Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem ponownie..przez cisze tutaj- wątek mi zaginął i nie moglam Go odnaleźc w gaszczu subskrybcji, ktore mam:):)Ale juz wracam i widze tu cudne towarzystwo:):)Asior juz dziala- to na pewno przybiegnie tu sporo ludzi:):)Evelka- jestescie wspaniali- mimo tego malego wczesniej zainetresownaia- ajeliscie sie Iiskierka profesjonalnie- NIE MOZESZ ZOSTAC TU SAMA:):)na razie wkleje banerek....ale rzeczywiscie - potrzebna kasa...musialabys moze napisac jak stoja finanse- ile dostalas kaski i ile wydalas- ile brakuje---reha to ogromne wydatki...ludzi czesto jak widza cyfry- to bardziej do nich przemawia...:):)Jakbys miala odrobinke czasu- to zrob to prosze..a my bedziemy ściagac Anioły na watek:):)

Posted

Asior napisał(a):
nie mam pojęcia przyznam się szczerze
Wysłałam chyba ze 30 zaproszeń na wątek :)
ja również melduję się na wątku. Asiorek Ty to potrafisz zrobić wejście Smoka w Nowym Roku. Pomyślę o tym żywym sreberku tzn. Iskierce.

Posted

Asior - jesteś WSPANIAŁA!:loveu: Po tak niedługim czasie sprawdzam dogo, a tu taki ruch na wątku! To naprawdę piękny początek Nowego Roku:)
gonia66 - super, że wróciłaś:multi: A rozliczenie wydatków i wpływów na Iskierkę prowadzę na bieżąco w pierwszym wątku. Wystarczy tak?

sonikowa napisał(a):
Jestem i ja. Jakie sa jeszcze zalecenia doktora - poza rehabilitacją?

Iskierka 3 razy dziennie dostaje do jedzenia tą pastę (Calo-Pet), oprócz tego dostaje też codziennie tabletki z kolagenem i wapniem. Od ostatniej wizyty codziennie po 3 razy wcieramy jej też ten krem na przykurcze (CEPAN). Ścięgna są podobno jakby sklejone i skurczone, więc każde musi powrócić na "swój tor".

Posted

sonikowa napisał(a):
Evelko, czy możesz oszacować ile kosztuje miesięczna karma i leki dla małej? Zawsze łatwiej zbierać pieniądze na coś bardzo konkretnego ;-)

Nie ma problemu:) Zaraz to podliczę i wstawię też koszty miesięczne.

Posted

marysia55 napisał(a):
może:hmmmm:, ale jak odparują mi zbędne substancje z organizmu :evil_lol:

To czekamy z niecierpliwościa;) Ale przynajmniej zabawa pewnie była udana?:evil_lol:

Posted

sonikowa napisał(a):
Evelko, czy możesz oszacować ile kosztuje miesięczna karma i leki dla małej? Zawsze łatwiej zbierać pieniądze na coś bardzo konkretnego ;-)

Zatem poniżej przedstawiam mniej więcej oszacowane koszty miesięcznego utrzymania Iskierki:
- karma (rc mini junior) -> ok.80 zł
- leki -> ok.60 zł (w tym wychodzi: preparat z kolagenem - ok.7 zł, prep.z wapniem - ok.6 zł, pasta Calo-Pet - ok.25 zł, krem CEPAN - ok.20 zł)
ŁĄCZNIE: ok.140 zł/msc.

A tak przy okazji to czy nie orientujecie się czy gdzieś w Krakowie jest szansa na profesjonalną rehabilitację psa?! Bo wszędzie szukam jakiejś informacji, ale nie mogę nic znaleźć:/ A Iskierce przydałaby się profesjonalna pomoc i ćwiczenia, bo na razie zajmujemy się tym wszystkim sami. A rehabilitacja z "prawdziwego zdarzenia" na pewno byłaby dużo bardziej efektywna...

Posted

Takie miejsce znane mi jest tylko we Wrocławiu (o ile jeszcze funkcjonuje). O to warto dopytać diuna_wro. Hm...gdzieś z małą pekinką, o ile pamiętam, chodziła natomiast w Krakowie karusiap.

Posted

jeśli idzie o rehabilitacje, to rzeczywiście karupsiap chodziła z pekinką na rehabilitację, ale do ludzkiego rehabilitanta.. To samo kiwi ze swoim jamniorem.. Warto ich spytać...

