mamanabank Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 To nasza Figafiga, zapraszamy na wątek, gdzie jest więcej zdjęć http://www.dogomania.pl/forum/f1159/lowicz-schronisko-dla-zwierzat-171870/ Quote
Romka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Tak,FigaFiga robi świetne zdjęcia,chwytają za serce,ale rośnie nam młode pokolenie-KAJA!FigaFiga chwalą Cię wszyscy !:lol: Quote
kardamonka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 pierwsza wizyta u tesciów- Coco Przechrzczona na Tosię Tosia jest bardzo ciekawska :) poniżej pierwsze fotki- wkrótce pokażemy wam kolejne-pozdrawiamy Quote
mamanabank Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 I jak tu nie płakać ze szczęścia??? :placz: :placz: :placz: Quote
mamanabank Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 A i jeszcze jedna dobra nowina: Mama opuściła schronisko razem z Tosią :multi: Teraz mieszka w Fundacji Emir. Nie w boksie, nie w budzie tylko w domu! Zawieźliśmy Mamę z moim mężem do Fundacji. Całą drogę malutka była bardzo spokojna, zaliczyłyśmy też spacerek. To typowo kolankowy piesek, chwytała mnie ząbkami za kurtkę podskakując, zebym wzięła ją na ręce. Na rękach czuje się najbezpieczniej. Mam do Was ogromną prośbę. Mamuśka jest bezpieczna ale potrzebuje naszego wsparcia, w schronisku była zaszczepiona przeciwko wściekliźnie i zaczipowana. Trzeba ją zaszczepić przeciwko chorobom wirusowym, odrobaczyć i wysterylizować. Czy ktoś z Was może zadeklarować pomoc? Bardzo Was proszę. Każda złotówka się liczy. Obiecałam Emirowi, że pomożemy. No i szukamy jej domu, takiego jak ma Tosia. Prosimy o pomoc. Kardamonka, dzięki wielkie za domek dla Tosi, to cudowne widzieć ją na Twoich kolanach i mieć pewność, że dzisiaj w nocy nie będzie jej zimno :loveu: Quote
Romka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Jak pięknie wyglądacie razem!Tak się cieszę,że Tośka ma dom!Ona leży tam bardzo pewnie oczywiście wie,że tak będzie już zawsze:multi::multi::multi:Kardamonka a jak podoba Ci się jej ogonek?Mnie zawsze rozczulała kiedy tak śmiesznie tym małym ogonkiem kręciła młynki na mój widok.!Musimy powiedzieć tu wszystkim,że na pożegnianie Tośka dała wszystkim buziaki,tylko p.Marek nie chciał ale się nie dziwię ...był z żoną.A ode mnie jak zawsze tum razem na pożegnanie dostała kawałek czegoś pysznego. Miałam też udział w przeprowadzce mamy Szanel do Emira,bo to ja...wyjmowałam ja z boksu!P.Marek i drugi pracownik bali się bo ich gryzła,więc to ja miałam pójść na pożarcie mamy Szanel.Zaopatrzona w kocyk dla ochrony przed zębiskami potwora weszłam do boksu a mama Szanel...bez problemu pozwoliła wziąć sie na ręce!Cała drżała w kocyku(koloru niebieskiego a co ,jak Szanel to Chanel) oblizywała się z niepewności ale tuliła do mnie.Mamanabank dostała zaraz zawiniątko wszyscy na nią patrzyliśy i zachwycaliśmy się.Była bardziej delikatna ,gładka i drobniutka niż w boksie.Mamanabank zabrała małą do nowego domu a resztę opowiedziała już ona sama w swoim poście.Wiem tylko,że w czasie podrózy Szanelka zwiedzała samochód,więc po kim jak myślicie Tośka jest taka ciekawa? Deklaruję pomoc dla Szanel! Quote
kajkoowa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Świetnie, ze Tosia ma domek. Ale kto by nie chciał takiej kruszynki:loveu: Quote
mamanabank Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Właśnie miałam napisać o tej akcji wynoszenia Mamy z boksu, ona nie tyle gryzła pracowników, co oni się bali, że będzie ich gryzła przy wyjmowaniu z boksu. Normalnie cyrk!!! Mamuśka szanel na psa obronnego! P.Marek takie wielkie psy wynosił z boksów (m.in. mojego jużaka, bo też nie chciała wyjść sama), a bał się małej Szanelki, nie mogłam w to uwierzyć i śmieję się z tego do tej pory :evil_lol: "Może Pani Martyna niech idzie, ona jej jeść dawała..." :lol::lol::lol: Quote
kajkoowa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Hah, bo ona jest szczekaczka mała, dlatego się jej bali:evil_lol: Ja też bym szczekała, gdybym byla psem siedzacym za kratami, gdzie ludzie przychodza rzadko... Quote
