Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Selenga :loveu:

Ihabe na razie słowo schron nie padło, nie ma takiej opcji. Pies jest po infekcji, po narkozie - w schronie czekałaby go śmierć. Nie miałby kto go zakraplać mu oczu, dbać o rany, kontrolować czy wszystko okay. Pies był osłuchany niezależenie przez dwóch weterynarzy, jest pod opieką naprawdę dobrych, normalnych wetów i pracowników lecznicy. Owszem padały słowa, ale tylko o DOMKU.

Kolejna trudność to fakt, że mało o Leo wiemy, nie wiemy jak będzie zachowywał się jak wydobrzeje i nabierze pewności siebie. Jaki ma stosunek do dzieci i innych zwierzaków. Jutro postaram się dowiedzieć jak najwięcej.

Pragnę wszystkich zmartwionych uspokoić, że nie ratowano psa, aby oddać go do schroniska. Na szczęście pies jest pod bardzo dobrą opieką.

Posted

Dopiero wróciłam fotki mam w aparacie, to za chwilę.

Pies nie toleruje kotów, to delikatne określenie. niestety w lecznicy koty są i jest problem. Uwolnił się z klatki, trochę po psocił (no nie byli zachwycenie, że stresuje koty po zabiegach), dobrze, że koty były pozamykane bo by je zeżarł. Generalnie mam nadzieję, że jakieś 4 dni tam zostanie. Musi być na dworze, nie ma go gdzie trzymać, pies był chyba podwórkowy :roll: I na mój gust po dokładnym obejrzeniu zębów jest młodszy, zakładając, że był na kościach, jakimś mokrym, oceniam go na 2 - 3 lata, maksymalnie 5.

PILNIE SZUKA DOMU CZAS UCIEKA

Posted

Pies ma szew na powiece, żeby nie mógł otworzyć oka, żeby je zabezpieczyć.
Nie wiemy jak się zachowuje w stosunku do innych psów, jak się cieszy skacze, był pobudzony , więc foty nie za twarzowe. Nie szczekał na nasz widok... zaglądałam mu do paszczy....

Posted

Nie wiem.... ale padła taka opcja, jak zobaczono pobojowisko....

Pies w dzień jest na dworze, przywiązany do ogrodzenia.... po numerach z klatką to nie wiem, gdzie będzie spał. Lecznica nie jest całodobowa.

Zawiozłam mu materac , pościel, narzutę, dostał kość.

Nie wiadomo jak na psy reaguje, wiadomo, że nienawidzi kotów.

Ja w lecznicy będę dopiero we wtorek , tak mam załatwiony transport.

Posted

kurcze ja wiedziałam, że schron go czeka, czułam to:-(:-(
Nie możemy na to pozwolić. Macie pierwszą deklarację małą ale jest : 20 zł.
Jednorazowo też coś dorzucę. Czy ktoś jeszcze pomoże?

Posted

Nie wiem jak pomóc. Z kasą u mnie marnie. Mam ładny srebrny pierścionek na bazarek.Ale to wszystko za malo, no i jest malo czasu. Czy CK by go na kilka dni nie przechowalo? Lepsze to niz zwykły schron.:-(:-(:-(

Posted

Ihabe, Bela damy radę;) musimy...
Trzeba uprzedzić lecznicę, że ZABIERAMY Leo na 100%; w takiej sytuacji mam nadzieję, że dają mu jeszcze te kilka dni (nie wiem czy i tak nie wymaga obserwacji przez kilka najbliższych dni) ale i tak trzeba się sprężyć bo warunki dla niego też mało komfortowe..:shake:
Miesięcznie mogę zadeklarować 20zł a więc mamy:

Deklaracje miesięczne:
ihabe 20zł
anett 20zł

razem: 40zł

Posted

Deklaruję miesięcznie na początek 15,-. Coś tu też wieje pesymizmem. Może podkrakowski szpitaliko -hotelik będzie odpowiedniejszy niż hotelowanie bez leczenia tymbardziej że ta sama cena.jemu potrzeba opieki weterynaryjnej, albo przynajmniej ciepełka wewnątrz budynku.przyśpieszamy myślenie!
Pozdrawiam.

Posted

Należałoby zadzwonic do lecznicy. Powiadomic ich, że zbieramy pieniądze i weźmiemy go do hoteliku.
Dorobella, czy Ty rozmawiałas z nimi na ten temat? Czy jutro jest czynna lecznica?

Posted

Teresa bardzo dziękujemy:loveu: czy piszesz o szpitaliku, w którym jest też Lusia? a czy byłoby miejsce dla Leo i jaki jest miesięczny koszt?

Deklaracje miesięczne:
ihabe 20zł
anett 20zł
TERESA BORCZ 15zł

razem: 55zł

Posted

Powiedziałam, że szukamy bardzo intensywnie, że na pewno zostanie zabrany.
W czwartek minie 10 dni od zabiegu....

Na pewno lepszy byłby szpitalo-hotelik jak cena ta sama. A nie wiadomo jak reaguje na psy.

U mnie dziura finansowa, mogę co najwyżej poszukać czegoś na bazarek.

Ile za dzień w szpitaliku ?

Jutro dam znać lecznicy

Posted

NIE WIEM NAPEWNO CZY MAJĄ MIEJSCE, ALE ZAPYTAĆ MOŻEMY NATYCHMIAST. TAM WŁASNIE JEST LUSIA, I WYGLĄDA NA TO ŻE JEST TAM NIEZLE. TRZEBABY ZAPYTAĆ MOŻE BIAFRY LUB BEZPOSREDNIO JAK NAJSZYBCIEJ. JA JUŻ DAWNO SŁYSZAŁAM ŻE TAM COS TAKIEGO JEST I ŻE CIESZY SIĘ DOBRĄ SŁAWĄ. TEN HOTELIK AGNIESZKI CZARNKOWIANKI JEST BLISKO CO MA ZNACZENIE DLA KOSZTÓW, I Z BLISKA CZASEM SAMI ODBIERAJA PSIAKI. MAJA BLISKO WETA KTÓRY TRAKTUJE SPECJALNYM RABATEM DOGOMANIACKIE PIESKI.

leo ma piękną posturkę, rany się wygoją i znajdzie domek napewno .Może ktoś zna jeszcze coś odpowiedniego? w poblizu Gliwic jest też nowy hotelik, stosunkowo tani, plusem jest bliskosc dobrego weta, choc mam nadzieje że psik ma juz najgorsze za sobą.

miejsce jest napewno od zaraz u p.Artura ( JAMOR) W WARCE.

POZDRAWIAM:lol:

Posted

Monika:loveu: Wielkie dzięki:multi:

Deklaracje miesięczne:
ihabe 20zł
anett 20zł
TERESA BORCZ 15zł
ania_to_ja 20zł
Monika z Katowic 30zł

razem: 105zł