maguta Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 małe to sliczne , zobaczymy co z tego wyrosnie bo to wkoncu "Devil" :diabloti: hehe:p Quote
mimoza Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Maguta, twój maluch przypomina mi mojego, kremowego jaśniutkiego Baltowskiego jak miał 9 tygodni ale teraz Baltowski w wieku 7 miesięcy już nie jest taki kremowy :placz: :evil_lol:, co widać na poprzednich stronach... Quote
ayshe Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 jaki maly baltowski:loveu: . a to moja yanta[fotki wiekszej na..fotkach;)] Quote
maguta Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 moj coraz bardziej brazowieje cos mi sie wydaje ze bedzie podobny do swojego starszego brata Aruna Rewir-Konin z umaszczenia :eviltong: Quote
mimoza Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Ale chudzinka. Baltowskiego jak braliśmy to miał wydęty brzuchol i wyglądał na "dopakowanego" i tłuściocha. Okazało się, że był na odrobaczaniu i już następnego dnia brzuch mu spadł. A uszka opadły... Quote
maguta Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 moj jest chudzina i jedzenie dla niego nie jest najwaznijesze zdecydowanie nie ma na nie czasu , no chyba ze w biego :Dog_run:z pokoju na taras potknie sie o miske albo paskunda pani mu ja wetknie i karze jesc :seeyeah: a ucha jednego dnia stoja drugiego stoi tylko jedno, trzeciego wcale nie stoja i tak na zmiane ale słodko wyglada zwłaszcza jak jedno stoi :D Quote
dorplant Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 maquta dawaj nowe zdjecia "Djabła" ,a na stronce www.rewir.strefa.pl sa aktualne filmiki z jego "djabelskimi ',piraniami ,siostruniami :diabloti: Quote
maguta Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 już jak sie tylko pokazały wszystkie dokladnie przejrzałam :cool3: a dzis a Radomiu bylam i widziałam piesia identycznego jak Demon i nawet w tym samym wieku i podobny do Devila ale szedł z nim jakis chlopak, a ja z moim Łukaszem wiec pewnie by sie fochnał jak bym podeszla i zapytała a i tamtem by mnie wzial za wariatke postałam trche pogapiłąm sie na niego i nienasycona musiałam odejsc :placz: a tak rzadko sie spotyka takie malutkie szaraczki w srodku miasta a fotki oczywiscie sa na bierząco wstawiane tu: http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=11601&PN=3 (przepraszam jesli linkiem naruszylam regulamin jesli tak prosze usunac) p.s. diabel to byl jak do mnie trafil teraz jest 10 diabłow w 1 :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
lisica Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Sobie obejrzałam te filmiki, ale przepiękne zadziory, a jakie waleczne:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
maguta Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 dorplant napisał(a):fajne dzieki !:multi: :diabloti: o! :eviltong: ciesze sie ze sie podobaja, teraz niestety nie robiłam zdjec bo babcia wyrzuciła moja akumulatory do smieci bo myslała ze to zuzyte baterie, kupili mi jakies badziewne i dopiero co wczoraj po wystawie zakupiłam znowu porzadne ale i tak chyba sie do braciszka na sesje wybiore bo moj aparat jest [bez komentarza] a ja jestem na etapie poszukiwan godnego zaufania szkoleniowca dla Devila na terenach Lublina do systemateczego treningu moze mozecie kogos zaufanego/wypróbowanego polecic? bo niestety musze sie przeprowadzic tam na ten rok na czas wyższej edukacji wrrr... Quote
asher Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 maguta napisał(a):a ja jestem na etapie poszukiwan godnego zaufania szkoleniowca dla Devila na terenach Lublina do systemateczego treningu moze mozecie kogos zaufanego/wypróbowanego polecic? Najlepiej chyba spytać Mch :cool3: ps. a znasz może jakiegoś dobrego szkoleniowca w Radomiu? Quote
mch Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='maguta']:diabloti: o! :eviltong: a ja jestem na etapie poszukiwan godnego zaufania szkoleniowca dla Devila na terenach Lublina do systemateczego treningu moze mozecie kogos zaufanego/wypróbowanego polecic? bo niestety musze sie przeprowadzic tam na ten rok na czas wyższej edukacji wrrr... a to ty jestes z naszej wsi ??? ja moge ci polecic z czystym sumieniem T Wlizło http://www.malinois.pl/ z tym ze to jest kilka km kolo lublina, bez samochodu ani rusz . Quote
maguta Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 no nie bede miec na studiach samochodu , planuje kupno w najblizszym czasie ale narazie nic sie nie moze fajnego trafic ,choc nie wykluczam ze moze to byc nagla decyzja i kupimy , wyobrazam sobie to mniej wiecej tak ze, bede studiowała , a w weekendy bedzie przyjezdzał moj chlopak z Devilem i bedziemy trenowac , oczywiscie jesli znajde kogos w Lublinie. mch nie jestem z Waszej "wsi" jestem ze swojej wsi hehe...do Lublina wyjezdzam jak powiedziałam na edukacje wyzsza [studia] :cool3: Quote
ZUZANNA11 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120116&page=5 WAŻNE ! Quote
