Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Owczarek szetlandzki ;)
Iwona, no i wlasnie to napisalam, tyle ze w dluzszej wersji :)
Ja na tej wystawie tez pierwszy raz stawilam sie na ringu, tyle ze pierwszy raz bylam z sheltie, z Astikiem bylam jako 3 na tej wystawie ;) Ja wogole nie bardzo na poczatku wiedzialam o co chodzi, ze zamiast p.Szulc ocenial nas pan:roll: A asystentka byla nieco dziwna, no ale coz, trudno sie mowi. Na szczescie Astika juz nie szarpala, bo chyba bym jej wypalila mila wiazanke...:shake:

Posted

Zakla bardzo ładnie wystawiałaś Asti i nie powiem że cię nie podpatrywałam :) sama Asti tez ładnie się ustawia, Blue przy niej to jak szczypiorek na wiosne - jeszcze długa droga przed nim.

Posted

Musiałek napisał(a):
Zakla bardzo ładnie wystawiałaś Asti i nie powiem że cię nie podpatrywałam :) sama Asti tez ładnie się ustawia, Blue przy niej to jak szczypiorek na wiosne - jeszcze długa droga przed nim.

Nie mów tak!!! Blusiak też ładnie stał, dopóki go nie "przeogonowali"!!!
:mad: Nie pozwól na to następnym razem - przecież to kawałek jego ciała, jak łapa, czy ucho - co by było, gdyby pani zachciało się szarpać za te części??? :shake:

Posted

Iwona dzieki :) Ale tu ogromna zasluga jest Astika, a dokladniej jej wlascicielki, ktora doprowadzila do takliego stanu rzeczy ;) Ja osobiscie bylam bardzo milo zaskoczona Asti, bo bardzo ladnie stala i biegala. Mam nadzieje, ze sama tez bede potrafila tak pracowac ze szczeniakiem, zeby doprowadzic do takiego stanu, chociaz szczyt moich marezn wystawowych to pies, ktory sam sie ustawia na luznej ringowce przede mna ;)
A Blue tez dobrze sobie radzi, nie ma co narzekac, tylko brac sie do roboty i z nim cwiczyc:cool1:

Posted

no zobaczymy dalej ja niestety nie mam tyle doświadczenia co Ula :)

My sie nie możemy doczekać na spotkanie w Cavano bo naz energia rozpiera no i rozmawiałam z panem Pecold w sprawie pasienia i niestety chyba damy sobie z tym spokój
Także zostaje nam zabawa w wystawy (mam nadzieję z lepszymi wrażeniami) agility, chcemy na wiosne ruszyć z PT i jak skończy rok freesbe

Posted

Eee, to szkoda z tym pasieniem. Ja chciałabym pzrynajmniej od czasu do czasu pobawić się z psiakiem w pasienie, ale tę możliwość być może uzyskam u mnie w stajni, bo tam oprócz koni i świnki i kozy i owce ;)

A frisbee możecie przecież już zacząć, jakieś proste rzeczy, rollery itp., raczej nie należą do zbyt obciążających :) Jak już mam bardzo odległe plany szkolenia Jake'owego szczeniaka, i spróbować chcę wszystkiego. Mam nadzieję, że polubi i frisbee, i agility, i bieganie przy koniku, bo na tych zależy mi najbardziej :)
No i oczywiście musi zaliczyć pięknie wystawki, bo w końcu ma zostać reproduktorem:cool1:

Posted

Zakla no własnie z tym p[asieniem od czasu do czasu to własnie nie jest dobre, albo pasie albo nie, przynajmniej dzis po rozmowie wyciągnęlam takie wnioski a pan bardzo sensownie ze mna o tym rozmawiał, bo ja juz byłam skłonna do katowic na pasienie jezdzić :)

teraz porozmawiam z nim w katowicach ma sprawdzić Blue i jego instynkty, choć nie jest on z linii pracujących!! ale tez uprzedził mnie o konsekwencjach. Dlatego nie mogę doczekać się Katowic.

Posted

U mnie to od czasu do czasu to raz w tygodniu. Chociaz moze do Pecic bym jezdzila, w koncu wystarczy mi podjechac jednym autobusem i juz jestem na drodze Justyny ;)
Konsekwencje czyli? Chodzi o rozbudzenie w psie instynktu, a potem niemoznosc wykorzystania go?
Moj bedzie versatitly, po mamie pasiacej, agilitowej i frisbowej, a tacie w typie show, choc bardzo dobry jest w flyballu, robi tez frisbee. I podobno jest bardzo szybki.
No ale schodzimy z tematu :eviltong: