Romka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Nie może uwierzyć własnemu szczęściu i wszystko ją cieszy! Quote
Romka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Cały czas myślę o tym jak takiego psiaka,który potrzebuje kontaktu z człowiekiem mógł ktoś zostawić jak coś niepotrzebnego i przywiązać do drzewa! Quote
Figafiga Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 A są takie ludziska :-( zostawiają na pastwę losu, wyrzucają z jadącego samochodu, żeby tylko pies ich nie gonił, to smutne, ale prawdziwe Quote
Romka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ale przywiązując ją do drzewa musiał spojrzeć jej w oczy,co za człowiek!:mad: Quote
Basia i Barni Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Buba spokojnie potrafi zostawac sama, pzrewaznie idzie na swoje legowisko , a po powrocie istne szalenstwo ,ze juz jestem :tak: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='mamanabank']Już jestem. Zszokowała nas dzisiaj wiadomość, ze Buba może mieć nużycę. Jeśli wiecie coś na temat tego choróbska to piszcie, tylko konkrety, jakie objawy, jak to leczyć, czy jest zaraźliwe? Buba jest już u Basi. Bardzo proszę, jeśli Buba ma nużycę, to jest wątek wyleczonego niekonwencjonalną i niezbyt drogą metodą leczenia nużycy psiaka: http://www.dogomania.pl/forum/f85/duzy-lysy-zupelnie-jak-slonik-bandi-znalazl-dom-u-p-ryszarda-81936/index329.html. Można też napisać w tej sprawie do Rwpb ( Pana Ryszarda) który ratował psiaka. Buba jest pięknym, dorodnym labkiem. Pozdrawiam serdecznie, Bubę i Was, Dziewczyny ! :loveu::loveu: Quote
mamanabank Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Nie wiem jak to się stało ale Buba na nowych zdjęciach wygląda na młodszą, już nie wygląda jak osowiała babunia. Cycory ma odjazdowe. Ciekawa jestem, co powie jutro weterynarz... Quote
Figafiga Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Bo jest szczęśliwa i co za tym idzie piękniejsza i młodsza duchem ;-) Quote
Romka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Tak Bubunia śmieje się i pięknie wygląda! Quote
Basia i Barni Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Wrocilam z Buba , wiec tak Pan weterynarz pierwsze co zauwazyl to ogromny spokoj naszej czarnej damy , nie robila nic, ulegla totalnie, na plecy mam sie polozyc ? Siup i Buba lezy , przy wyciaganiu szwow po sterylce lezala spokojnie i machala ogonkiem Kolejna sprawa to uszy totalnie zasyfione , nabrzmiale , gorace, zrobiony zostal wymaz , kolejna sprawa jej czarne sutki, okropny lupiez , swedzenie , tusza , wygryzanie lap moze byc zwiazane z problemami hormonalnymi , zostala pobrana krew na zbadanie poziomu tarczycy . Jezeli chodzi o skore to Wet nie widzi koniecznosci robienia zeskrobin , Buba wg niego moze byc z innym psem w domu A teraz Buba idzie do kapieli :diabloti: Quote
Romka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 O Boże co za ulga ,że Bubcia nie ma nużycy!Mam nadzieję,że pozostałe dolegliwości tez nie będę poważne i będziesz cieszyć się Bubcią bezproblemowo!Napisz jak zniosła kąpiel oraz jak przywitała ją męska część Twojej psiej populacji!Tak się cieszę! Quote
Basia i Barni Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Buba to kapieli nie lubi ,ale zniosla to z godnoscia i uciekal spod prysznica prosto do mojego lozka :placz:a dopiero co zmienilam wczoraj posciel :angryy:;) Teraz owinieta i pachnaca z przycietym wzorcowo i wystawowo ogonkiem zajada wedzone uszko :loveu: Quote
jamal Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Bardzo miło, że Pan, który ma po nią przyjechac zadzwonił do schroniska. o to chyba o mnie Pan ,ktory po nia przyjechał trochę musiał na nas czekać,przepraszamy zawiodła opieka do dzieci!Pan ocenił także ,że mała jest zorientowana na człowieka zwierzęta mniej ja interesują!Buba wskoczyła do samochodu jakby jeżdziła nim od zawsze i pojechała do domku! o i tu też Tylko dlaczego pan? Buba vel Bunia jest super. cieszę się że jako Fundacja mogliśmy jej pomóc Quote
Figafiga Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 a dlatego Pan, bo my kulturalne kobietki jesteśmy..Jamal jest na zdjęciu z Bubą, które wczesniej wkleiłam :evil_lol: Pozdrawiamy serdecznie Quote
Figafiga Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 w tych czasach to najlepiej samemu wiedzieć jaka choroba i jakie leki, a do lekarza po receptę!!! ja miałam tak z ginekologiem Quote
mamanabank Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Witaj Jamal :loveu: Pani P. mówiła, że Buba nie ma nużycy i nie zaraża. Druga Pani mówiła, że ma, dużo stresu mnie to kosztowało :razz: i Basię jak sądzę też. Quote
jamal Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 W związku z tym, że ogłoszenia psiaków pod opieką Fundacji są w wielu miejscach, aktualizacja wątków jest dość praco i czasochłonna. Wiem że to może być dla Was pewne utrudnienie ale zapraszam na wątek Buby na forum Fundacji - tam relacje są wstawiane na bieżąco, a dzieje się wiele. Forum Fundacji Pomocy Labradorom PRIMA :: Zobacz temat - Buba suka czarna 8 lat - to jest wątek Buby Quote
Romka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Witaj Jamal !Wszyscy sie cieszymy!A teraz to ja chciałabym dużo zdjęć Bubci!Da się zrobić?Piszcie proszę na bieżąco o zdrowiu psiaka! Quote
jamal Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 będzie wszystko, ale zlaeży wszystko jak DT czasowo wyrobi. Aktualne info i najszybciej pojawia się na forum Fundacji, w pozostałych miejscach mogą być opóźnienia, ale chyba wybaczycie? Buba poszła dziś na randkę Quote
Basia i Barni Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Realcja z spaceru, pieszczoty , biegi , i kilka portrecikow . Quote
mamanabank Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Ależ to jest kochana suczeńka :loveu: I jaka szczęśliwa! Quote
Romka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 BOŻE ,NIE TEN SAM PIES!NIe ma to jak udana randka!:evil_lol:Widzę 2 starających i do tego młodszych!:cool3:Ona jest szczęśliwa !Tak sie cieszę!Twoje psy Basiu widzę ,że zaakceptowały ją bezproblemowo!:multi: Quote
oska1983 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Jaka mordeczka kochana, taka uśmiechnięta i radosna. Quote
Basia i Barni Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Milosci to tam nie ma ,ale dogaduja sie ,bo ona kocha tylko mnie :evil_lol: Quote
Recommended Posts