Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mama Coco Chanel i jej malutka córeczka Tosia

TOSIA już w nowym domu
u kardamonki i krulla.

Ponieważ córeczka ma na imię Tosia, Mama dostaje pełne imię Coco Chanel! Bo i tak w Fundacji nosi imię Coco.

Zbieramy fundusze dla Mamy, na profilaktykę i sterylizację.

Deklaracje:

Osiołek - 50zł :loveu: -wpłynęło
Kardamonka i krullu - 50zł :loveu: - wpłynęło
Romka - 50zł :loveu: - wpłynęło

150zł wpłynęło na konto Fundacji
dalej zbieramy deklaracje.

mamanabank - 60zł
Kaja - 30zł :loveu: - wpłynęło
Paula - 10zł :loveu: - wpłynęło

Kto jeszcze?

Te czarne śliczności to mama i córka. Suczkę rozdzielono z jej dzieckiem na kilka dni ponieważ mała Coco(Koko?) miała podejrzenie parwowirozy. W dniu odwiedzin w schronisku mała była w zamkniętym boksie dla szczeniaków, nie było jej zupełnie widać. Kiedy bawiliśmy się ze starszymi szczeniaczkami usłyszeliśmy nagle straszliwy lament gdzieś niedaleko... to mała Coco chciała być zauważona! Trzęsącą się z zimna małą zabraliśmy do mamy trzeba było widzieć radość mamy i córki! Coco zabrała się zaraz za ssanie mamy. Ona trochę
pozwoliła ale potem już nie chciała jej karmić. Mama Sunia jest
młodziutka, ktoś bez serca zostawił ją i jej dziecko na placu targowym. Obie krótkowłose, trzęsły się z zimna i zostały przewiezione do schroniska. Mama jest przerażona, nie pozwoliła się pogłaskać, podeszła do krat dopiero wtedy, gdy pokazałam jej Coco. Mama jest wielkości pinczerka, straszliwie wychudzona (widać kości kręgosłupa), być może jest to efekt karmienia szczeniąt. Krótka sierść i brak podściółki tłuszczowej powoduje,że cały czas trzęsie sie z
zimna. Martyna przywiozła małej i jej mamusi kurczaka z ryżem, obie
zjadały z ogromnym apetytem.
POMÓŻMY ZNALEŹĆ DOM dla Koko i Mamy.
Mama nie jest sterylizowania (jest miesiąc w schronisku) ale napewno będzie.
Coco może już być oddzielona od Mamy.
POMOCY, schronisko to nie jest miejsce dla takich maleństw!!! NIe zimą!

Mama Coco Chanel - zabrana ze schroniska mieszka w Funadacji Emir - poszukujemy DS

Mama z Tosią za kratami - to już przeszłość.

Tosia MA DOM kardamona i krullu, dziękujemy!

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koko ma szansę na dom, pani z Łodzi chciałaby przyjechać już w tę sobotę i zabrać ją do domu, poszukujemy kogoś kto mógłby odwiedzić tę panią przed adopcją. Znacie kogoś z Łodzi???

Posted

To ja jestem tą osobą z Łodzi, która chce adoptować Koko. Zarejestrowałam się dzisiaj na forum żeby dołączyć się do próśb o wizytę przedadopcyjną. Czy naprawdę nikt nie znajdzie chwilki żeby mnie odwiedzić? Zapraszam serdecznie na kawę i ciastko:)

Posted

Czarli jest u nas od 5 lat. Jego samego, jak i siostrę i brata znalazł jakiś dobry człowiek w lesie w szczelnie zawiązanym plastikowym worku:angryy: na szczęście zdążył. Tak znalazł się w fundacji Medor. Stamtąd trafił do nas. Był taki malutki, że nie mógł sam wejść na materac leżący na podłodze. Jest cudny i kochany. Ma oczywiście swój charakterek. Jest strasznym uparciuchem i lubi postawić na swoim:diabloti: ale i tak bardzo go kochamy. To nie jest pierwszy piesek w naszym domu. Wcześniej mieliśmy małą suczkę Korę - też znajdę - udało jej się dożyć z nami 15 lat.

Posted

kardamonka napisał(a):
Ja również do zobaczenia!
A zapomniałam zapytać ile kosztuje u państwa adpocja, ile pieniędzy mam ze sobą zabrać?

Pieniędzy nie zabieraj. Schronisko przyjmuje darowiznę w postaci karmy, z paragonem na min. 30zł. Pan Marek mówił wczoraj, że czasami brakuje im karmy dla szczeniąt, potrzebujemy też karmy Light dla Grubej Kaśki, Balbiny z naszego wątku, wybór należy do Ciebie jaką karmę kupisz, musisz mieć tylko paragon.

Posted

Witam
Jestem z Dąbrowy, zadzwonilam do Pani ktora ma adoptowac sunie, ale dowiedzialam sie, ze decyzja jak gdyby juz zapadła :)
Bardzo sie ciesze, ze juz jutro Coco bedzie w nowym domku.
Jezeli jednak pomimo wszystko potrzebujecie tej wizyty słuze pomocą.
Jestem pod telefonem 665-219-777 bo wysiadł mi komp w domu wiec nie wiem kiedy bede uchwytna na dogo.

Posted

widze że kardamonka to osoba doświadczona i z dużym entuzjazmem podchodzi do sprawy adopcji bardzo szybka rejestracja i odzew na dogo to bardzo cieszy nas -dogomaniaków :loveu:
na przyszłośc mi jest łatwiej sprawdzac potencjalne domki w północnej części Łodzi: bałuty śródmieście ew polesie :) blisko mam do Zgierza :)
powodzenia!!!

p.s.
dziewczyny robicie świetne zdjęcia!!!