Ale jest jeszcze jedna rzecz... Majka na to wpadła :)
Podpowiedziała, ze może warto poprosić P. magdę hejdę o miejsce w programie Kundel Bury i Kocury :)
Zadzwonię do niej w tygodniu :)
Tylko evelka, musisz mi w "pigułce" napisać na pw WSZYSTKO dotyczące małej i tego co stwierdził dr Kujawski (wiesz tak w skrócie)
Majqa, dzięki za przytomność umysłu... ;)

Marysia, Ty pijoku :D

Posted

Przyznam,ze nie czytalam calosci.Jedank jesli chodzi o Krakow to faktycznie jezdzilysmy na rehabilitacje.Tylko,ze to sa bardziej takie nastawiania kregow...
Jest tez mozliwosc laserow i pola magnetycznego w gabinecie na Orlich Gniazd-tylko nie wiem co mala konkretnie potrzebuje.
Pelna i psia rehabilitacja jest w Katowicach.Nasza Roxi jezdzila tam potem przez pare tygodni,dziewczyny z Zywca i Bielska tez tam stawiaja psiaki na nogi.
Gdyby potrzebne byly jakies namiary dajcie znac co Was interesuje.
A diagnozowalam Roxi oczywiscie we Wroclawiu na klinikach.

Posted

karusiap napisał(a):
Przyznam,ze nie czytalam calosci.Jedank jesli chodzi o Krakow to faktycznie jezdzilysmy na rehabilitacje.Tylko,ze to sa bardziej takie nastawiania kregow...
Jest tez mozliwosc laserow i pola magnetycznego w gabinecie na Orlich Gniazd-tylko nie wiem co mala konkretnie potrzebuje.
Pelna i psia rehabilitacja jest w Katowicach.Nasza Roxi jezdzila tam potem przez pare tygodni,dziewczyny z Zywca i Bielska tez tam stawiaja psiaki na nogi.
Gdyby potrzebne byly jakies namiary dajcie znac co Was interesuje.
A diagnozowalam Roxi oczywiscie we Wroclawiu na klinikach.

Ja bym jeszcze dorzuciła do tych informacji kontakt do Pani Magdy M.
Z całą pewnością jest skarbnicą wiedzy na temat [FONT=Tahoma]rehabilitacji[/FONT].
Evelko czy ja mogę prosić o jakiś namiar telefoniczny do Ciebie?

Posted

Dziewczyny jesteście WSPANIAŁE!!!!:loveu: To jest niesamowite co się tutaj teraz dzieje:D
Ale do rzeczy;p
Więc w kwestii rehabilitacji to chodzi o zwiększenie ruchomości w stawach skokowych, bo to one są pokurczone. Trzeba rozprostować znajdujące się tam ścięgna. karusiap czy masz jakiś pomysł co mogłoby pomóc? W razie czego będę jeszcze pisać do Magdy M.

Asior - to faktycznie jest pomysł:D Zaraz wyskrobię jakieś kompendium wiedzy o Iskierce;p

irenaka - mój nr tel. 509 254 933

Posted

A to przepraszam najmocniej:oops: Ale jestem tu nowa, więc się jeszcze we wszystkim nie orientuję;)
W każdym razie bardzo dziękuję za inf.i z niecierpliwością czekam na dalsze wieści! A masaże chyba faktycznie byłyby dobre.

Posted

Evelko! Pozwoliłam sobie na podanie Twojego telefonu do Pani Magdy M.
Mam nadzieję,że się nie obrazisz?
Nie chciałam być pośrednikiem, żeby czegoś nie przekręcić w sprawie [FONT=Tahoma]rehabilitacji.[/FONT]

Posted

Evelko ja mysle,ze najpelniejsza rehabilitacja to w Katowicach wlasnie....tylko czy dalibyscie rade tam pojechac....Zawsze mozna potem czesc cwiczen w domu wykonywac..

A Pani Magda to nasz dobry Aniolek:)zloty czlowiek i nasza wspaniala Rodzina adopcyjna psiakow.A poniewaz adoptowala z Rodzina 'nasza' Roxi,pekinke,z niedowladem tylnich lapek,ktora aktualnie ma sie swietnie mimo,ze jeszcze popyla na wozeczku-to p.Magda jest skarbnica wiedzy.Ona wlasnie jezdzila z mala do Katowic,chodzila tez na Pilsudskiego, rowniez do kregarza i przeczytala mnostwo ksiazek,sama rehabilitujac Roxi w domu,plywajac itp.:loveu: