pekatrine Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Niuńka ma około 3 lat. Została znaleziona, więc niestety nic o niej nie wiadomo. Naprawde nie rozumiem jak ktoś mógł porzucić taką słodką psinę :shake: No same zobaczcie jak ona reaguje na ludzi, a widziała mnie (osobę filmujacą) pierwszy raz. View My Video Suczka przebywa we wrocławskim schronisku w boksie 37. Jest kochana i słodka, nie pojmuję czemu nie śpi na fotelu tylko siedzi za kratami :-( Quote
pekatrine Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Prosiłabym o pomoc z allegro, bo nie potrafię robić takich ładnych ogłoszeń jak niektóre tu dziewczyny :-) Quote
Goś Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Zrobię allegro, tylko napisz może coś więcej o sunii. Podaj mi też proszę namiary do siebie (żebym mogła jakiś kontakt umieścić na ogłoszeniu). Powiedz też kiedy mija okres kwarantanny, bo skoro sunia została znaleziona, to jeszcze czeka na właściciela, tak? I spróbuj dogadać ew sterylkę. Jeśli się nie uda, to ja w ogłoszeniu i tak napiszę, że ona jest wysterylizowana, bo inaczej jest spora szansa, że połasi się na nią jakiś pseudo. Quote
pekatrine Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Mała już od dłuższego czasu jest w schronie, więc jest już po kwarantannie. Zobaczymy co da się zrobić ze sterylką. Postaram się wkrótce zabrać psinę na spacer, to może będę mogła coś więcej napisać. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 charakterologicznie - cud miod i orzeszki! sunia kochajaca ludzi ponad wszystko ,niestety zazdrosna raczej o inne zwierzeta. Quote
Asia & Ginger Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dziewczyny zajmować mi tą psinę, żeby nie wziął jej byle kto. 2 dni temu dzwonił do mnie Pan z Wrocka, niedawno pożegnali swoją wieloletnią przyjaciółkę spanielkę i chcieliby przygarnąć inne spanielkowe cudeńko. W sumie dzwonili w sprawie innej spanielki, ale tamtą sunię prawdopodobnie właściciel wyda za moimi plecami komuś innemu, więc podsunę im tą ślicznotkę. Pan się zgadza na wszystkie warunki. Ludzie na miejscu, jakby wszystko się udało, sunia mogłaby już jutro grzać doopkę w nowym domku. Tylko co ze sterylką? Przed adopcją? Czy po? :roll: Quote
pekatrine Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Byłoby super! Już przekazałam info Agnieszce (mam nadzieję, że nie obudziłam). Sterylka miała być wkrótce, ale jak domek fajny to może być i po adopcji, bo po co czekać :-) Quote
Asia & Ginger Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='pekatrine']Byłoby super! Już przekazałam info Agnieszce (mam nadzieję, że nie obudziłam). Sterylka miała być wkrótce, ale jak domek fajny to może być i po adopcji, bo po co czekać :-)[/QUOTE] Ok, to ja jutro dzwonię do tego Pana i niech jedzie po ślicznotkę. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. :kciuki: :kciuki: Quote
Goś Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 O kurcze, super by było!! TRZYMAM KCIUKI :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: ...Ale dobrze, że Ci dałam o niej znać ;) ... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ok, to ja dzwonię do schroniska. Sterylka jeszcze nie jest umówiona, więc pan bedzie musial ciachnac ja po adopcji.Za darmo u nas :loveu: ps. ale podajcie mi nazwisko Pana na pw. ;) Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Ok, to ja dzwonię do schroniska. Sterylka jeszcze nie jest umówiona, więc pan bedzie musial ciachnac ja po adopcji.Za darmo u nas :loveu: ps. ale podajcie mi nazwisko Pana na pw. ;)[/QUOTE] Już piszę PW. Pan już jedzie do schroniska, oby mu ją wydali. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Na bank wydadzą !!!! no to czekamy !!!! jak cos moj nr- 512 370 018 Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Na bank wydadzą !!!! no to czekamy !!!! jak cos moj nr- 512 370 018[/QUOTE] Widę, że zmieniłaś numer, a ja próbowałam się dodzwonić na stary. :lol: Quote
pekatrine Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Dajcie znać jak już będzie coś wiadomo :-) Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='pekatrine']Dajcie znać jak już będzie coś wiadomo :-)[/QUOTE] Prosiłam Pana, żeby zadzwonił do mnie, bo będę siedziała jak na szpilkach. W takim razie wszyscy czekamy na wieści. :kciuki: :kciuki: Quote
Goś Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Wooow o kurcze, ale akcja :multi: Aśka pisz, jak tylko będziesz miała jakieś wieści od tego Pana! :lol: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [B]pekatrine [/B]wyglada na to, ze Twoj pierwszy watek z marszu bedzie rownal sie- sukces ! :evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Pan był, widział sunię, ale mówi, że jest długowłosa, a on szuka spanielki krótkowłosej. :mdleje: Ale porozmawia jeszcze z żona i córką. :roll: Eh, dzisiaj robię jej Allegro, bo już zwątpiłam. :-( Quote
Agnieszka(Visenna) Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Nie rozumiem - są spaniele gładkowłose i długowłose? :crazyeye: Przecież ta sunia to typowy spaniel z okladek!! A moze on widzial nie ta suke co trzeba...? Jest tam jeszcze mieszanka spaniela, suka czarna podpalana z wlosem poldlugim. Quote
pekatrine Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Ooooj, co to za wybrzydzanie?! :crazyeye: Ale może nie wszystko stracone, może rodzinka pana przekona... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Wiesz Pekatrine, ja to chcialabym zeby ta suczka miala dom, ktory sie w niej zakocha, a nie wezmie ja na zasadzie "z braku laku dobry kit".. Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Nie rozumiem - są spaniele gładkowłose i długowłose? :crazyeye: Przecież ta sunia to typowy spaniel z okladek!! A moze on widzial nie ta suke co trzeba...? Jest tam jeszcze mieszanka spaniela, suka czarna podpalana z wlosem poldlugim.[/QUOTE] Spaniele ogólnie są psami z półdługim włosem, ale zdarzają się też łysolki, szczegolnie wśród złotych, jak moja psica (przed sterylką, bo teraz to futrzak) czy Frytka Gosi. Ale ta spanielka według mnie to jest jeszcze mało owłosiona. Tą sunię widział, boks 37. [quote name='Agnieszka(Visenna)']Wiesz Pekatrine, ja to chcialabym zeby ta suczka miala dom, ktory sie w niej zakocha, a nie wezmie ja na zasadzie "z braku laku dobry kit"..[/QUOTE] Dokładnie, dlatego ruszamy z ogłoszeniami. Wieczorem zrobię jej Allegro, tylko na kogo podać namiary? Na schronisko? Tylko kurczę, żeby jej byle kto nie wziął. :shake: Quote
pekatrine Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Wiesz Pekatrine, ja to chcialabym zeby ta suczka miala dom, ktory sie w niej zakocha, a nie wezmie ja na zasadzie "z braku laku dobry kit"..[/QUOTE] Oczywiście masz rację, ja też :) No to jedziemy z ogłoszeniami :-) Quote
Recommended Posts