Jump to content
Dogomania

Akcja Tumlin - zakończona!!! Wszystkie psiaki w nowych domach!:)

Recommended Posts

• Replies 755
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, jestem Weronika. Jest u mnie przeuroczy kawaler - Tumcio. Nie szaleje tak jak Linka, ale nie dał sobie wejść na głowę :) Wczoraj był trochę skołowany, nie wiedział gdzie się podziać i tylko odganiał dzielnie od siebie moją Yzmę oraz nie moją, aczkolwiek mieszkającą w tym samym mieszkaniu Amzy. Trochę posikiwał ze strachu. Kolację zjadł, gdy nikt nie patrzył. Rano trochę podreptał po mieszkaniu, pomerdał ogonkiem. Zwiedził też podwórko, obwąchiwał wszystkich przechodzących sąsiadów. Na smyczy rzeczywiście nie chce chodzić, więc chodzi luzem, bo podwórko jest zamknięte. Dreptanie luzem świetnie mu wychodzi, bo chodzi idealnie za nogą. Ani na krok nie odstępuje. Nad smyczą popracujemy kiedy poczuje się już całkiem pewnie. A teraz wgramolił się do swojego posłanka i śpi z brzuchem do góry :)

Posted

Poranne wieści od Lineczki :
Noc rpzespała za wyrkiem ;P Bo tam miała spokój i nikt nie patrzył :D a już rano została wyłożona na wyro, przyniosłam jej miski z jedzeniem i piciem ... ;D To mała zołza podmieniła miski z jedzeniem z yorkiem ;D Fifti fifti Linuś woli suchą karme XD Co tam .. gotowane się przejadlo ;D Wmuliła sobie smacznie suche (w końcu pogryzła ,a nie łykała jak to zrobila wczoraj..) napiła się wody (<jupi> nareszcie bo od wczoraj było obaza...) a teraz? :D Ludzie kochani ona w końcu się bawi z yorkiem na moich oczach :D Właśnie go podgryza ;D Zaopiekowała się już zabawkami ;D W końcu tłumaczenie ,że jest szczeniakiem i powinna z takowych gadżetów korzystać przyniosło skutki ... :P Fakt ,że jeśli chodzi o bliższy kontakt z człowiekem ma jeszcze małe "ale"...cofa się ,ale juz nie ucieka i nie kuli ;P Więc myśle ,że za max 2 dni powinno być dobrze. Rozwaliła już wyrko xD a raczej dokańcza to co zaczał york ;p i wyciaga mi z wyra gąbke ;O Hehehe a jak tylko jej zwroce uwage to udaje anioła ;D
Aaaa no i co najważniejsze ... ;D tam gdzie Linuś śpi to "teren prywatny" wczoraj o chyab 3 w nocy zerwała wszystkich na nogi jak zaczeła obszczekiwać yorka ,który usiłował sie koło niej polulać ;D
Co do spacerów ... po dzisiejszym poranku stwierdzam ,że...narazie dostaje gazete... niestety mieszkanie w centrum miasta to jeden wielki niewypał =/ I co mi z tego ,że ją wyprowadze jak ona zrobi osla nie pójdzie na smycze , na polu się nie załatwi bo sie zabardzo boi wszystkiego dookoła wiec dopóki nie przekona sie do człowieka ma gazete z której baaardzo chętnie korzysta ;D
Aaaa mówilam już ,że kocha mojego kota ,który też jest na DT ? :D

Posted

ona musi wychodzić teraz, poznawać świat żeby potem nie było kłopotów ;-)
socjalizacja w mieście bardzo jej się przyda. czy tego chce czy nie...:evil_lol:

opowieści wspaniałe! :-)

Posted

Tumcio zabrał sobie buty do swojego posłania i próbował je przekąsić, więc chwilowo wszystkie buty wywędrowały do zamkniętego pomieszczenia :) Ma ogromny apetyt i chyba chce odespać wszystkie stresy, bo prawie cały dzień przespał. Na zmianę śpi, je, wychodzi na zewnątrz, rozstawia po kątach psiaki i udaje wielkiego dzielnego pieska, znosi różne rzeczy do posłania i znów śpi. I co jakiś czas rozkosznie poszczekuje by zwrócić na niego uwagę. Pilnuje legowiska jak Linka - nikogo do siebie nie wpuszcza.

Posted

Jak zabieraliśmy tumlinki ze wsi , totalnie przerażone, sikające i kupkające ze strachu, myślałam, że ich socjalizacja bedzie o wiele trudniejsza. Bardzo się cieszę, że tak szybko "wyszły na psy":).

