Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za 7 tyg. Bede miala szczeniaczki do oddania po matce w typie dalamtynczyka
SUCZKA MA 6,5BROKU -PRZEZ TE WSZYSTKIE LATA ZAWSZE JA DOPILNOWALAM PODCZAS CIECZKI OD 1,5 ROKU MIESZKAM W DOMKU JED. I 2 MIESIACE TEMU PODJĘŁAM DECYZJE ZE STERYLKA BEDZIE - A ONA ZNALAZŁA GDZIES DZIURKĘ W SIATCE NA OGRODZIE I...
NIE BYLO JEJ 2,5 DNIA!!!!!MIMO ZE POJECHALAM DO WETERYNARZA NA ZASTRZYK NIC NIE DAŁO;(
WIEC DARUJCIE KOMENTARZY TYPU :NIEODPOWIEDZIALNA ITP. TYLKO POMÓŻCIE ZNALEZC DOM DLA MALEŃSTW!!!!
niestety tatus nieznany ;(

dla zainteresowanych prześle zdjęcia suni

jonatan08@tlen.pl

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JEZU;(((SERCE MI PEKNIE -JUZ MI SIE CISNA LZY!! CZYLI CO ZARAS BO OSZCZENIENIU MAM ZADZWONIĆ DO WETA ??ZEBY PRZYJECHAL I USPAL?

RÓWNIE DOBRZE W SCHRONISKACH TEZ MOGLI BY WSZYSTKIE PSY USPAC!
ALE TEGO NIE ROBIA ...TERAZ TO JUZ NIE WIEM ,PLAKAC MI SIE CHCE:placz:ZEBY SIE MARTWE URODZIŁY:placz: TO CHOCIAZ NIE BEDE MUSIALA PODEJMOWAC TEJ STRASZNEJ DECYZJI

WIEM ZE NIE UŚPIENIE ICH BĘDZIE SIE WIĄZAŁO Z ADOPCJA -DO KONCA NIE PRZEWIDZE MYSLI PRZYSZLEGO WLASCIELEI ALE ...TO USPIENIE TO TAKIE SMUTNE I BEZDUSZNE!

MATKO...CO JA MAM ZROBIC....;((

Posted

[quote name='DALMATYNKA0987']JEZU;(((SERCE MI PEKNIE -JUZ MI SIE CISNA LZY!! CZYLI CO ZARAS BO OSZCZENIENIU MAM ZADZWONIĆ DO WETA ??ZEBY PRZYJECHAL I USPAL?

RÓWNIE DOBRZE W SCHRONISKACH TEZ MOGLI BY WSZYSTKIE PSY USPAC!
ALE TEGO NIE ROBIA ...TERAZ TO JUZ NIE WIEM ,PLAKAC MI SIE CHCE:placz:ZEBY SIE MARTWE URODZIŁY:placz: TO CHOCIAZ NIE BEDE MUSIALA PODEJMOWAC TEJ STRASZNEJ DECYZJI

WIEM ZE NIE UŚPIENIE ICH BĘDZIE SIE WIĄZAŁO Z ADOPCJA -DO KONCA NIE PRZEWIDZE MYSLI PRZYSZLEGO WLASCIELEI ALE ...TO USPIENIE TO TAKIE SMUTNE I BEZDUSZNE!

MATKO...CO JA MAM ZROBIC....;((

Dokładnie tak jest,nie dasz rady monitorować wszystkich szczeniaków aż do ich naturalnej śmierci,chociaż nawet nie wiem jakbyś chciała.No,chyba,że wydasz je do rodziny np.A niestety wszystkie psy,które są w schronach,na ulicach,bezpańskie,bite,głodzone...były kiedyś fajnymi szczeniaczkami:-(.
Raz jeden jedyny w życiu uśpiłam psa,ale to była stara,bardzo chora sunia.Uśpienie jej było zakończeniem męczarni.
Rozum podpowiada mi,żebyś uśpiła maluchy,jednak serce mówi co innego:shake:.Jednak rozważ eutanazję maluchów:-(

Posted

Natychmiast sterylka aborcyjna - jechać do schronu i umówić na cito zabieg - albo do innego weta, który takie starylki robi - nie czekaj!!! Bezdomnych kundli mamy tu na pęczki - nie rozmnażaj biedy i nieszczęścia.

Posted

A i jeszcze jedno - gdyby Ci do głowy przyszło, że taki zabieg jest drogi i cię na niego nie stać, to pomyśl o tym ile wydasz na jedzenie i szczepienie miotu - i przeanalizuj sprawę. Bo lepiej wydać te parę groszy teraz niż potem pluć sobie w brodę. A poza tym nigdy nie masz gwarancji, że w przyszłym sezonie sucz Ci nie zwieje, albo jakiś kawaler do niej przez płot nie przylezie. STERYLIZUJ.

Posted

wiem ze macie racje -szczeniak ktory kosztuje grosze lub oddany gratis czesto przedstawia dla NIEKTORYCH ludzi mala wartosc ;( byl ,nia ma -trudno;(

ale na sterylke to za pozno bo ona za tydzien rodzi- wiec zostaje mi uspienie :placz: jednego jej zostawie bo pewnie bedzie cierpiec jak jej wszystkie zabiore
po za tym tego 1 moja mama wezmie;)

a zaras jak moja LETI wyjdzie z pologu itd. to ja wysterylizuje.

wiecie mieszkam od niedawna na wsi i jak widze ze sasiadki suka co ruja to miot :shake: wiekszosc do wody potem i koniec ach to jest okropnosc!!!!!!!

Posted

Sluchaj, wiem to od weta- na sterylké aborcyjná NIGDY nie jest za pózno. Wytlumaczyl mi ze to nic wiécej jak cesarka przed porodem. A i suka znosi to lepiej, bo dopiero po porodzie budzá sié jej instynkty macierzynskie.

Jesli zrobisz sterylké teraz, dla suki bédzie to korzystniejsze. No i nie musisz wtedy trzymac 1 szczeniaka. Sásiadki psy- tez zamów já na sterylki. Jak bédzie trzeba to sié pozbiera kase tutaj, byle sie zgodzila.

Posted

CZY MIALYSCIE TAKA SYTUACJE? NO BO WIECI PISAC LATWO ALE WYKONAC CIEZKO -TO TAKIE :placz::placz:

MOJA MAMA CHCE 1 PIESKA WIEC NIECH MOZE URODZI , W MOJEJ RODZINIE PSY SA OD ZAWSZE -ZADEN NIEGDY NIE BYL PORZUCONY!!!!!!!!! JEST CZLONKIEM RODZINY!MOJA MAMA MA SUNIE SCARLETT MA JUZ 13 LAT(NIEGDY NIE MIALA PIESKOW)-WIEC NIE OSZUKUJAC SIE ZOSTALO JEJ JUZ NIE DUZO ZYCIA ( SCHOROWANA JEST) WIEC SZCZENIAK BEDZIE MAMIE SPRAWIAL RADOSC (MA TEZ DOMEK JEDNORO.)
WIEC MOZE TA SERYLKE ODPUSZCZE !!!

Posted

Sluchaj, naprawdé suka moze nawet nie przezyc porodu. To ogromny stres i czasem sá komplikacjé, jesli szczeniaki sá duze np. Szczerze, wolalabym poddac jábezpiecznej sterylizacji teraz, niz narazac na poród.

A dla mamy znajdziemy psa tutaj- szczeniéta z domowego dt, wychuchane, odrobaczone, szczepione. od wyboru do koloru. nie musi nawet brac ze schroniska w ciemno.

Posted

dziewczyny mam tez inne pytanie jak cos to przeniescie go w odpowiednie miejsce
mianowicie HOTEL DLA PSÓW I KOTOW-CZY TO DOBRY POMYSŁ??

