clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ogloszenia an cito!!tylko nie ma co pisac ze wrocila z adopcji bo to zle rokuje...ale ona do dzieci grzeczna przeciez...ehh...koszta sa nie wiem wtedy to chyba znajomy natalii wiozl i wzial 120zl..jesli sie zgodzi znow wiezc kiare to byloby super ale to astaroth i wlasnie ta pani mialy do niego tel...a jelsi nie to wtedy chyba tylko pati c a u niej to bedzie 230zl..tak mi pisala..pani musi to pokryc moim zdaniem...oczywiscie moze i tak sie wypiac..ale oby nie...bo naprawde nie mamy dodatkowej kasy an to:(za transport pani placila...boze..no nie moge..taka zla wiadomosc:((( Quote
agnest Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ja powiem tylko tyle, wieczorem będą ogłoszenia ale nie dawałabym psiaka do dzieci. Z doświadczenia wiem, a miałam sporo przestraszonych psów, że "strachajki" szybciej dochodzą do siebie w domkach bez dzieci. Clo co o tym myślisz? Quote
clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 mysle,ze to roznie bywa bo np ostatni moj tymczasowicz byl strachajka..plus mial agresje lekowa..a poszedl do ds gdzie sa dzieci w tym jedno male 4 lata czy 3 ..i nawet bard dziabnal ze 2 razy malutka ze strachu ale panstwo byli dzielni rozumieli,ze to nei tylko psa wina ale tez dziecka uczyli i byli cierpliwi..i teraz jest super jest mega kochajaca sie rodzina.ja mialam juz sporo adopcji do domow z dziecmi i wszystkie udane..kiara to 1 taka porazka..gdyby bylo cos nie tak z dziecmi to by chyba powiedziala a nie wymyslala z mieszkaniem?mysle,ze nie ma co pisac w ogloszeniach ze dzieci nie..ja bede tak maglowac..juz kiary nie oddam tak latwo..trafi sie jej super dom to pewne.nie ma co trzeba sie brac do pracy i go szukac intensywnie Quote
clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ehh to moj pierwszy zwrot z adopcji...bolesne to bardzo mocne tapniecie o ziemie...:( Quote
agnest Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Mój również, i zastanawiam sie czy czegos nie przeoczyłam ale z całą stanowczością mówię że nie. Niestety nie umiemy prześwietlać oczami. Pani wydawała sie konkretna, Clo ty też z nią rozmawiałaś, miałaś chyba podobne wrażenie. No nic nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Ogłoszenia zrobię to sie chociaż odstresuję. A z panią porozmawiam osobiście, nie przez telefon. Quote
clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dla mnie Pani przez tel wydawala sie super..dlatego tak nad tym boleje...to moja porazka:(moj blad:( Quote
agnest Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Nie kochana, jak już obie nie wyłapałyśmy to było do nieuniknięcia. Taka moja jak twoja. I niech mnie linczują. Ja dałbym jej psa gdyby zgłosiła się do mnie z ogłoszenia. Ale jest z tego jedna nauczka. Trzeba pytac czy ludzie mieszkają na swoim czy w wynajętym. Teraz o tym pomyślałam. Bo w wynajętym ludzie moga sobie nie życzyć psów, a nagła wyprowadzka rodzinie na głowę to przyjęcie warunków rodziny więc ze względu na psa pod most nie pójdą. I tu już nie chodzi o tą konkretną panią. Trzeba o to pytac. Na błędach człowiek sie uczy... Quote
clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 racja...ehh kiarunia..biedna pewnie jeszcze nic nie nie wie...:( Quote
Aimez_moi Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dziewczyny prosze uspokojcie sie. To nie jest Wasza wina, nikomu pewnie nie przyszloby do glowy wypytywac o status mieszkania. Kochane znajdziemy dom dla Kiary. Kochane.... Quote
fizia Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 O rany, a już tak się cieszyliśmy wszyscy.... Najgorzej, że nie wiem jak z transportem. Osoby, które wiozły Kiarę do Łodzi miały najwcześniej jechać tam znowu ok 20 ztycznia - nie wiem czy to nie zbyt pózno Quote
Madallena Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Oczywiscie ze to nie jest Wasza wina. Zapomnialam Was uporzedzic o tym pytaniu :( ja zawsze je zadaje, ale coz, za pozno. Kobieta nieodpowiedzialna i juz! Czy swoje dziecko tez oddaje???? Uwazam, ze zarowno transport jak i koszty powinna zalatwic ona. Teraz to juz sprawe tak trzeba przedstawic. Niech przywiezie, niech sama straci troche cennego czasu, ktory my musimy dac innym psom! Dziewczyny, nie przejmujcie sie! Kiarunia jeszcze zawita do wspanialego domu, ktory gdziestam na nia czeka! Quote
Madallena Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Poczekajcie to Lodz? Prawdopodobnie bede tam jechac w sob/niedz. Jeszcze nie wiem do konca, ale mozliwe, ze tak! Quote
clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 tak to lodz...moze niech pani pokryje chociaz koszta hotelu kiary na nastepny miesiac..bo na jej miejsce miala juz isc kolejna bida..ehh..ale watpie zbey sie poczula do takiej odpowiedzialnosci...i chceci pomocy nam... Quote
Madallena Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 rany, lepiej zebym ja Kiarki nie odbierala! normalnie sie z ta baba rozprawie! A jaki psiak mial isc do natalki? Quote
Lidan Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Kurcze...szkoda, że tyle czasu, ogłoszeń i przygotowań poszło na marne. Znowu jesteśmy w punkcie wyjścia :hmmmm: No ale Kiara jest ładna to pewnie szybko znajdzie następny domek. A o to czy mieszkanie jest własne trzeba pytać. Ja wprawdzie nie robię wizyt przedadopcyjnych ale jak Kola była jeszcze "na wydaniu" to na wszelki wypadek miałam przygotowany zestaw pytań ściągniętych z internetu i jedno dotyczyło właśnie mieszkania. Nie marw się clo, będzie dobrze. Quote
