Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 768
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madallena napisał(a):
Natalka! wybieramy sie do Ciebie jutro :) bede dzwonic w miare rano (okolo 9, 10)

no właśnie znalazłam wpis na wątku Milorda, ja mam jutro zjazd rodzinny więc zapraszam raczej w inny dzień.

Posted

Ale nawet te 3 kreseczki między oczami takie same - myślę, że to On

a tu jeszcze Kiarka - przepiękne ma oczka!
na tym pierwszym zdjęciu widać na szyjce taki puch - zastanawiam się czy to z zaniedbania czy Ona ma jeszcze taki szczenięcy włos tam - tak miała moja Alma-owczarek - przez pierwszych kilka miesięcy
ale nei wiem czy to możliwe, żeby była aż tak młoda

Posted

Energy napisał(a):
Mnie się też wydaje, że ten sam:p ma też takie same zmarszczki na czole:cool3:
A czy Kiara i Kumpel pokazują po sobie, że się znają?

Astaroth pisała, że Kumpel się ucieszył na widok Kiary, ale Ona jest przestraszona i nie była zbyt wylewna

Posted

fizia napisał(a):
Ale nawet te 3 kreseczki między oczami takie same - myślę, że to On

To właśnie o te kreseczki mi chodziło jak pisałam o zmarszczkach na czole;)
Tak czytałam, że początkowo przestraszona Kiara powarkiwała, ciekawe tylko czy po wyciszeniu będzie inaczej.

Posted

mysle,ze w takim razie mozna juz kumpla oglaszac..kiare pewnie trzeba by ciachnac przed oddaniem tak mi sie wydaje..sliczne oba
trzeba sciagnac lidan po allegro:))
namiary do ogloszen tel 509 173 446 mail upendo@op.pl

Posted

zrobiłam takie narazie takie ogłoszenie na gumtree i kupiepsa

Kumpel to jeden z 15 psów uratowanych z ulic miasta w woj. mazowieckim.
Miasta, w którym codziennie rozgrywa się dramat dzięsiątków bezodmnych psów i kotów.
Porzucone zwierzęta koczują na chodnikach, trawnikach, śpią na cmentarzu.
Wystraszone, głodne, zmarznięte walczą o każdy kęs, o odrobinę ciepła.
Wiele z Nich miała domy, a teraz nie mogą się odnaleźć w nowych okolicznościach - biegają za odjeżdżającymi samochodami, podchodzą do ludzi, błagając o litość.

Niech ktoś usłyszy to błaganie!!

Więcej o sytuacji
psianiol.org.pl/co_robimy/projekty/ratujmy_razem/sz

KUMPEL razem z dwójką swoich przyjaciół - owczarkowatą Kiarą i beaglowatym Kajem - radzili sobie w tym miejscu, jak mogli.
Kiara i Kaj również szukają Domów
Razem było Im raźniej.
Spali przytuleni do siebie - dzięki temu było Im odrobinę cieplej.
Dobrzy ludzie nie dali zginąć Im z głodu.

Dzięki grupie osób, którym nie jest obojętny los tych bezdomnych psów - cała trójka jest już bezpieczna w hotelikach, gdzie czekają na swoje, nowe Domy.

KUMPEL to młody, ok. roczny psiak.
Jest niewielki, więc zmieści się w każdym, nawet niewielkim mieszkaniu.
Musiał mieć kiedyś dom, bo świetnie czuje się w domowych warunkach.
Prawdopodobnie został podrzucony do miasta przed wakacjami.
Jest bardzo łagodny, lubi dzieci - był dokarmiany przez uczniów ze szkoły podstawowej.
Jest bardzo ufny, ale z początku nieco przestraszony - czemu nie można się dziwić, mając na uwadze to, że przez kilka miesięcy żył na ulicy.
Po chwili w hoteliku poczuł się już na tyle dobrze, że prosił się o głaskanie, o przytulanie, pchał się na kolana.
Jest zdrowy.

Kumpel od kilku dni jest w hoteliku pod Warszawą

Dokładnych informacji o sposobie adopcji pieska można zasięgnąć
dzwoniąc: 509173446
lub pisząc: mailto:upendo@op.pl

Istnieje możliwość pomocy w transporcie

POKOCHAJ KUMPLA!!

Posted

Zawiezlismy dzisiaj karme (20 kg) dla Kumpla i Kiary ale chyba Astaroth daje hotel z karma... dlatego mozna by kwote opuscic, co natalia? :evil_lol:

Kiara jest w domu, troche skolowana zaistaniala sytuacja. Mila, spokojna grzeczna dzieczynka. Sliczna i kochana, po kapieli bedzie piekniejsza :loveu:

Kumpel tez nieco sie ozywil w towarzystwie dwoch kolezanek. Skacze z radosci, biega - cudny psiak :loveu:

Posted

Oczka takie niepewne, ale śliczna jest!

Ika to by bylo super, jednak co allegro to allegro - tekst jak najbardziej można wykorzystać, przerabiać i robić z nim, co się chce :)

Posted

fizia napisał(a):

Ika to by bylo super, jednak co allegro to allegro - tekst jak najbardziej można wykorzystać, przerabiać i robić z nim, co się chce :)

Super! Jeszcze dzisiaj Kumpel będzie miał Allegro ;)

Posted

ika sonia super allegro tylko jakbys mogla jeszcze oprocz tel podac maila do fizi zawsze tak mamy w ogloszeniach naszych psow:)moj tel fizi mail czyli upendo@op.pl.ai jeszcze mam pytanie czy allegro jest wyroznione podswietlone itd?bo my zawsze takie ,ze tak powiem z full bajerami robimy dla naszych psiakow maja zdecydowanie lepsza ogladalnosc..jezeli nie ejst to czy daloby sie tak je przerobic prosze?:)