Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Dokąd idą psy, jak odchodzą?
No bo jeśli nie idą do nieba
to przepraszam Cię, Panie Boże,
Mnie tam także iść nie potrzeba.

Ja poproszę na inny przystanek,
tam gdzie merda stado ogonów.
Zrezygnuję z anielskich chórów
tudzież innych nagród nieboskłonu.

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać
moje wszystkie pożegnane psy..."

Dla Negruli... Mojej wymarzonej dożycy, bez której Święta już nie są takie jak dawniej...
Odeszła w pewną sierpniową noc...

Posted

"I niebo coraz jaśniejsze
A zapach trawy jakiś słodszy
I znów biegam wśród łąk
Czekając na Ciebie
w blasku niegasnących tęcz..."

Ona tam na Ciebie czeka..... to tylko na chwile.....
dzielna jestes

Posted

Korona bardzo mi przykro.
Negruś [`]
"To tylko pies, tak mówisz
tylko pies...
a ja ci powiem,
że pies często więcej jest niż
człowiek
on nie ma duszy mowisz...
popatrz jeszcze raz
psia dusza większa jest od psa
i kiedy się uśmiechasz do niej ona
się huśta na ogonie a
kiedy się pożegnać trzeba
i psu czas iść do psiego nieba
to niedaleko pies wyrusza
przecież przy Tobie jest psie niebo
z Tobą zostanie jego dusza."

Posted

Agga, śliczny wierszyk. Chyba go sobie przepiszę, bo tak często słyszę słowa "to tylko pies", po co sie o niego martwić, płakać po nim, nawet dbać i leczyć....."to tylko pies"...........

Posted

i psu czas iść do psiego nieba
to niedaleko pies wyrusza
przecież przy Tobie jest psie niebo
z Tobą zostanie jego dusza."
piękne :cry:

Dla Negrusi [']['][']

KORONA dla mnie sierpień to też bardzo smutny miesiąc :calus:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
piękne :cry:

Dla Negrusi [']['][']

KORONA dla mnie sierpień to też bardzo smutny miesiąc :calus:

I dla mnie, choć już ponad 5 lat minęło.

Posted

malagos napisał(a):
Agga, śliczny wierszyk. Chyba go sobie przepiszę, bo tak często słyszę słowa "to tylko pies", po co sie o niego martwić, płakać po nim, nawet dbać i leczyć....."to tylko pies"...........

Dla mnie pies to nie tylko sam pies. Dla mnie to przyjaciel tak tak przyjaciel Taki który jest z nami na dobre i złe. Jest z nami krótko, ale ile mamy radości. Nie zamieniłabym na nic innego tych pięknych lat spędzonych z moją psicą.

Posted

Dla mnie pies to nie tylko pies , to czlonek rodziny, przyjaciel i obronca i zawsze jak ktos mowi zostaw go to tylko pies ja z obuzeniel przelamuje ten stereotyp i mowie ze pies to nawet wiecej niz czlowiej bo on przynajmiej wierny i w cierpieniu zostanie przy tobie
[*]

Posted

Jezuuu Korona kochanie!!!!! A ja NIC nie wiedzialam...jak to zobaczylam to :crazyeye: ale sobie pomyslalam ,ze to nie chodzi na pewno o Twoja Negrunie:placz: a jednak:placz:

Negruniu(*)
Koronko Trzymaj sie :calus:

Posted

asher napisał(a):
(')
Dla Negry. Której cząstka wciąż przecież żyje... A ona sama już śmiga gdzieś za tęczą. I czeka...

To mnie cieszy... Wciąż doszukuje się jej w moich sukach... Szukam tego spojrzenia, dynamiki i temperamentu... Tej Negrowej nieśmiałości... Wciąż szukam. Wiem... Jestem pewna tego, że kiedyś urodzi mi sie szczenie podobne do niej... Bardzo na to liczę i nie chodzi mi o eksterier, choć był wybitny, ale przede wszystkim o ten wyraz... O ciepło jej oczu i mądrość spojrzenia.

Kiedyś z właścicielką Hipogryfa (wnuk Negry, syn Flamenco) doszukiwałyśmy sie w nim podobieństwa do przodków... Pies spojrzał na Nas w tak specyficzny sposób, że obydwie w tym samym momencie powiedziełyśmy - Flamenco !!

Czekam na dzień, kiedy będę mogła powiedzieć... Negra !

Zamieściłam ją tu nie dla wirtualnych zniczy, czy poklepywań po ramieniu... Choć to bardzo miłe z Waszej strony. Daje mi to coś czego nie potrafie określić, moze poczucie że nie jestem sama, że rozumiecie... Mam nadzieje, że nie odbierzecie źle, tego co napisałam.
Chciałam żeby został po niej ślad... I choć to może naiwne... Żeby nie była anonimowa... Chciałam, aby wszyscy wiedzieli że pamiętam i kiedy za jakiś czas, ktoś zupełnie jej nie znający zajrzy tu... Pomyśli o niej...
Ja będę wspominac ją zawsze... Zawsze będzie moim pierwszym wspaniałym dogiem, spełnieniem marzeń, powodem do dumy i rozkochania w rasie...

Śpij kochana...

Posted

Sliczne imie - "NEGRA" ! Kazdy, kto zaglada za TM wspomina i te psy, ktre osobiscie znal i te, ktorze wlasnie dopiero poznal w najtrudniejszym momencie zycia dla ich opiekunow, kiedy odeszly. Nienawidzialam TM - kiedy zyl Atos - nie zagladalam tu wcale, bo sie balam. Teraz odwiedzam most co dnia - nie wyobrazm sobie, zebym dzien mogla skonczyc bez wspomnienia o naszych Przyjaciolach!

Posted

:-( i to już w sierpniu... ['] Piękna Negra odeszła z Koronkowego świata...

Jestem pewna i z całego serca życzę Ci Monika, żebyś odnalazła w którymś z potonków Negrutki jej wcielenie...

Posted

[quote name='KORONA']Chciałam żeby został po niej ślad... I choć to może naiwne... Żeby nie była anonimowa... Chciałam, aby wszyscy wiedzieli że pamiętam i kiedy za jakiś czas, ktoś zupełnie jej nie znający zajrzy tu... Pomyśli o niej... I tak się stało. [']

Posted

KORONA napisał(a):
Ogromnie się staram i myślę, ze jestem tak postrzegana... Ale czasem, w środku aż coś wyje... Bardzo często ją wspominam.

Nie wiem kochana co Ci powiedzieć... Myśl o Niej... Ja też myślę...