KORONA Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 "Dokąd idą psy, jak odchodzą? No bo jeśli nie idą do nieba to przepraszam Cię, Panie Boże, Mnie tam także iść nie potrzeba. Ja poproszę na inny przystanek, tam gdzie merda stado ogonów. Zrezygnuję z anielskich chórów tudzież innych nagród nieboskłonu. W moim niebie będą miękkie sierści, nosy, łapy, ogony i kły. W moim niebie będę znowu głaskać moje wszystkie pożegnane psy..." Dla Negruli... Mojej wymarzonej dożycy, bez której Święta już nie są takie jak dawniej... Odeszła w pewną sierpniową noc... Quote
Moloska Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Bradzo mi przykro z powodu Twojej dożycy. Piekny wiersz,dziekuje. Quote
Hexi Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 "I niebo coraz jaśniejsze A zapach trawy jakiś słodszy I znów biegam wśród łąk Czekając na Ciebie w blasku niegasnących tęcz..." Ona tam na Ciebie czeka..... to tylko na chwile..... dzielna jestes Quote
jo-jo Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 ehh tak to już jest Negrutko biegaj razem z Kolumbkiem za tęczowym mostem Korona :calus: Quote
Agga Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Korona bardzo mi przykro. Negruś [`] "To tylko pies, tak mówisz tylko pies... a ja ci powiem, że pies często więcej jest niż człowiek on nie ma duszy mowisz... popatrz jeszcze raz psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej ona się huśta na ogonie a kiedy się pożegnać trzeba i psu czas iść do psiego nieba to niedaleko pies wyrusza przecież przy Tobie jest psie niebo z Tobą zostanie jego dusza." Quote
malagos Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Agga, śliczny wierszyk. Chyba go sobie przepiszę, bo tak często słyszę słowa "to tylko pies", po co sie o niego martwić, płakać po nim, nawet dbać i leczyć....."to tylko pies"........... Quote
Alicja Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 i psu czas iść do psiego nieba to niedaleko pies wyrusza przecież przy Tobie jest psie niebo z Tobą zostanie jego dusza."piękne :cry: Dla Negrusi ['][']['] KORONA dla mnie sierpień to też bardzo smutny miesiąc :calus: Quote
Mokka Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):piękne :cry: Dla Negrusi ['][']['] KORONA dla mnie sierpień to też bardzo smutny miesiąc :calus: I dla mnie, choć już ponad 5 lat minęło. Quote
Agga Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 malagos napisał(a):Agga, śliczny wierszyk. Chyba go sobie przepiszę, bo tak często słyszę słowa "to tylko pies", po co sie o niego martwić, płakać po nim, nawet dbać i leczyć....."to tylko pies"........... Dla mnie pies to nie tylko sam pies. Dla mnie to przyjaciel tak tak przyjaciel Taki który jest z nami na dobre i złe. Jest z nami krótko, ale ile mamy radości. Nie zamieniłabym na nic innego tych pięknych lat spędzonych z moją psicą. Quote
ewelinabuck Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Dla mnie pies to nie tylko pies , to czlonek rodziny, przyjaciel i obronca i zawsze jak ktos mowi zostaw go to tylko pies ja z obuzeniel przelamuje ten stereotyp i mowie ze pies to nawet wiecej niz czlowiej bo on przynajmiej wierny i w cierpieniu zostanie przy tobie [*] Quote
mrowka Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Negrulka [*] :-( ... Koronko :calus: :( Quote
DOMINIKA Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Jezuuu Korona kochanie!!!!! A ja NIC nie wiedzialam...jak to zobaczylam to :crazyeye: ale sobie pomyslalam ,ze to nie chodzi na pewno o Twoja Negrunie:placz: a jednak:placz: Negruniu(*) Koronko Trzymaj sie :calus: Quote
asher Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 (') Dla Negry. Której cząstka wciąż przecież żyje... A ona sama już śmiga gdzieś za tęczą. I czeka... Quote