JAK PISALAM MAM 30 AR. OGROD DO TEGO KOCHAM ZWIERZAKI
TYLKO CZY NIE ZA DUZO TYCH HOTELI?>:-o
CZY WY OSOBISCIE ODDAJECIE PSY DO HOTELI??
JA POWIEM SZCZERZE ZE ZAWSZE JEZDZILAM Z PSEM
WIEC????????????

Posted

Dalmatynka, wszystkie suki które są wyciągane ze schronisk na dt, bądź te błakające się, w pierwszej kolejności idą na sterylkę lub sterylkę aborcyjną, nikt nie czeka aż młode się pojawią.

Dobra z Ciebie kobieta i liczę że podejmiesz właściwą decyzję, a szczeniaków na tym forum jest mnóstwo, do wyboru do koloru, dziewczyny pomogą znaleść odpowiedniego dla Twojej Mamy.:razz:

Posted

Dogomaniacki hotel- na wagé zlota i takich nie ma za wiele. Jest duzo hoteli na zarobek, ale one nie majá wartosci dla biednych bezdomnych psów- za wysokie ceny. To biznes a nie dobro psa jest tam najwazniejsze. Dla mnie odpada w przedbiegach, ktos kto na psach che sié dorabiac.

Najlepszy hotel dogomaniacki, u Murki:
http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/

Posted

No nie dokonca sie zagadzam z tym ze ktos kto zaklada hotel dla psow (za oplata) jest zaraz złym człowiekiem???

Sorry ale gdybym należała do 'bogaczy' to na pewno bym przygarniała psy ale nie należne !musze z czegos utrzymać rodzine (psa koty dziecko )wybralam to niz w prace za biurkiem!!!
Mam 1 psa i 2 koty i to jest moja odpowiedzialność do końca ich dni;)

a to ze chce założyć hotel i na tym zarobic to co w tym zlego????dzieki temu moge zaradzic kolejnemu pozuceniu 'bo wakacje tuz tuz a z psem nie ma co zrobic ' to chyba nie mozna tego potępiać mojego pomysłu -nie porzucenia

zycie kosztuje!!!

Posted

Poczytaj jakie ceny ma Murka. I ona tez z tego utrzymuje rodziné. To jest rodzinny hotel. Jest tani, ale nie zdziera, jak te po 450zl za psa za m-c. Nie mówié, zeby robic to za darmo, ale jakas równowaga powinna byc zachowana.

Posted

420 za m-c -to jeden z najtańszych hoteli kolo wroclawia jest taki co bierze do 70 zl za dobe!!!!

Ja bym chciała w zależności czy to zima 20 zl(ogrzewanie)czy lato 15 zl to chyba nie tak duzo??przeciez jak masz hotel to to jest dzialalnosc gospod. Musisz placis co miesiac zus nawet 800 zl
chyba ze dostaniesz dotacje na otwracxie firmy(tak bym wlasnie chiala) to przez pierwsze 2 lata płacisz 300 zl za m-c

ludzie jada czasami na 2 tyg za granice na wak. To koszt 210 zl za psa na 2 tyg w hotelu to az tak wiele?a ta MURKA TO ILE BIERZE? DLA ILU PSOW MA MIEJSCA?JAKIE WARUNKI?

Posted

Podalam link do hotelu Murki na poprzedniej stronie- wejdz a wszystko jest napisane w 1-szym poscie hotelu. Dla najbiedniejszych psów ma stawké 8-10zl za dzien.

15zl bierze hotel u jamora (450zl za m-c), jak na psy bezdomne to dla mnie drogo, ale jest jeden atut- on jest szkoleniowcem i psy socjalizuje. psa z problemami oddalabym tam, ale na zwyklego kundelka to drogo.

piszesz ze sá hotele za 70zl za dobe- jasne, dla wlascicieli psów, jesli wyjezdzajá na wakacje to nie jest problem zaplacic za krótki pobyt. psy bezdomne czésto siedzá w hotelach po kilka miesiécy, jak nie lat, wiéc nikt nie odda Ci psa za 450za m-c na dlugi pobyt.

mozesz poláczyc hotel dla klientów z kasá i dla bezdomniaków- z nizszá stawká.