Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz gdy Związek Kynologiczny uznał owczarki niemieckie długowłose za rasowe to wybrałabym tylko hodowlę z rodowodem FCI aby móc go wystawiać na wystawach ZKwP, a nie tylko na Klubowych z rodowodami F.C.I. Niby mała różnica tylko kropeczki, a jednak to duża, a nawet bardzo duża różnica. Nie jestem w tym specjalistka ale wiem że z FCI mogłam wystawiać na klubowych wystawach a z F.C.I. już w ZKwP nie.

Posted

Twoje pytanie dotyczy dwóch diametralnie różnych hodowli.W Remo psy są typowo wystawowe,raczej drobne,średniego wzrostu.
Boss Bursztyn hoduje duże,o mocnym kościu,masywne długowłochy o mocnych głowach.
Psychiki psów też są różne.W Remo psy dynamiczne,ruchliwe,psy na wystawy.W Boss Bursztyn psy zrównoważone,spokojne,stabilne.
Mi zdecydowanie bardziej przypadła do gustu hodowla Boss&Bursztyn.
Ponieważ ja nie lubię donków o kościu pinczera.

• 4 weeks later...
Posted

Witam po raz pierwszy i pozdrawiam wszystkich miłośników DONków;) Dojrzałam wreszcie do kupna nowego pieska:lol: Pozbieranie się po stracie poprzedniego zajęło mi prawie rok:-( Teraz jestem gotowa. Zależy mi na znalezieniu dobrej hodowli. Czy ktoś zetknął się z hodowlą o nazwie Scrato z Nysy. Upatrzyłam sobie na ich stronie piękną suczkę. Jestem w kontakcie mailowym z właścicielką. Podobno sunia w marcu ma być kryta. Szczeniaki będą po 2500zł. Bardzo proszę o opinie

Posted

Polataj po forum dogomanii i owczarek.pl gdzieś wiele osób wypowiadało się o podanej przez Ciebie hodowli. Nie będę pisała czy dobrze czy źle lepiej samemu to wszystko poczytać i wyciągnąć własne wnioski z ich wypowiedzi. Ja psa pierwszego kupowałam z hodowli Weselska Zagroda w Brzozie k/Bydgoszczy. Hodowca i prowadzona przez niego hodowla jest super i mój pies też był super. Znajomi którzy od niego kupowali też bardzo są zadowoleni - psy zadbane, zdrowie. Hodowla godna polecenia przeze mnie i wielu moich znajomych. Ja obecnego Donka kupowałam w innej hodowli ze względu, na to że tam nie było akurat Donów tak umaszczonych jak ja chciałam, a ja chciałam tylko długowłosego podobnego do poprzednika, a nie chciałam czekać na następny miot w Brzozie. Teraz planuję kupić sunię ale już dam sobie czas i wybiorę właśnie z Brzozy.