AMIGA Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 :multi:Dzięki agamice udało się nam wyprowadzić moje wszystkie trzy psy na spacerek. Linka przystrojona w czrwone szeleczki szła nawet przy moich psiurach calkiem fajnie. A co najważniejsze zaraz było i sioo i koo na trawniczku Quote
Rudzia-Bianca Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Mądra Lineczka wie do czego trawniki służą :) A co u Tumcia ? Nadal tęskni :( Quote
Saint Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Ehhh.. Dziewczęta, Dziewczęta.. Grzecznie i uprzejmie (póki co) proszę - nie kłócić mi się tutaj. Kłótnia została usunięta, jak chcecie sobie coś wyjaśniać to proszę bardzo, ale z kulturą. Pozdrawiam Quote
Od-Nowa Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 czyli postępy idą pełną parą :-) Amiga jaka pora w sobotę Wam pasuje najbardziej na odwiedziny?? Quote
ewelinka_m Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Tania,Weszka poróbcieee cudne foty!!! Quote
AMIGA Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='Od-Nowa']czyli postępy idą pełną parą :-) Amiga jaka pora w sobotę Wam pasuje najbardziej na odwiedziny?? Pisałam odpowiedź, ale mi wcięło :-( Myślę, że byłoby najlepiej jakąś porą południową, kiedy jest jeszcze światło dzienne. Bo chyba najfajniejsze fotki są na trawce (marnej już o tej porze, ale zawsze trawce) A tu dowód na to, że Luneczka wyszła z ukrycia Najpierw jeszcze lepiej nie patrzeć w oczy fotografa, żeby nic się nie stało Ale tyle ciekawych = pachnących rzeczy leży na wersalce (to rzeczy pachnące kotkiem :-) ) No i dostałam rolkę z papieru toaletowego - mniaaaam Ojeeej, a ta co wyprawia?? Oooooo dostałam miseczkę i szeleczki Quote
AMIGA Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 No doooobra, niech Wam się wydaje, że lubię mizianko Ten wujcio mi odpowiada, bo nie jest taki zwariowany jak ciocia Amiga Ale wstydziłby się tak przy dziewczynie ziewać Quote
erka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 U nas na tapecie ratowanie 10 szczeniaków z jednostki wojskowej i trochę zaniedbujemy tumlinki, a tu takie śliczne fotki naszej laleczki:). Quote
AMIGA Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Mam pytanko odnośnie "naszej laleczki" Ponieważ nie ma jej książeczki zdrowia, to można tak w przybliżeniu się dowiedzieć, co ją jeszcze w najbliższym czasoe powinno czekać? Bo ropzumiem, że szczepienia ma wszystkie, ale czy coś jeszcze trzeba? Jakieś odrobaczenie, czy coś? No i pytanie - w jakim ona jest teraz dokładnie wieku? Quote
erka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 AMIGA, dokładnie , w jakim jest wieku to Ci nie powiemy. Pierwszy raz na tą wieś pojechałam 18.10, wtedy zabrałam Puchatka. Wyglądały mi wtedy na 2 mies., chociaz jakaś baba twierdziła, że maja miesiąc, ale to niemożliwe, bo już były dobrze biegające i samodzielne. Czyli teraz mogą mieć 3,5- 4 mies. Dobrze by bylo ją jeszcze raz odrobaczyć . Nie pamietam też jakim systemem była szczepiona, czy nie należy doszczepić. W każdym razie z pewnościa trzeba będzie za jakis czas zaszczepić na wściekliznę, bo nie była. Quote
AMIGA Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Nie mogęwysłać do Ciebie pw. Nie wiem, czy to wina szalejącego dogo, czy może masz przepełnioną skrzynkę. Coś mi pisze po angielsku, jakby nie wiedziało, że ja znam niemiecki :-) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Amiga ja już wiem , Ty masz zapchaną skrzynkę , bo nie mogę do Ciebie wysłać wiadomości :) Quote
