Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dużo szczęścia, Pieprzu! Mam nadzieję, że po pierwszym dniu, kolejne też przebiegną bez większych problemów. I oczywiście, jak zawsze po adopcji, czekamy na zdjęcia z nowej kanapy....

• 2 weeks later...
  • Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

znalazłam jednak jego wątek :-) więc wklejam jeszcze raz:
Pieprz jest tak cudownym psem, że nie ma osoby, która by się w nim nie zakochała. Jest super przyjacielskim jamnikiem, uwielbia dzieci, do każdego ciągnie, merda ogonem, cieszy się - zupełne przecwieństwo Wanilki - mojej drugiej jamnicy (co mnie zresztą cieszy). Zachowuje się bardzo dobrze, dużo rozumie, jest posłuszny - jak nie jamnik Kupiłam mu dziś kaganiec, a raczej tubę materiałową, bo Pieprzyk ma jedną wadę - jest odkurzaczem. Niestety na podwórku ludzie wyrzucają
przeróżne rzeczy, a on wchłania wszystko jak popadnie. Byłam z nim niedawno na spacerze w kagańcu, złościł się trochę, ale szybko mu przeszło Ze spraw formalnych - bylam u weterynarza, w tym tygodniu jeszcze prześlę papiery do weterynarza schroniskowego. Pieprz miał cały czas bardzo silne rozwolnienie, w ogóle nie przybywał na wadze. W zeszły piątek byłam na 1 wizycie, dostał 3 zastrzyki, aurizon do uszu, szwów nie trzeba mu zdejmować - ponoć są samowchłanialne. Wczoraj byłam ponownie na wizycie, dostał znowu zastrzyk z antybiotykiem oraz nifuroksazyd, który zdziałał cuda od momentu podania. Od wczoraj Pieprz normalnie się wypróżnia, więc są szanse że nie ma przewlekłej choroby jelit. Piesek ma apetyt, je cały czas ryż rozgotowany z kurczakiem i marchewką 2 razy dziennie, ma energię, z Wanilką już coraz lepiej się dogadują (to Wańka go ustawia, on jest ugodowy). Założyłam bloga o Wanilce i Pieprzu - jak go tylko uzupełnię to prześlę linka.
Pozdrawiamy serdecznie z Pieprzem(on już spod kołdry, w którą się szczelnie zakręcił )

• 3 weeks later...
Posted

Kochani opiekunowie Atosika(Pieprzyka)wczoraj p.doktor z lecznicy zajmujacj sie schroniskiem przypomniała mi o jakimś zaświadczeniu lekarskim naszego Pieprzyka ,które mieliscie dostarczyc po zakończeniu leczenia jamniczka!Pani doktor czeka na to zaswiadczenie!Dokument jest potrzebny aby dokumentacja była pełna!WAŻNE!

Posted

ahhh!!! Przez całe zamieszanie zupełnie wypadło nam to z głowy! Dokumenty są wystawione przez weterynarza, dziś - najpóźniej jutro zostaną wysłane faksem do lecznicy. Jest tylko jeden problem - właśnie zauważyłam że nie ma nr faksu na pieczątce. Byłabym wdzięczna za podanie - chyba że to ten sam co numer stacjonarny. Pozdrawiamy!

Posted

A jeszcze słów kilka o Pieprzu :-) Z Pieprza wyszedł dabełek jamniczy ;-) Jest nadal przekochanym pieseczkiem, z Wanilią się uwielbiają - godzinami mogą się bawić, śpi w łózku (choć musimy stanowczo oduczyć psów tego ;-) ), przytył i nie wystają już mu w ogóle kości. Każdy kto go widzi, zachwyca się nim, bo jest przeuroczy. Ma tylko traumę związaną z mężczyznami i na widok panów w wieku ok 40-50 zaczyna się rzucać, wściekać, aż chrypnie ze złości. Podobnie z psami.. większości nie toleruje. Nie spuszczamy go jednak ze smyczy, ma zawsze założoną tubę materiałową na pyszczku i dzięki temu nie sprawia problemu. Ewidentnie ma problem z agresją terytorialną, ale powoli staramy się go przekonać do tego, że nic mu nie zagraża. Poza tym, jest łamaczem serc kobiecych - psich i ludzkich; nie ma takiej, która oprze się jego wdziękowi :-)
Serdecznie i świątecznie pozdrawiamy wszystkich wolontariuszy ze schroniska w Łowiczu oraz ściskamy ciepło wszystkie pieseczki
Ania, Paweł, Wanilia i Pieprz :-)

ps. zdjęcia niebawem prześlę :-)

Posted

trist_ana napisał(a):
ahhh!!! Przez całe zamieszanie zupełnie wypadło nam to z głowy! Dokumenty są wystawione przez weterynarza, dziś - najpóźniej jutro zostaną wysłane faksem do lecznicy. Jest tylko jeden problem - właśnie zauważyłam że nie ma nr faksu na pieczątce. Byłabym wdzięczna za podanie - chyba że to ten sam co numer stacjonarny. Pozdrawiamy!

sama zadzwonię i dowiem się jaki jest numer faksu ;)

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

@Ania
[FONT=Arial]Witaj,[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial](...)[/FONT]
[FONT=Arial]Pieprzyk jest przewspaniałym, przekochanym psem. Lepszego nie mogliśmy sobie wymarzyć ;-) Jest małym łakomczuchem i troszkę nabrał ciałka, ale chyba po prostu teraz NORMALNIE wygląda :)[/FONT]
[FONT=Arial]Załączam Ci zdjęcia, które mówią same za siebie :-) Będę wdzięczna, jeśli umieścisz je na forum.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiamy ciepło i słonecznie,[/FONT]
[FONT=Arial]Ania, Pieprzyk i Wanilka :-)[/FONT]