Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czesc wszystkim....mam pewien problemik!!! dwa miesiace temu zmuszeni bylismy uspic ukochanego pieska (dlugowlosego ON-a)mojej przyszlej zony...w domku zostal 3 letni jamnik ktory strasznie teskni za towarzystwem... bylbym wdzieczny za jakiekolwiek informacje na temat tego gdzie w tej chwili lub w najblizszej przyszlosci mozna nabyc szczeniaczka tej rasy. szukamy pieska, nie zalezy nam na rodowodzie. moge dodac ze piesek mialby doskonale warunki domek na wsi z wielkim ogrodem. z gory dziekuje za wszelkie informacje.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O ile dobrze się orietuje to długowłose rodzą się czasami w hodowlach i są wtedy sprzedawane taniej, jako pety, gdyż FCI uznaje tylko krótkowłose.

Proponuję napisz tego posta na "Hodowli", może ktoś się odezwie.

A nie myślałeś o piesku ze schroniska? Tam jest bardzo dużo (niestety) piesków w typie ON-ów. Na pewno znalazłbyś jakiegoś psiurka dla siebie...

Powodzenia!

Posted

demogoron, jest do oddania 7miesięczny pies o super fajnym, bardzo łagodnym charakterze (obrońca i stróż żaden) - mix ONa i kaukaza - w Łodzi.

Obecny właściciel nie jest w stanie poświęcić psu wystarczająco dużo czasu, szuka mu domu z ogrodem.

Kontakt: danzigg@wpl.pl gg: 3119606 tel: 609469258

Posted

ja mam ONke krotkowlosa i teraz czekam na odbior dlugowlosej, czasem ze zwiazku dwoch krotkowlosych ONow rodza sie dlugowlose wiec warto poszukac w zwyklych hodowlach, a w zachodniopomorskim jest ich sporo

Pozdr

Monika z ONkami

Posted

poza tym czesto mozna kupic metrykowe szczeniaki dlugowlosego.....juz za 400zl mozesz byc wlascicielem rodowodowego a raczej metyrcznego psa......Jesli zdecydujesz sie na schroniskowego ONa to niekiedy sa nawet rodowodowe tyle ze dorosle :roll: Pewna osoba wziela ze schroniska duzego ONkowatego psa z wielkimi i grubymi lapami bowiem to bylo niby symptomem tego ze pies bedzie duzy.........Pies ma 40cm w klebie i wielke grube lapska :roll:

Posted

dzieki wszystkim za info....piesek jest juz u nas w domku....przywiezli go gdzies z pod pily...jeszcze go nie wiedzialem i niewiem jak wyglada ale z opowiesci to jest calkiem sympatyczny...ciemny... jak zalatwie jakies zdjecia to wam tu wysle..

jeszcze raz dzieki bardzo

:)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Carragan dlaczego metrycznego?, moja suka ma wyrobiony rodowód, jest wybitnie długowłosa, a ja jeżdżę z nią po wystawach FCI i opisy dostaje dużo lepsze od krótkowłosychi bardzo się sędziom podoba ale długi włos ja eliminuje z oc. dosk.

• 3 years later...
Posted

Witam Dogomaniakow,
Pisze w imieniu mojej przyjaciolki, ktora postanowila powiekszyc swoje stadko o owczarka niemieckiego długowlosego. Czy mozecie polecic jakies sprawdzone hodowle? Pies oczywscie musi byc rodowodowy. Adopcja psa ze schroniska rowniez jest brana pod uwage. Zalezy jej jednak na dlugowlosej suczce. Ala ma 2 dzieci i koty, mieszkaja w domku jednorodzinny. Decyzja jest mocno przemyslana.Dojrzewali do niej ladnych pare lat. Planuja przyjac szczeniaka w okresie wakacyjnym ( chca wziac urop na te okolicznosc). -To w przypadku szczeniaka z hodowli.
Adpocja pewnie bedzie miala charakter dynamiczny.
Jezeli bedziecie mieli jakies info prosze o konktakt. Pozdr.
gg 7226075
korsak2u@o2.pl

Posted

polecam adopcje.jesli nie-kupno psa z hodowli przestrzegajacych wytycznych SV-wyszkolenie matki i ojca,licencja [potwierdzenie wartosci psa]oczywiscie kkl1,przeswietlenie ED i HD,zw.sa hodowle normalnowlosych onkow w polsce ktore stosuja sie do wytycznych SV.i takie polecam.

• 2 weeks later...
Posted

Domek poszukuje szczeniaka onka donka pies może być petem bo rodzinie nie zalezy na wystawach.
Chcą psa bardzo ale w tej chwili nie mogą sobie pozwolić na rodowodowego wystawowego psa.

A ja bardzo nie chce żeby kupili szczeniaka w pseudohodowli.

Adopcja również wchodzi w gre tylko pies ma bardzo przypominać onka i musi być szczylem.

Posted

ayshe napisał(a):
ojjjj ja rozumiem....ale dlaczego ludzie nie chca starszych psow:placz: :placz: .....

Ech wiem to przykre że starsze psy mają dużo gorzej.
Mają kota dziecko w wieku szkolnym no i sie troche obawiaja doroslego psa.

Posted

wracajac do tematu ....polecam hodowle de -bes..link do hodowli w linkowni:razz:
ps.wyprzedajac kolejne pw napisze:nie znam hodowcy osobiscie i nie mam nic wspolnego z hodowla de-bes ani nigdy nie mialam.