AMIGA Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Rudzia-Bianca napisał(a):Amiga ja już wiem , Ty masz zapchaną skrzynkę , bo nie mogę do Ciebie wysłać wiadomości :) Ojoooj, a przedtem dogo pokazywało % zapchania skrzynki, a teraz nie mialam żadnej informacji :-( No faktycznie, zapchaną mialam :-) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Amiga pokazuje gdzieś na dole , mało czytelnie ile wiadomości masz już :) A rozmawiałam dziś z dziki. nomada - Tumcio ma się dobrze, ale tęskni za Lineczką i śpi z łepkiem pod szafą gdzie Linka spała . Quote
andzia69 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 czy Tumlince ktoś osobno robi ogłoszenia?? jeśli tak to wstawcie może linki:( co z nią będzie...czas w dt się kończy... Quote
AMIGA Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Rudzia-Bianca napisał(a):Amiga pokazuje gdzieś na dole , mało czytelnie ile wiadomości masz już :) A rozmawiałam dziś z dziki. nomada - Tumcio ma się dobrze, ale tęskni za Lineczką i śpi z łepkiem pod szafą gdzie Linka spała . Przydałoby się, żeby rodzeństwo się spotkało i razem trochę poszalało. Tylko ta doba jest wciąż za krótka Quote
ewelinka_m Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 [quote name='AMIGA']Mam pytanko odnośnie "naszej laleczki" Ponieważ nie ma jej książeczki zdrowia, to można tak w przybliżeniu się dowiedzieć, co ją jeszcze w najbliższym czasoe powinno czekać? Bo ropzumiem, że szczepienia ma wszystkie, ale czy coś jeszcze trzeba? Jakieś odrobaczenie, czy coś? No i pytanie - w jakim ona jest teraz dokładnie wieku? Linka do krk pojechała z książęczką zdrowia..czy gaga_krk jej nie przekazała? szczepiona była 20.11 i za jakieś 2 tyg z tego co pamiętam to szczepienie należało powtórzyć. Quote
divia_gg Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 erka napisał(a):AMIGA, dokładnie , w jakim jest wieku to Ci nie powiemy. Pierwszy raz na tą wieś pojechałam 18.10, wtedy zabrałam Puchatka. Wyglądały mi wtedy na 2 mies., chociaz jakaś baba twierdziła, że maja miesiąc, ale to niemożliwe, bo już były dobrze biegające i samodzielne. Czyli teraz mogą mieć 3,5- 4 mies. Co do miesiecznych biegaczy to mogly miec i miesiac, u mojego znajomego niedopilnowana suka miasza sporo sztuk i okolo miesiaca to juz lataly. Wydaje mi sie ze takie psiaki urodzone w powiedzmy spartanskich warunkach moga sobie szybciej radzic. Quote
AMIGA Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Byłyśmy dzisiaj z Lineczką na długiej wycieczce. Przy okazji wstąpiłyśmy do lecznicy po karmę i Lineczka zostala zważona. Waży 6,9 kg Tak się pięknie prezentowała Oczywiście ogonek nadal ze strachu podkulony Ona nam nie chce pokazywać ogonka, to my jej obcięłyśmy ogonek :-) Quote
AMIGA Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 W samochodzie jeszcze kupka strachu - wciśnięta w kącik. Pewnie myślała, że znowu ją gdzieś zawożą Jednak najlepiej w domku. Można zaprezentować jakie mam dłuuugie łapki Ale potem znowu wyciągnęłi mnie na spacer. Oo i nawet jak biuegnę za ciocią Amigą i wujaszkiem Bonusie to mam ogonek I nawet nim merdam Pobaw się ze mną Quote
AMIGA Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 A ja mam nadal problem ! Bo z tego co wiemy napewno, to ona była tylko 1 raz szczepiona - czyli chyba nie powinnam z nią wychodzić jeszcze??? Z tego co wiem, to Rudzi-Biance nie udało się odzyskać dzisiaj Linkowej książeczki zdrowia. No i klops - bo jeśli była pod koniec pobytu w poprzednim dt - drugi raz zaszczepiona (jakby to wynikało z terminu) przeciwko wirusówkom, to powinna mieć kwarantannę. A jeśli nie, to ciupasem powinna być szczepiona. I w jednym i w drugim przypadku nie powinnam ją brać na spacery. Powinnam ją w poniedziałek zaszczepić, ale jeśli była szczepiona, to jej drugim szczepieniem mogę przecież zaszkodzić Quote
erka Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 AMIGA nie sądzę ,żeby była drugi raz szczepiona, bo poprzedni dt nie omieszkał by pewnie o tym poinformować. Quote
Recommended Posts