ma problemy. Biało-czarny kundel średniej wielkości. Do tego przypuszczam, że głuchy. 2.Jeszcze widzi, ale ślepnie, ponoć zaćma na starość; od 5 lat w schronisku. Średni bury kundel. Quote
APSA Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 [quote name='APSA'] Bambi Ten niewidomy piesek przebywa już ponad 5 lat w schronisku... Na początku bał się wszystkiego a teraz upomina się o spacer, pieszczoty i czerpie radość z biegania po trawie... nr psa 961/04 Bambi ma dom - u Megany, która wcześniej adoptowała Amela! :) Quote
Dada M Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Fantastycznie ! :) Bambi był drugim psem, którego wyprowadziłam na spacer na Paluchu - mocno mu kibicowałam, a gdy zastanawiałam się, którego psa oddelegować do ZuziM, wahałam się, czy nie jego wybrać. Uff, wybór dobry, bo inaczej tak świetny i sprawdzony DS przeszedłby mu koło nosa :) Bardzo, bardzo się cieszę. Quote
migdalena Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Bardzo sie cieszę z takiej nowiny.To super psiak,na pewno sie sprawdzi! Quote
justynaz87 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 :multi: Świetna wiadomość. Bardzo się cieszę, że Bambi wreszcie będzie miał Dom. Powodzenia i duużo radości dla psa i opiekunów! :p Quote
APSA Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Do poczytania wieści z nowego domu Bambiego - Filozofa :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=107744 Quote
migdalena Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Czyta się znakomicie,żeby wszystkie domki takie były... Quote
APSA Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 W sobotę widziałam Foksika, gorzej wygląda... Quote
APSA Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 On od jakiegoś czasu jest kolejny w "kolejce po własny wątek". Tylko momentami mam wrażenie, że nie ogarniam tych, które już prowadzę. Foksik ma wątek na forum terierkowo, ale zainteresowanie znikome :( Quote
Astaroth Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 kurcze może ktoś mu założy wątek, wziełabym go do hoteliku ale kolejka już się zrobiła, no i nikt się Foksiem nie interesuje :( i co tu zrobić Quote
APSA Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Może migdalena da się namówić, jako miłośniczka terierów i jego wolontariuszka ;) Też pomyślałam o hoteliku, tylko on ani adopcyjny, ani zgodny z innymi psami. Choć przez jakiś czas był luzem z kilkoma innymi, jak był remont budynku. Żal go strasznie, niby ślepy, głuchy, ale przy tym taki kontaktowy, nastawiony na człowieka. Z ogłoszeń też zero odzewu... Quote
migdalena Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 O Boże,ja go juz dawno nie widziałam.Wygląda strasznie...Byłam z nim ok.miesiąc temu i troche pokasływał,więc jak były mrozy,to go nie odwiedzałam.Teraz będę w sobotę.Co do założenia wątku,to Apsa wiesz w czym problem.Juz nikogo nie chcę prosic o pomoc,bo mi wstyd.Oczywiście spróbuję go założyc.A co do hoteliku,to jaka kwota za taką maliznę? Quote
APSA Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Zależy u kogo, ale minimum 300 zł. Chyba że sie uda mu znaleźć jakiś dom tymczasowy, ale już nawet nie wiem, gdzie szukać :( Mogę mu założyć wątek, ale pomyślisz nad jakimś tekstem? Quote
migdalena Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 :multi:Tak, tekścik to pryszcz w porównaniu z resztą:oops: A hotelik,to raczej taki domowy,żeby choć końcówka życia była lepsza. Quote
APSA Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Wątek dla Foksika: http://www.dogomania.pl/threads/181055-Malutki-terierek-stary-A-lepy-i-gA-uchy-a-tak-bardzo-chce-A-yAE?p=14224377#post14224377 Migdalena, czekam na tekst / pomysły co dalej. Quote
APSA Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Nadal czekam na jakiś tekst :razz: Kolejne ślepaczki - "bouceron" przy budzie niedaleko biura: I z geriatrium, bardzo żywy mały czekoladek. Jak on skacze :crazyeye: Terierosznaucer i kundelek, wielkość średnio-mała (pod kolana) Quote
Dada M Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Geriatrium, korytarz po prawej, drugi boks po prawej - nr psa to 798/07. Quote
Recommended Posts