Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

resuruss napisał(a):
Po kazdym kapaniu.....co tydzien....psy wygladaja jak mopy ,ale efekt jest - zobacz zdjecia Quanda na galerii.

I cały czas do następnej kąpieli chodzą takie "tłuste":eek: ?

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja naoliwiam małą na dwa dni przed kąpielą, potem kąpię , po kąpieli odżywka . Częściej używam olejku do skarpetek- one najbardziej narażone są na warunki panujące na dworze, dobrze, że u nas na osiedlu używają do posypywania chodników piasku a nie soli.No i nie wiem czy dobrze robię. Kesi fatalnie wygląda z tymi tłustymi kłakami:shake:
Zdjęcia w galerii są świetne, najpiękniej psy wyglądają świeżo po kąpieli:lol:. Ale na nich psiaki nie są chyba "naoliwione"?

Posted

sh_maniak napisał(a):
Zamuwiłas aby przywiesc huskym w prezencie :loveu: , no kochana ta nasza Madzia :cool3:

po tym jak sie dowiedzialam ile litrow szamponu zuzywasz do kapieli jednego sh to chyba bym sie nie odwazyla :evil_lol:

• 6 months later...
Posted

nomu napisał(a):
A ja mam takie pytanie. Mojemu pieskowi wyskoczyły takie jakieś "pryszcze" na grzbiecie. Co z nimi robić?

jeśli ropne - to wygnieść, oczyścić spirytusem i zostawić. Przyschnie i zniknie. Pod warunkiem, że są to zwykłe syfki, takie jak u ludzi :diabloti:

Posted

Chyba,że pryszcze są alergiczne. Nomu, musisz te pryszcze dokładnie opisać-jakie, gdzie, czy są wągry, kiedy się pryszcze pojawiły- nagusy często miewają pryszcze, pomaga regularne mycie, golenie,witamina A-ogólnie każdy ma swoje sposoby. Może być też podrażnione zapalenie mieszków włosowych, a wtedy bardziej od wyciskania polecam Vagothyl miejscowo na waCIK i psikanie neomycyną- co zresztą i na ropne pryszcze pomaga. Poza tym przecieranie tonikiem bezalkoholowym do cery tłustej i peelingi-to na prawdziwe pryszcze.

Posted

Ania i Psy napisał(a):
Chyba,że pryszcze są alergiczne. Nomu, musisz te pryszcze dokładnie opisać-jakie, gdzie, czy są wągry, kiedy się pryszcze pojawiły- nagusy często miewają pryszcze, pomaga regularne mycie, golenie,witamina A-ogólnie każdy ma swoje sposoby. Może być też podrażnione zapalenie mieszków włosowych, a wtedy bardziej od wyciskania polecam Vagothyl miejscowo na waCIK i psikanie neomycyną- co zresztą i na ropne pryszcze pomaga. Poza tym przecieranie tonikiem bezalkoholowym do cery tłustej i peelingi-to na prawdziwe pryszcze.

Aniu , ale Vagothylem mozna poparzyc skore zwalaszcza teraz przy takiej pogodzie jaka mamy wiec lepiej z nim uwazac albo rozcienczyc !! ja mysle ze dobry jes baneocin wspomniany wczesniej , clotrimazolum , homeoplasmine , szampon dr seidla z siarka i dziegciem , i manusan

Posted

Bartku,a czy ja pisałam,żeby nie ostrożnie? Przy zapaleniu mieszków biorę Vagotyl na czubek wacika do uszu i przykładam na sekundę do miejsca, gdzie zebrała się ropa. Nie zdażyło mi się spalić skóry, bo jej nie dotykam.

Posted

Ania i Psy napisał(a):
Bartku,a czy ja pisałam,żeby nie ostrożnie? Przy zapaleniu mieszków biorę Vagotyl na czubek wacika do uszu i przykładam na sekundę do miejsca, gdzie zebrała się ropa. Nie zdażyło mi się spalić skóry, bo jej nie dotykam.

Ty i ja to wiemy ... ale czy nomu wie ???

Posted

Te pryszcze są takie białe, coś jak u nas. Tylko jest ich nawet troche na samym grzbiecie, na wierzchu, po bokach wogole nie ma, a wągierki to ma ale takie malutkie i ich prawie nie widać bo ma ciemną skórke. Nie goliłam go. Ale byłam u weterynarza i powiedział że to może być od słońca, bo u nas strasznie mocno piekło.

A jeszce takie pytanie: tą witaminke A to sie wkrapla z jedzeniem??