Romka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Bubuniu,ty prawie juz w domu,będę w sobotę,żeby cię pożegnać! Quote
mamanabank Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Przypominam, że Buba jedzie do DT, czyli ten docelowy nadal poszukiwany, ale fakt, w schronisku już nie będzie mieszkała, kochana Buba. Quote
Romka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Zawsze tak piszę jak to nie schronisko i w głębi duszy uważam,że nawet jak to DT to już bliżej niz dalej do DS! Quote
Figafiga Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 ale dobrze, że się wzięłysmy dziewczyny za to...oczywiście ja tylko robię zdjęcia...ale Wy...tyle psów znalazło DS czy DT, a tak tkwiłyby w boksach... Quote
mamanabank Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Ff, Ty nie pomniejszaj swoich zasług, bo Cię jużakami poszczuję :mad: Quote
Figafiga Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ok...juz się boję....a ja Cię moim pitbullem grenlandzkim :eviltong: którego mam nadzieję doprowadzisz do porządku i mi pokażesz jak ją doprowadzać....ciekawe czy da się bez nerwów Negry wyczesać jej łapki... Quote
Basia i Barni Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 jutro Bubusia bedzie u mnie :loveu: Quote
oska1983 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 :multi: fajnie że wyjażdża ze schroniska Quote
mamanabank Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Widziałam dzisiaj Bubunię, poszłam do niej zobaczyć jak się miewa po sterylce, wygląda normalnie, tylko smutniejsza dzisiaj była, nie wiem, czy z powodu zabiegu, czy dlatego, że spędzała trochę więcej czasu z ludźmi w lecznicy, a teraz znowu boks. Nie nosi kołnierza i nawet nie widać, że była sterylizowana. No to do jutra. Bardzo miło, że Pan, który ma po nią przyjechac zadzwonił do schroniska. Buba czeka :loveu: Quote
Figafiga Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 jeszcze trochę i........nowe życie dla Buby Quote
Romka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 FIGUŚ ale się szybko postarałaś:lol:Mamienabank wysiadł internet więc powiem ,że Bubulina opuściła dziś schronisko kręcą z radości tłustą dupką!Boże jak ona sie cieszyła nigdy jej takiej nie widziałam!Podbiegała do nas wszystkich jakby chciala opowiedziec,że juz wyjeżdza!Pan ,ktory po nia przyjechał trochę musiał na nas czekać,przepraszamy zawiodła opieka do dzieci!Pan ocenił także ,że mała jest zorientowana na człowieka zwierzęta mniej ja interesują!Buba wskoczyła do samochodu jakby jeżdziła nim od zawsze i pojechała do domku!Resztę napisze Mamanabank!Powodzenia Bubuniu! Quote
mamanabank Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Już jestem. Zszokowała nas dzisiaj wiadomość, ze Buba może mieć nużycę. Jeśli wiecie coś na temat tego choróbska to piszcie, tylko konkrety, jakie objawy, jak to leczyć, czy jest zaraźliwe? Buba jest już u Basi. Quote
Figafiga Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Nużyca • Weterynaria/Veterinary medicine • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych. na tym forum też przesiaduję, bo uwielbiam ttb, a ten topic jest o nużycy ta sunia też ma nużycę i wyleczona http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=71&t=2431&hilit=mamba Quote
Basia i Barni Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Moje psy sa u mamy ,bo nic o Bubie nie wiemy , w poniedzialek idzie na zeskrobiny . Quote
Figafiga Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Jak ślicznie wygląda...dopiero co w boksie błagała o uwagę :p dziękujemy Quote
mamanabank Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 No właśnie, nie wiadomo. Jedna pani weterynarz przekazała dzisiaj rano, że MA, a druga po kolejnej rozmowie wieczorem, że MIAŁA, jest wyleczona i nie zaraża. Zeskrobiny to najlepszy pomysł. Basia, jeśli możemy jakoś pomóc to pisz. Quote
Romka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Basiu,podobnie jak Mamanabank jestem zaskoczona!W schronisku nic o tym nie wiedzieli!Napisz jak reaguje Buba czy ma to samo imię czy cieszy się z nowego miejsca? Quote
Basia i Barni Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Dziewczyny czuje sie wykorzystana, molestowana, musialabym urodzic sie osmiornica ,zeby ja zadowolic :loveu:ciagle domaga sie pieszczot , ogolnie jest idealna :razz: A co do skory to sie zmartwilam ,bo mamie wrzucilam na leb dwa psy :placz: Najwazniejszy bedzie dla mnie wynik zeskrobic i co dalej z Bubcia, nie chce jej oddawac ,bo jest cudna :oops: Quote
Romka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Basiu,zadzwoń do p.doktor i do schroniska i zapytaj sama o problem będziesz wiedziała u żródła!Schronisko potwierdziło pierwotna diagnozę(świerzb wyleczony),która teraz się zmieniła jak widzę! Quote
Romka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Jestem ciekawa czy zachowuje czystość w domu?I jak zniosła kąpiel? Quote
Basia i Barni Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='Romka']Jestem ciekawa czy zachowuje czystość w domu?I jak zniosła kąpiel? Czy mi sie to sni ? :confused: Jezeli chodzi o podroz urodzila sie w aucie , zadnych problemow . Czystosc , hmm w domu poki co nic nie zrobila ,ale bez obaw pozbieramy ,choc na dworze tez cos skapo jezeli chodzi o wyproznianie . Kapac bedziemy po zmianie szwow , narazie smierdzi jak skunks :cool3: Quote
mamanabank Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Widzieć ją na takim posłanku to miód na serce, mam nadzieję, że jest zdrowa i wszystko skończy się dobrze. Rzeczywiście zadzwoń śmiało, bo może cały ten alarm wziął się z nieporozumienia. Udało Ci się dotrzeć z nią dzisiaj do weterynarza, czy wizyta w poniedziałek? Quote
Basia i Barni Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Bylam a,le juz zamkniete , wiec wizyta w poniedzialek ,chyba ,ze jutro maja otwarte idziemy z Bubcia spac - dobranoc :p Quote
Basia i Barni Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Buba to ten nocy nie dala pospac , wiercila, drapala sie , lizala , mlaskala , takze moze ze dwie godziny pospalam :( Na spacerku juz dawno byla zrobila koopke i siku , pochodzilismy z pol godziny - dala rade. Gdy widzi innego psa to chce leciec sie przywitac ,ale nawolana przeze mnie wraca ;) JAk poczuje jakis zapach w trawie to tak smiesznie pochrumkuje :eviltong: Quote
Recommended Posts