Romka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ten drugi pan powiedział,ze chciała go kiedyś ugryżć i warczala na niego!Więc jej sława wyprzedziła ją.Sama kiedyś widziałam jak ten drugi pan założyl rękawice i chciałją wynieść z boksu a ona do niego choć ogon podkulony!Dzielna baba.Jak moż być inna jak udało jej sie przezyc takie straszne chwile to jeszcze z maluchem! Quote
krullu Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 no witam witam, z tej strony mąż kardamonki, dzisiaj kolejna porcja fotek. tosia jest grzeczna, calą noc przespała do 6:30:) od rana już na nogach, biega takie małe czarne coś i próbóje zwrócić na siebie uwagę. w chwili obecnej eksperymentujemy z jedzeniem, po wczorajszej biegunce. sunia jest odpchlona, dostała antybiotyk na biegunkę, w poniedziałek wizyta kontrolna. teraz wlasnie biega po pokoju z uchem świńskim, które jest większe od jej głowy;):Dog_run: Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Witaj krullu!!! Jesteście wspaniali! Co za szczęściara z Tosi :multi: Prosimy Was o pomoc dla Mamusi, mówcie wszystkim, że jej mama czeka na dom, widzieliście jak wygląda, z resztą zdjęcia dołączymy. No i zbieramy na profilaktykę dla niej, bo tak jak pisałam jest zaszczepiona tylko na wściekliznę. Koniecznie musimy zrobić zbiórkę! Quote
krullu Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 :) podajcie nr konta, wspomożemy jak najbardziej, będziemy rozsyłać zdjęcia i szukać domku. Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 nr konta podaję na PW, dziękuję!!! w imieniu Mamy! Quote
krullu Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 ok. czekam na maila, nie wiem czy wyslesz do mnie czy do kardamonki? Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Już wysłałam prywatną wiadomość do Ciebie, czyli do Was, ale na Twój profil. Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Ale Wy pięknie do siebie pasujecie! Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Zmieniłam trochę treść pierwszego postu na pierwszej stronie wątku. Krullu, czy mógłbyś zmniejszać trochę zdjęcia przed wstawieniem na wątek, bo mod nam pozamienia na linki i nie będziemy mogli Was oglądać ;) Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 50zł zadeklarowała Osiołek :klacz: Quote
Romka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Mamanabank ja też deklaruję 50zł o czym już wiesz!Kardamonka,Krullu nie martwcie się tą biegunką mój Pako lat 12 ,który jest u mnie od maja tego roku też miał takie dolegliwości to zmiana pokarmu.Tośka wygląda pięknie,widać,że jest pełna energii.Pozdrawiamy Was!Pamiętajcie o mamie Szanel! Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Super Romka, to lecisz na pierwszą stronę jako 50-tka :evil_lol: Dzięki! Quote
krullu Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 dołączamy sie do deklaracji - 50zl -wysłane przed chwilą. pozdrawiamy Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 :multi: :multi: :multi: :multi: Dziękujemy! Quote
kardamonka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Dziewczyny pomóżcie!!!! Zaczynamy uczyć Tosię, że będą takie chwile kiedy będzie musiała zostać sama. Ale jest dramat. Ja wiem, że to dopiero drugi dzień, ale proszę was o rady. We wtorek będę musiała na trochę ją zostawić, a ona z trudem wielkim znosi nasze wejście do innego pokoju i zamknięcie drzwi na 30 sek., nie mówiąc o wyjściu z domu. Zaczyna przeraźliwie wyć i szczekać zanim jeszcze przekroczę próg domu. Nie wiem co na to sąsiedzi. pomóżcie błagam!!!!!!!!:placz:strasznie się martwię Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Linki do postudiowanai, dzisiaj nie dam rady nic sama sklecić Onet.pl Pies Onet.pl Pies Pies sam w domu - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies Pies sam w domu - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies mam nadzieję, że będą pomocne... Quote
Recommended Posts