mimoza Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Na tym watku jest sunia od niedawna w schronisku z rodowodem ZK o wlosie nieco przedluzonym i pieknym wilczastym umaszczeniu http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=14191 Quote
Avaloth Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 ayshe napisał(a):ojjjj ja rozumiem....ale dlaczego ludzie nie chca starszych psow:placz: :placz: ..... nie wiem jak myślą inni, ale mi się wydaje, że dlatego, że za szybko odchodzą.. Quote
Roxi11 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Witam. Myślę, że każdy hodowca chce w jak najlepszy sposób zareklamować swoją hodowlę. Tutaj każdy będzie mógł zaprezentować swoje psiaki, zapowiedzieć miot, cenę itp :lol: Myślę, że każdemu w jakiś sposób się to przyda :) Pozdrawiam Donkowiczów! Quote
vip264 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Witam. Chciałbym abyście polecili mi Państwo dobre, sprawdzone hodowle ON'ów i DON'ów do których warto sie zwrócić o psa tej rasy - (Z rodowodem). Nie muszą to być jedynie krajowe hodowle jeśli za miedzą będą bardziej odpowiednie. Zależy mi na tym aby był to pies o charakterze prawdziwego Owczarka Niemieckiego a nie tylko ładnie wyglądał na spacerze. Będziemy chcieli szkolić go na psa obronnego, toteż najchętniej wziąłbym psa po rodzicach pracujących (policja itp.) Nadmienię jeszcze że bardzo boję się dysplazji która dyskwalifikowałaby psiaka jako sportowca. Wchodząc na strony "naszych" hodowli zauważyłem że panuje tendencja do megalomani, hodowcy chwalą się że ich psy sa bardzo duże. Otóż mi na tym specjalnie nie zależy, choć "karzełka" nie chciał bym mieć :) Kolejną rzeczą jaką zauważyłem to to że większość hodowli ma psy po championach, zwycięzcach, medalistach, interchampionach, doskonałych. - w każdym razie każdy pies ma przypisany jakiś - tytuł bądź sukces który powinien robić wrażenie (przynajmniej na mnie na początku robił, do kiedy nie zorientowałem sie zę każdy takie odnosi). Dlatego zwracam się do Was z prośbą o rade. Dodam jeszcze że ze względów estetycznych wolałbym DON'a bądź "średnio włosego" i nie przekonują mnie argumenty że dłuższy włos to mniejsza użytkowność - w policji wiekszość Owczarków to właśnie DON'y. Pozdrawiam :) EDIT: Z oczywistych względów wolałbym aby to był szczeniak choć dostrzegam tez plusy starszego psiaka, dlatego nie wykluczam takiej opcji że wezmę już kilku miesięcznego a nawet starszego psa. Co do płci to wolałbym samca. Quote
stasiu Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Dziedobry państwu mam zamiar kupić szczeniaka owczarka niemieckiego długowłosego czy znają państwo jakieś hodowle takich owczarków w okolicy Katowic bo na chwilę obecną znalazłem tylko jedną tą: http://wald-dingo.ovh.org/ja.php czy może ktoś z państwa posiada pieska od nich i moze coś więcej napisać , bo narazie jedyne co wiem ze nie mają wysokich cen , owczarka u nich mozna nabyć za 500 zł , co o tym sądzicie , z góry dziekuje za odpowiedzi Quote
Gugus24 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Ja kupowałem w ostatnim czasie szczeniaka owczarka niemieckiego z metryką za 2400 Jeżeli będziesz kupował tego szczeniaka spisz ze sprzedawcą umowę że pies jest w 100% zdrowy i nie ma dysplazji Quote
sota36 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Gugus24 napisał(a):Ja kupowałem w ostatnim czasie szczeniaka owczarka niemieckiego z metryką za 2400 Jeżeli będziesz kupował tego szczeniaka spisz ze sprzedawcą umowę że pies jest w 100% zdrowy i nie ma dysplazji Nikt nie zagwarantuje Ci, ze szczeniak nie bedzie mial dysplazji! Hodowca gwarantuje Ci, ze rodzice i inni przodkowie sa wolni od tej choroby lub maja B czy ewentualnie C, jesli bylo krycie warunkowe ! Zreszta takie informacje mozesz wyczytac z m.in. rodowodow rodzicow. A to masz tylko przy zakupie psa z metryka ZK, nie wiem jak np w PKPR jest . A z tego co pamietam, niech mnie ktos wyprowadzi z bledu jesli takowy jest, ze dlugowlose owczarki niemieckie, choc piekne, nie sa rasa uznana przez ZK, czyz nie? Quote
darii_iia Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Cześć. ;) Od jakiegoś czasu planujemy zakup DONka. Lecz wachamy się przy hodowli. I chciałabym się Was spytać, która hodowla jest lepsza: REMO: http://www.owczarek-niemiecki.pl/strona/indexpl.html Czy BOSS&BURSZTYN http://www.boss-bursztyn.com/ I miło by było gdyby padły jeszcze inne hodowle godne polecenia. Oraz proszę aby się wypowiadały osoby doświadczone. ;) Quote
mychaaaaa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Daria, myślę, że powinnaś skontaktować się z dwoma hodowlami i zobaczyć w jaki sposób hodowca do Ciebie podchodzi. Bo pomoc i wsparcie hodowcy jest bardzo ważne, także na długi czas po zakupie maluszka. Jeśli hodowca jest otwarty, chętnie opowiada o pieskach, osiągnięciach, wychowaniu, o przygotowaniu do wystaw i budzi Twoje zaufanie - super. Także nie pytaj, która hodowla lepsza, tylko łap za telefon i rozmawiaj z hodowcami, sama wyczujesz, z którym wolałabyś 'współpracować' przez najbliższe lata. Quote
Recommended Posts