Dzieki dziewczyny za relacje:).

Posted

Jest coraz lepiej. Wieczorem biegał po podwórku, wszystko badał i kopał dołki. Wciąż nie ma ochoty na zabawę z innymi pieskami, ale to zrozumiałe, że potrzeba mu czasu. Biega za ludźmi dopóki nie spojrzą w jego stronę ;) Zabawki go nie interesują, za to wyżarł wielką dziurę w poduszce :lol:

Posted

Aaaa doznałam szoku ;D I normalnie ,aż mi sie płakać chciało jak Lineczka sama bezinteresownie do mnie podeszła jak oglądałam TV siedziała i się gapiła ;P Wyciągnęłam do niej rękę aby ją pogłaskać i doznałam szoku nr. 1 ;O Nie uciekła , a polizała :D Aaaa normalnieee szok ;D Zaraz po tym dała się wziać na ręce i wyczochrać z każdej strony ,aż zasneła... teraz się obraziła ,że ją zostawiłam i poszłam na kompa ;D Mojego faceta do dzisiaj tolerowała bardziej ;P :zakochany: Lineczka :zakochany: :D

P.S. z tego co mi się wydajeto przynajmniej Linke widzialam an gumtree? Ale jak nie to mogę ją wsadzić ;P

Posted

Zamieszczę ogłoszenia w sprawie Tumcia na kilku serwisach krakowskich z ogłoszeniami. Rozsyłam też łańcuszki do znajomych. Tumcio już sam gramoli się na kolana żeby go głaskać. Na każde weselsze wypowiedzenia słowa (do kogokolwiek), na śmiech czy okrzyk zachęcający pieski do zabawy reaguje natychmiastowym merdaniem ogonka! Z każdą godziną jest coraz weselszy. Po podwórku gania jak szalony i poszczekuje. Sam zaczyna zaczepiać moją Yzmę i biega za nią wszędzie:) Kiedy się na niego spojrzy, to od razu wystawia brzusio do głaskania. Naprawdę można się w nim zakochać.

Posted

miód na serce takie wieści!!!
rodzinka miała ogłoszenia na kilku serwisach ale teraz są cudne zdjęcia i opisy szczegółowe to by się przydało wszystko na nowo zrobić!! ;-)

Posted

Nie uwierzycie - Tumcio jest nie do poznania!:multi: W domu mam jedną wielką demolkę, bo wszystkie trzy psiaki ganiają jak szalone i świetnie się bawią. A kto jest prowodyrem? Tumcio! :lol: Jestem totalnie zaskoczona, bo on po prostu tryska energią i bez przerwy zaczepia Yzmę i Amzy, ganiają się i "grają w łapki", tarmoszą i przewracają. A Tumcio ma przewagę wagową nad Yzmą, więc jest wniebowzięty. Czeka mnie chyba szalona noc, bo psia impreza dopiero się rozkręca:evil_lol: Poza tym "uśmiecha się" cały czas, bawi się też ze mną, delikatnie podgryza i "gra w łapki". Kiedy siedzimy i pracujemy przy komputerach, to podchodzi, drapie się na kolana i liże po rękach. Taki uroczy i cudny psiak musi znaleźć świetny i kochający dom. Tumcio niniejszym zasłużył na całkowicie nowy opis: "z początku nieśmiały, a gdy się rozkręci to niezwykle wesoły i rezolutny piesek, który uwielbia zabawę i głaskanie po brzuszku". :lol: Pozdrawiam wszystkich z prawdziwej psiej gorączki sobotniej nocy!
PS. Jutro zamieszczę parę zdjęć...:p

Posted

[quote name='Od-Nowa']czekam na jutro z niecierpliwością!!
zdziałałaś cuda :-)

a tymczasem...
ZAPRASZAM SERDECZNIE NA NOWY BAZAREK PSIOWY NA KIELCE :-) :-) :-)
http://www.dogomania.pl/threads/174268-DLA-PSA-I-KOTA-i-Pani-ROGZ-karlie-KONG-RC-karmy-turkusy-zabawki-NA-KIELCE-do-3-12-09

mam emotki:multi: ciekawa jestem na jak długo:cool3:

ten wątek jest coraz weselszy!:loveu:

jeszcze żeby znalazły domki i dla mamusi żeby się coś znalazło...

Posted

jak tam Tumliniątka??
umieją już czytać i pisać??

Gaga - odpisałam CI na wiadomość na pw. nie pisz w profilu bo te wiadomości są widoczne dla wszystkich.
czekam na to tajemne pytanie :-)