KORONA Posted December 31, 2005 Author Posted December 31, 2005 asher napisał(a):(') Dla Negry. Której cząstka wciąż przecież żyje... A ona sama już śmiga gdzieś za tęczą. I czeka... To mnie cieszy... Wciąż doszukuje się jej w moich sukach... Szukam tego spojrzenia, dynamiki i temperamentu... Tej Negrowej nieśmiałości... Wciąż szukam. Wiem... Jestem pewna tego, że kiedyś urodzi mi sie szczenie podobne do niej... Bardzo na to liczę i nie chodzi mi o eksterier, choć był wybitny, ale przede wszystkim o ten wyraz... O ciepło jej oczu i mądrość spojrzenia. Kiedyś z właścicielką Hipogryfa (wnuk Negry, syn Flamenco) doszukiwałyśmy sie w nim podobieństwa do przodków... Pies spojrzał na Nas w tak specyficzny sposób, że obydwie w tym samym momencie powiedziełyśmy - Flamenco !! Czekam na dzień, kiedy będę mogła powiedzieć... Negra ! Zamieściłam ją tu nie dla wirtualnych zniczy, czy poklepywań po ramieniu... Choć to bardzo miłe z Waszej strony. Daje mi to coś czego nie potrafie określić, moze poczucie że nie jestem sama, że rozumiecie... Mam nadzieje, że nie odbierzecie źle, tego co napisałam. Chciałam żeby został po niej ślad... I choć to może naiwne... Żeby nie była anonimowa... Chciałam, aby wszyscy wiedzieli że pamiętam i kiedy za jakiś czas, ktoś zupełnie jej nie znający zajrzy tu... Pomyśli o niej... Ja będę wspominac ją zawsze... Zawsze będzie moim pierwszym wspaniałym dogiem, spełnieniem marzeń, powodem do dumy i rozkochania w rasie... Śpij kochana... Quote
Marta Chmielewska Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Koronko, bardzo mi przykro :sad: Mam nadzieję, że odnajdziesz ją kiedyś w innym psie :calus: Quote
sota36 Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Sliczne imie - "NEGRA" ! Kazdy, kto zaglada za TM wspomina i te psy, ktre osobiscie znal i te, ktorze wlasnie dopiero poznal w najtrudniejszym momencie zycia dla ich opiekunow, kiedy odeszly. Nienawidzialam TM - kiedy zyl Atos - nie zagladalam tu wcale, bo sie balam. Teraz odwiedzam most co dnia - nie wyobrazm sobie, zebym dzien mogla skonczyc bez wspomnienia o naszych Przyjaciolach! Quote
Lagunka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Monia, widzę,że to cały czas boli :( Jestem pewna, że duszę swojej pięknej Negry odnajdziesz w którymś z pokoleń Koronek :calus: Quote
malawaszka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 :-( i to już w sierpniu... ['] Piękna Negra odeszła z Koronkowego świata... Jestem pewna i z całego serca życzę Ci Monika, żebyś odnalazła w którymś z potonków Negrutki jej wcielenie... Quote
r_2005 Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='KORONA']Chciałam żeby został po niej ślad... I choć to może naiwne... Żeby nie była anonimowa... Chciałam, aby wszyscy wiedzieli że pamiętam i kiedy za jakiś czas, ktoś zupełnie jej nie znający zajrzy tu... Pomyśli o niej... I tak się stało. ['] Quote
anetta Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 O matko! :placz: brak mi slow... Dla Negruni...[']['] Quote
KORONA Posted January 13, 2006 Author Posted January 13, 2006 r_2005 napisał(a):I tak się stało. ['] Dziękuję... Dziękuję Wam Wszystkim... Quote
r_2005 Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 KORONA napisał(a):Dziękuję... Może to zabrzmi infantylnie, ale bądź silna. Quote
KORONA Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 Ogromnie się staram i myślę, ze jestem tak postrzegana... Ale czasem, w środku aż coś wyje... Bardzo często ją wspominam. Quote
r_2005 Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 KORONA napisał(a):Ogromnie się staram i myślę, ze jestem tak postrzegana... Ale czasem, w środku aż coś wyje... Bardzo często ją wspominam. Nie wiem kochana co Ci powiedzieć... Myśl o Niej... Ja też myślę... Quote
Recommended Posts