Lidan Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Jutro przepiszę to co mam wydrukowane, bo teraz zasypiam już na siedząco ;-) Quote
clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 madallne dorze wlasnie zebys ja odebrala i sie z pania rozprawila ja tam nie mam nic przeciwko:P natalia kochana przyjmie kiarunie z powrotem:)) lidan a ja znow w takim razie usmiecham sie do ciebie o allegro:))))coz trzeba dzialac.. Quote
feliksik Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Madallena napisał(a):Lidan , pokaz ten zestaw ja też własnie chciałam o to pytać, zawsze dobrze wiedzieć, czego nie przeoczyć, a doświadczenia nie mam. Quote
agnest Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=876135381 Tu jest allegro. Takie są ogłoszenia, jak będę miała chwile to wstawię linki Quote
agnest Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 następne ogłoszenia http://www.eoferty.com.pl/kiara_gwiazda_wsrod_psiakow_do_adopcji_162114.html http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,10306,L2Fkb3BjamEtcHNhLXBpZXMtc3p1a2EtZG9tdSxzenVrYWosbWF6b3dpZWNraWUsYmxpv2VqIG5pZW9rcmW2bG9uYSA7KSwscDAuaHRtbA==.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KIARA-GWIAZDA-W-RoD-PSIAKoW-DO-ADOPCJI-W0QQAdIdZ177926943 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3090545_kiara_gwiazda_wsrod_psiakow_do_adopcji.html http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/kiara-gwiazda-wsrod-psiakow-do-adopcji/10739 http://petsy.pl/ogloszenia/2/1/34/5235.html http://www.pineska.pl/id=70547 dalsze później bo obiad musze wykołowac Quote
Lidan Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Oto obiecana Ankieta przedadopcyjna (pies) 1. Czy mieszkacie Państwo w domu czy w mieszkaniu? Czy mieszkanie jest Państwa własnością, czy jest wynajmowane? 2. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta? Jakie? 3. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy? 4. W jakim wieku są dzieci (jeśli są)? 5. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika? 6. Co będzie się działo w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp? 7. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu państwa rodziny na tak długo? 8. Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam gdzie trzeba, mogą coś zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść? 9. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa? 10. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa? 11. Psy chorują - tak jak ludzie- i leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? Posiadanie psa wiąże sie także z koniecznością szczepień, odrobaczania, profilaktyki przeciw pchłom i kleszczom itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki? 12. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt? 13. Czy kesteści Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska - a w razie gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, oddacie go Państwo wyłącznie przedstawicielowi wolontariatu? 14. Czym zamierzacie Państwo żywić psa? 15. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w PAństwa domu przed adopcją i po adopcji (to także punkt umowy)? Koleżanka znalazła to w internecie ale nie wiem gdze dokładnie. Quote
clo Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 agnest a czy allegro ma wszelkie wyroznienia itd?jesli nie to czy mozna prosic o wyroznienie?bo takie maja najwieksza oglodalnosc;) rozmawialas dzis z pania?przetrzyma jeszcze kiare? Quote
Madallena Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='Lidan']Oto obiecana Ankieta przedadopcyjna (pies) 1. Czy mieszkacie Państwo w domu czy w mieszkaniu? Czy mieszkanie jest Państwa własnością, czy jest wynajmowane? 2. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta? Jakie? 3. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy? 4. W jakim wieku są dzieci (jeśli są)? 5. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika? 6. Co będzie się działo w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp? 7. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu państwa rodziny na tak długo? 8. Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam gdzie trzeba, mogą coś zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść? 9. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa? 10. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa? 11. Psy chorują - tak jak ludzie- i leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? Posiadanie psa wiąże sie także z koniecznością szczepień, odrobaczania, profilaktyki przeciw pchłom i kleszczom itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki? 12. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt? 13. Czy kesteści Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska - a w razie gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, oddacie go Państwo wyłącznie przedstawicielowi wolontariatu? 14. Czym zamierzacie Państwo żywić psa? 15. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w PAństwa domu przed adopcją i po adopcji (to także punkt umowy)? Koleżanka znalazła to w internecie ale nie wiem gdze dokładnie. widzialam ja, jest bardzo dobra. Ja pytam jeszcze o: *Czy mieszkanie jest wlasnosciowe czy wynajmowane? Wynajmowane: czy wlasciciel zgadza sie na to, zeby byl pies? Co bedzie z psem jak beda sie Panstwo rpzeporwadzac do innego a w innym nie bedzie mozna miec psow? *Jak czesto odkleszczacie panstwo psa? *gdzie pies bedzie spal? (oczywsicie licze wtedy na odpowiedz, ze w lozku :) Quote
Recommended Posts