Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DT został DS

BUBA jest suczką straszliwie skrzywdzoną przez ludzi, jej wzrok jej postawa
mówią o tym, jak bardzo cierpi i błaga nie tylko o to, żeby zabrał ją ktoś z
tego okropnego miejsca, jakim jest schronisko, ale pokochał, pogłaskał po łepetynie, okazał zainteresowanie. ONA ŻEBRZE O MIŁOŚĆ CZŁOWIEKA - spójrzcie tylko
na zdjęcia! Buba jest już starsza, ma 8 lat, a na wsi taki pies jest już nie
potrzebny. Młoda Buba prawdopodobnie pilnowała domu, rodziła szczenięta i
nigdy nikt właściwie nie opiekował się nią, miała świerzb i nie miała sierści
na całym grzbiecie. W podziękowaniu za jej pracę właściciel przywiązał ją
sznurkiem do drzewa w lesie... i tak znalazł ją ktoś litościwy i przywiózł do
lekarza schroniskowego gdzie leczona była przez 1,5 miesiąca. Teoretycznie
Buba ma teraz lepiej niż w domu, dostaje jeść, nikt jej nie przywiązuje
sznurkiem, a głęboka rana po wrzynającym się sznurku zagoiła się. Jednak nie
zagoiło się serce Buby!
BUBA PILNIE POTRZEBUJE DOMU JEST ZREZYGNOWANA!

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak,nie możemy się doczekać!Dziś z Mamanabank byłyśmy w schronisku i mała poznała nas i przyszła po głaski.Wydawała mi się mniej smutna ale mówiłyśmy do niej dużo,a Zadra chciała być pierwsza i wchodziła jej na głowę ,zeby być biżej nas!

Posted

Do domu poleciał też wczoraj mix czarnego labradora, młody, silny i radosny pies, dom bardzo dobry, gdyby nie nasza obecność pewnie by został... a tak, miałam okazję go widzieć podczas wieczornego spaceru, bo osobiście przyszedł oddać mi obrożę i smycz, dostał już swoje, nowiutkie. Zdjęcia wkrótce.

Posted

No właśnie, ku mojemu zaskoczeniu, spotkałyśmy wczoraj Bubę w schronisku. Straszne było zamieszanie, więc nie zdążyłam się nią zająć, ale pytałam, co z tą sterylizacją, będzie, po niedzieli. Byłam u niej, pogadałam z nią trochę. Była trochę zaniepokojona tłumem w schronisku i na wszelki wypadek nie siedziała przy kracie, ale do nas podchodziła jak zwykle, z nadzieją.

Posted

Była bardzo przejęta zamieszaniem w schronisku, cztery psy wyszły na wolność, a ona siedziała tak na wszelki wypadek na środku boksu, a jak do niej podchodziłyśmy to szybciutko podbiegała, taka szczęśliwa, ło jezu :placz: ale już nie długo, już niedługo!

Posted

Oki będę truc wśród znajomych, Wszyscy się zachwycają moją Larką to niech się zachwycą Bubą - prawie identyczna jest (prawde mówiąc imię okropne jej daliście). Na alegratkę mogę ją wrzucić. No i jeszcze pomysle gdzie tylko to juz jutro bo do roboty lecę na 2 zmiane:/ więc pozno wroce. No to co z sunią??:D

Posted

Imię ma świetne i proszę bez żadnych okropnych mi tu:mad: ja jestem od nadawania imion...dla jednego jest ok dla drugiego nie...przyszły właściciel sobie zmieni:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: ogłaszać,a nie pisać o imionach!!!Buba kochana won do domu