mamanabank Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 DT został DS BUBA jest suczką straszliwie skrzywdzoną przez ludzi, jej wzrok jej postawa mówią o tym, jak bardzo cierpi i błaga nie tylko o to, żeby zabrał ją ktoś z tego okropnego miejsca, jakim jest schronisko, ale pokochał, pogłaskał po łepetynie, okazał zainteresowanie. ONA ŻEBRZE O MIŁOŚĆ CZŁOWIEKA - spójrzcie tylko na zdjęcia! Buba jest już starsza, ma 8 lat, a na wsi taki pies jest już nie potrzebny. Młoda Buba prawdopodobnie pilnowała domu, rodziła szczenięta i nigdy nikt właściwie nie opiekował się nią, miała świerzb i nie miała sierści na całym grzbiecie. W podziękowaniu za jej pracę właściciel przywiązał ją sznurkiem do drzewa w lesie... i tak znalazł ją ktoś litościwy i przywiózł do lekarza schroniskowego gdzie leczona była przez 1,5 miesiąca. Teoretycznie Buba ma teraz lepiej niż w domu, dostaje jeść, nikt jej nie przywiązuje sznurkiem, a głęboka rana po wrzynającym się sznurku zagoiła się. Jednak nie zagoiło się serce Buby! BUBA PILNIE POTRZEBUJE DOMU JEST ZREZYGNOWANA! __________________ Quote
oska1983 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Może napiszcie do fundacji dla labradorów Prima. Labradory są teraz modne to może jakieogłoszenia w gratce by pomogły. Śliczna sunia. Quote
mamanabank Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Dzięki, jesteśmy w kontakcie z Fundacją. allegro Buby Labrador do adopcji (805069306) - Aukcje internetowe Allegro i fundacyjny plakat Quote
Basia i Barni Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Jestem na watku ten pieknej dziewczyny :loveu: Quote
mamanabank Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Witaj kochana! Buba czeka na spotkanie z Tobą! Quote
Romka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Tak,nie możemy się doczekać!Dziś z Mamanabank byłyśmy w schronisku i mała poznała nas i przyszła po głaski.Wydawała mi się mniej smutna ale mówiłyśmy do niej dużo,a Zadra chciała być pierwsza i wchodziła jej na głowę ,zeby być biżej nas! Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Do domu poleciał też wczoraj mix czarnego labradora, młody, silny i radosny pies, dom bardzo dobry, gdyby nie nasza obecność pewnie by został... a tak, miałam okazję go widzieć podczas wieczornego spaceru, bo osobiście przyszedł oddać mi obrożę i smycz, dostał już swoje, nowiutkie. Zdjęcia wkrótce. Quote
Basia i Barni Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Czekamy na Bubcie , daj znac jak sterylizacje przeszla ? ;) Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 No właśnie, ku mojemu zaskoczeniu, spotkałyśmy wczoraj Bubę w schronisku. Straszne było zamieszanie, więc nie zdążyłam się nią zająć, ale pytałam, co z tą sterylizacją, będzie, po niedzieli. Byłam u niej, pogadałam z nią trochę. Była trochę zaniepokojona tłumem w schronisku i na wszelki wypadek nie siedziała przy kracie, ale do nas podchodziła jak zwykle, z nadzieją. Quote
Basia i Barni Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Nawet nie mow , wyobrazam sobie jak wodzila oczami z nadzieja ,ze moze tym razem sie uda isc do domu :-( Quote
mamanabank Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Była bardzo przejęta zamieszaniem w schronisku, cztery psy wyszły na wolność, a ona siedziała tak na wszelki wypadek na środku boksu, a jak do niej podchodziłyśmy to szybciutko podbiegała, taka szczęśliwa, ło jezu :placz: ale już nie długo, już niedługo! Quote
oska1983 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 a to cos się szykuje dla suczki?:) powiedzcie że tak Quote
Figafiga Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 trzeba mieć nadzieję, że Bubunia znajdzie domek, że ktos pokocha wyeksploatowaną mix labradorkę:-( do góry niunia:multi: Quote
Basia i Barni Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Oj pokocha pokocha , ale poki co zmienimy jej noclegi :loveu: Quote
mamanabank Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Mamy podwójne allegro Buby, jedno ja zrobiłam a drugie Laura. No i bardzo dobrze. Musimy tylko ustalić kto będzie odnawiał. Quote
oska1983 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 A czy dobrze zrozumiałam ze suczka ma isc pod opiekę fundacji, tzn zmienic lokum? Sama ma labka więc się tak upierdliwie wypytuje, bo mi jej tak strasznie żal. Quote
mamanabank Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 powiem Ci jak obiecasz, że pomożesz nam ogłaszać sunię i szukać dla niej najlepszego domu na świecie :evil_lol: Quote
oska1983 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Oki będę truc wśród znajomych, Wszyscy się zachwycają moją Larką to niech się zachwycą Bubą - prawie identyczna jest (prawde mówiąc imię okropne jej daliście). Na alegratkę mogę ją wrzucić. No i jeszcze pomysle gdzie tylko to juz jutro bo do roboty lecę na 2 zmiane:/ więc pozno wroce. No to co z sunią??:D Quote
mamanabank Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 E tam, okropne, jakbyś na nią spojrzała to byś wiedziała, ze ona jest Buba i koniec :evil_lol: BUBA jedzie do Fundacji :multi: już niedługo, odliczamy dni... Quote
Figafiga Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Imię ma świetne i proszę bez żadnych okropnych mi tu:mad: ja jestem od nadawania imion...dla jednego jest ok dla drugiego nie...przyszły właściciel sobie zmieni:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: ogłaszać,a nie pisać o imionach!!!Buba kochana won do domu Quote
Basia i Barni Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Czy mozemy uzyc zdjec buby do banerow z Fundacji ? Quote
mamanabank Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 BUBY nie było dzisiaj w schronisku, pojechała na sterylizację, cieszę się, chociaż trochę mi je brakowało... Quote
Romka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Ale już wróciła do boksu po zabiegu sterylizacji i czuje się dobrze!Jeszcze tylko 2 dni i będzie w swoim domku!Czekamy z niecierpliwością na sobotę! Quote
Recommended Posts